ΛΑΡΙΣΑ

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στα Φάρσαλα για την καταγραφή ζημιών σε καλλιέργειες

κλιμάκιο-του-ελγα-στα-φάρσαλα-για-την-κ-844861

Στην περιοχή των Φαρσάλων, η οποία επλήγη από την κακοκαιρία του περασμένου διημέρου, βρίσκεται σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ προκειμένου να προβεί στην καταγραφή των εκτεταμένων ζημιών που σημειώθηκαν σε καλλιέργειες κυρίως κατά μήκος του ποταμού Ενιπέα.

Το θέμα προτίθεται να θέσει, αύριο, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου η αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), που έχει μαζί του προγραμματισμένο ραντεβού για τις 11 το πρωί, προκειμένου να του θέσει θέματα ζημιών από παγετό που υπέστησαν δενδροκαλλιέργειες σε άλλες περιοχές του Νομού Λάρισας στις 26 Μαρτίου.

Η ΕΟΑΣΝΛ ζητά δίκαιες και έγκυρες από αποζημιώσεις των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ, αλλά και αλλαγή του κανονισμού του, ώστε να είναι «κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς».

Στη συνάντηση θα μετέχει αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων και εκπρόσωποι από τους νομούς Λάρισας, Πέλλας, Ημαθίας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου