ΛΑΡΙΣΑ

Μπακογιάννη από τη Λάρισα: Ο Αλ. Τσίπρας ετοιμάζει ηρωική έξοδο

μπακογιάννη-από-τη-λάρισα-ο-αλ-τσίπρας-631768

Για την έναρξη ενός κύκλου διαβούλευσης ώστε να σχηματιστεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, από τη Λάρισα, όπου βρίσκεται σήμερα. Η τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι τελευταίες διαρροές από την πλευρά της κυβέρνησης δείχνουν να στρώνεται το χαλί της εξόδου του Αλέξη Τσίπρα, μετά από δύο χρόνια αναποτελεσματικότητας και απώλειας της αξιοπιστίας όπως υπογράμμισε.

Για τα μέτρα και τις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης, η τομεάρχης ανάπτυξης της ΝΔ σχολίασε ότι δύσκολα θα προσφερθεί στην Ελλάδα ένα νέο μνημόνιο εντός ευρώ… Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα και της αγροτικής ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι έχει χαθεί η αξιοπιστία της ελληνικής πλευράς, μέσα στα τελευταία δύο χρόνια (με τη… Βαρουφακιάδα και τα οράματα θερινής νυκτός όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά), συμπληρώνοντας ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει μόνο με 4-5 μεγάλες επενδύσεις, ούτε με ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας και του χρέους. Επεσήμανε επίσης ότιθ η κοινωνία αυτή τη στιγμή έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, όντας θυμωμένη και οργισμένη, για να συμπληρώσει ότι προ ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος έλεγε ότι και το 10% να έκανε από αυτά που υποσχόταν ο Αλέξης Τσίπρας τα πράγματα θα γίνονταν καλύτερα. «Όμως έγιναν 100% χειρότερα» υπογράμμισε σχετικά.

Όσον αφορά το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, η κα Μπακογιάννη σχολίασε ότι τα προβλήματα γιγαντώνονται και όσο πιο γρήγορα έρθει μια αλλαγή στο προσκήνιο τόσο μικρότερο θα είναι το κόστος. «Το κόστος είναι ήδη πολύ μεγάλο. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκαν 4 νέα υπουργεία και 12 γενικές γραμματείες, προσθέτοντας 2 χιλιάδες κομματικούς υπαλλήλους(…). Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κατάφερε να διώξει μια επένδυση 400 εκατομμυρίων, όπως είναι η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και τη συμμετοχή της SOCAR, κοστίζοντας 400 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον φόρους για τον ελληνικό λαό». Επεσήμανε ότι η ΝΔ είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, αλλά εξέφρασε την αντίθεσή της για το υπερταμείο κι τη δέσμευση του συνόλου της ελληνικής περιουσίας από αυτό για 99 χρόνια. «Μόνο η Ακρόπολη δεν συμπεριλαμβάνεται» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: thessaliatv.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου