ΛΑΡΙΣΑ

Νέος εξοπλισμός για γεωτρήσεις και δίκτυα άρδευσης του ΤΟΕΒ Ενιπέα

νέος-εξοπλισμός-για-γεωτρήσεις-και-δί-809842

Με Inverter προϋπολογισμού 240.000 ευρώ προμηθεύεται η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας για τη βελτίωση της λειτουργίας των γεωτρήσεων αλλά και των αρδευτικών δικτύων μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Το έργο με τίτλο «Εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενεργείας και νερού στα αντλιοστάσια ΤΟΕΒ Ενιπέα» χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (ΣΑΕΠ017) και αφορά εγκατάσταση έξι ηλεκτρικών πινάκων – INVERTER με τους αντίστοιχους ρυθμιστές στροφών, δηλ:

  1. Δύο (02) ηλεκτρικοί πίνακες – INVERTER ισχύος 125ΗΡ με τους αντίστοιχους ρυθμιστές στροφών.
  2. Ένας (01) ηλεκτρικός πίνακας – INVERTER ισχύος 150ΗΡ με τον αντίστοιχο ρυθμιστή στροφών.
  3. Ένας (01) ηλεκτρικός πίνακας – INVERTER ισχύος 180ΗΡ ή 200ΗΡ με τον αντίστοιχο ρυθμιστή στροφών.
  4. Δύο (02) ηλεκτρικοί πίνακες – INVERTER ισχύος 220ΗΡ με τους αντίστοιχους ρυθμιστές στροφών.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή. Η παρέμβαση αυτή στοχεύει στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας των υφισταμένων αρδευτικών αντλιοστασίων, που υποστηρίζουν αρδευτικά δίκτυα στην πεδινή περιοχή της Π.Ε. Λάρισας και εποπτεύονται από τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β) Ενιπέα.Η προμήθεια Inverter οδηγεί στην μικρότερη δυνατή κατανάλωση ρεύματος και σε εξοικονόμηση νερού, στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος και της ορθολογικής χρήσης των υδάτινων πόρων, που προωθεί η αιρετή Περιφέρεια».

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα κ. Τάσος Δραχμάνης και μέλη του Δ.Σ, ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας κ. Σίμος Μιλτιάδου και μέλη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου