ΛΑΡΙΣΑ

Ανατρεπτική εξέλιξη στην καταγγελία βιασμού ανήλικης Λαρισαίας από το νονό της

ανατρεπτική-εξέλιξη-στην-καταγγελία-624477

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που αποκάλυψε το onlarissa.gr, με τις αλληλοκαταγγελίες δύο οικογενειών στη Λάρισα, από τη μία πλευρά για βιασμό της ανήλικης κόρης τους από το νονό της κι από την άλλη προσπάθεια εκβιασμού και συκοφαντικής δυσφήμισης. Με το θέμα ασχολήθηκε την Πέμπτη η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας που καταγγέλλει το βιασμό, ουσιαστικά τους διαψεύδει λέγοντας χαρακτηριστικά πως η αδελφή της λέει ψέματα!

Όπως σας έχει ενημερώσει το onlarissa.gr, η ιστορία ξεκινά πέντε χρόνια νωρίτερα, το 2011, όταν το ένα ζευγάρι που είχε δύο κόρες, εργάζονταν στην επιχείρηση που είχε ο κουμπάρος τους, ο οποίος ήταν νονός στο ένα τους παιδί. Κατά την καταγγελία του νονού, εκείνο το διάστημα διαπιστώθηκε πως η κουμπάρα – μητέρα της μικρής, είχε κλέψει την επιχείρηση. Έτσι, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αναγκάστηκε να τη διακόψει διακριτικά από την εργασία, χωρίς να αποταθεί στη δικαιοσύνη ένεκα της συγγένειας.

Η ενέργεια αυτή έφερε τις δύο οικογένειες «στα μαχαίρια», ενώ τρία χρόνια αργότερα, η μικρή κόρη σε μία έκθεση ιδεών στο σχολείο της, υποστήριξε πως είχε πέσει θύμα βιασμού από το νονό της!

Έκπληκτος ο δάσκαλος ενημέρωσε για την έκθεση της μικρής τον εισαγγελέα κι αυτός με τη σειρά του διέταξε προανάκριση. Από την πλευρά του νονού όμως, έχουν απαντήσει με μηνύσεις και αγωγές ύψους 500.000 ευρώ, για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, του εκβιασμού και της απόπειρας απάτης.

Σε ότι αφορά το δικαστικό στάδιο, η κύρια ανάκριση έχει περατωθεί, κρίνοντας το νονό μη προφυλακιστέο.

«ΔΩΣΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΔΩ Η ΔΟΥΛΕΙΑ»

Στην εκπομπή μίλησε και ο κατηγορούμενος για το βιασμό, νονός της μικρής, ο οποίος αποκάλυψε πως πριν την επίμαχη έκθεση που γράφτηκε στο σχολείο, είχε προηγηθεί συνάντηση των δύο οικογενειών όπου ο πατέρας της μικρής τον κατηγόρησε για βιασμό και του ζήτησε χρήματα. «Δώσε δέκα χιλιάρικα να τελειώσει εδώ η δουλειά…» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια που υποστήριξε πως άκουσε από τον κουμπάρο του ο νονός, οποίος όμως αρνήθηκε να πληρώσει την παραπάνω οικονομική αξίωση.

Η ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ

Η μαρτυρία όμως που φαίνεται να ανατρέπει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, είναι αυτή της μεγαλύτερης αδελφής της ανήλικης η οποία υποστηρίζει πως έπεσε θύμα βιασμού από το νονό της.

Μιλώντας με πλάτη στην τηλεοπτική κάμερα, είπε μεταξύ άλλων για την αδελφή της: «Πιστεύω ότι λέει ψέματα. Τον έχουμε ζήσει (σ.σ. το νονό) γιατί πηγαίναμε σπίτι του, μεγαλώσαμε με την κόρη του κι εγώ και η αδερφή μου. Αυτοί οι άνθρωποι μας συμπαραστάθηκαν σαν γονείς». Λίγο αργότερα έσπευσε να συμπληρώσει για το ίδιο θέμα πως η αδελφή της ήθελε να γίνει ηθοποιός, ενώ παίζει και σε «κάποια σκετσάκια» όπως χαρακτηριστικά είπε. Στην αμέσως επόμενη ερώτηση για το εάν θεωρεί πως η ανήλικη έπαιξε θέατρο και στην καταγγελία του βιασμού, δήλωσε κατηγορηματικά «ναι».

Για την οικογένεια του νονού τέλος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια εξηγώντας πως «αυτούς τους ανθρώπους τους θεωρώ σαν γονείς μου. Επειδή δε μεγαλώσαμε με αγάπη, τη γυναίκα του τη θεωρώ σα μάνα μου».

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΝΟΥ

Στην παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη εστίασε μεταξύ άλλων ο Λαρισαίος συνήγορος του νονού κ. Στέλιος Σούρλας ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή υποστήριξε πως «ενώ η μαθήτρια στην έκθεσή της είπε ότι της έχουν δημιουργηθεί πολλά ψυχολογικά προβλήματα, η ίδια όμως η παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη την διαψεύδει, αναφέροντας ότι έχει ξεπεράσει τα συναισθηματικά της προβλήματα με την υποστήριξη της κολλητής της και της αδελφής της. Δεν παρουσιάζει επίσης ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά το πρόσφατο ή απώτερο παρελθόν».

Ο κ. Σούρλας κατέληξε λέγοντας ότι «είναι θλιβερό να βλέπουμε τέτοια περιστατικά, γονείς να χρησιμοποιούν το ανήλικο για να αποσπάσουν χρηματικό ποσό».

Με ενδιαφέρον τώρα, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας για το εάν η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε δίκη ή αν θα τεθεί στο αρχείο.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου