ΛΑΡΙΣΑ

Δύο νέα έργα στη Λάρισα

δύο-νέα-έργα-στη-λάρισα-793478

Δύο νέες συμβάσεις για έργα συνολικού προϋπολογισμού 220.270 ευρώ για την Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Τα έργα αφορούν α) Αξιοποίηση τριών γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Δαμασίου προϋπολογισμού 160.000 ευρώ και β) Βελτίωση – συντήρηση ράμπας Παλαιοπύργου-Αλεξανδρινής προϋπολογισμού 60.270 ευρώ. Και τα δύο έργα εκτελούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π. Ε. Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για δυο έργα τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και παρεμβαίνουν ουσιαστικά στη λύση προβλημάτων των περιοχών αυτών. Με την αξιοποίηση των γεωτρήσεων στο Δαμάσι εξοικονομούμε νερό και ενέργεια, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον. Επιπρόσθετα παρέχουμε φθηνότερο και επαρκές νερό για άρδευση, στηρίζοντας τους παραγωγούς του ΤΟΕΒ Δαμασίου. Με το έργο της ανακατασκευής της ράμπας στον δρόμο Αλεξανδρινή – Παλαιοπύργου αποκαθιστούμε τις ζημιές που εμφανίστηκαν στο οδόστρωμα και βελτιώνουμε την ασφάλεια της πρόσβασης των κατοίκων και των παραθεριστών».

Για το έργο που αφορά στη βελτίωση της πρόσβασης στον δρόμο Παλαιοπύργου – Αλεξανδρινής ο πρόεδρος του συλλόγου Αλεξανδρινής Ηλίας Κίτσιος σημείωσε: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας που ένα έργο το οποίο ήταν ζητούμενο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής υλοποιείται. Το έργο εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Στομίου, του Παλαιοπύργου, της Αλεξανδρινής και των γύρων περιοχών καθώς και τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται εκεί».

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής, η περιφερειακή σύμβουλος κα Μαρία Μαμάρα, ο γενικός διευθυντής κ. Κώστας Μέγας, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης και οι ανάδοχοι των έργων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΩΝ

Α) Το υπό κατασκευή έργο με τίτλο «Βελτίωση – συντήρηση ράμπας οδού Παλαιοπυργου – Αλεξανδρινης» αφορά στην συντήρηση και βελτίωση υφιστάμενης ράμπας επί της οδού που συνδέει τους οικισμούς Παλαιοπύργου και Αλεξανδρινής του Δήμου Αγιάς στο τμήμα που διέρχεται από τον Πηνειό ποταμό. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας οχημάτων αλλά και πεζών μέσω της υφιστάμενης ράμπας η οποία έχει υποστεί φθορές στο οδόστρωμα και η παροχέτευση των υδάτων του ποταμού δια μέσω των τσιμεντοσωλήνων είναι περιορισμένη. Με την επισκευή του οδοστρώματος και την αντικατάσταση των ήδη φθαρμένων και μη λειτουργικών πλέον τσιμεντοσωλήνων η κυκλοφορία των οχημάτων θα είναι δυνατή σχεδόν σε όλη την διάρκεια του έτους. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιγράφονται αναλυτικά στον Προϋπολογισμό εργασιών της μελέτης και περιλαμβάνουν τις ακόλουθες εργασίες:

  • Εκσκαφές – επιχώματα
  • Καθαιρέσεις
  • Σκυροδέματα – οπλισμοί.
  • Τοποθέτηση αγωγών

Β) Το έργο «Αξιοποίηση τριών γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Δαμασίου» αφορά την εγκατάσταση τριών υποβρύχιων αντλητικών συγκροτημάτων στο ΤΟΕΒ Δαμασίου, με τα παρακάτω τεχνικά χαρακτηριστικά, δηλ.

1. Q = 100 m3/h, H = 203mYΣ

2. Q = 110 m3/h, H = 175mΥΣ και

3. Q = 110 m3/h, H = 183mΥΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου