ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ληστές με καλάσνικοφ σακάτεψαν στο ξύλο ζευγάρι

λάρισα-ληστές-με-καλάσνικοφ-σακάτεψα-93088

Οι ληστές μπήκαν στο μίνι μάρκετ και έπιασαν αρχικά στα χέρια τους, τον άντρα της γυναίκας που βλέπετε…

Η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ στην Σωτηριτσα Λάρισας Βασιλική Μπαλογιάννη, που δέχθηκε μαζί με το σύζυγό της την άγρια επίθεση τριών κουκουλοφόρων το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μεσα στο κατάστημά της, μιλά για τις εφιαλτικές στιγμές στα χέρια των ληστών με τα καλάσνικοφ. Αφηγείται την πάλη της με τους ληστές για να σώσει από τα χέρια τους το σύζυγό της. «Νιώθω τόσο σοκαρισμένη από την επίθεση. Το γεγονός ότι αντιστάθηκα, το έκανα από απελπισία. Δεν ήξερα πως να προφυλάξω το άνδρα μου που εκείνη την ώρα τον χτυπούσαν οι κουκουλοφόροι», περιγράφει με τρεμάμενη φωνή.

Λίγο μετά τις 20.20 το βράδυ όλα άλλαξαν. «Καθόμασταν με το σύζυγό μου στο μαγαζί. Εγώ πήγα για λίγο δίπλα στο σπίτι. Κάποια στιγμή ακούω μέσα από το μαγαζί τον άντρα μου να φωνάζει: φύγετε θα σας καθαρίσω. Αμέσως κατάλαβα ότι γίνεται ληστεία, μπήκαν μέσα να μας σκοτώσουν, σκέφτομαι» λέει η ηλικιωμένη.

Τρεις κουκουλοφόροι με Καλάσνικοφ εισέβαλαν μέσα στο κατάστημα για να ληστέψουν το ηλικιωμένο ζευγάρι. Ο Γιώργος Μπαλογιάννης αντιστέκεται και προσπαθεί να απωθήσει τους δύο από τους τρεις ληστές, που μπαίνουν και τον χτυπούν ανελέητα. Ο ίδιος προσπαθεί να αμυνθεί. Ο τρίτος δράστης μένει στην αυλή και κλείνει την γκαραζόπορτα, ώστε το μάρκετ να φαίνεται ότι είναι κλειστό.

Η σύζυγός του τρέχει για να δει τι συμβαίνει και εκεί βλέπει το 72χρονο σύζυγό της γεμάτο αίματα. Οι αδίστακτοι ληστές τον χτυπούσαν με τα δύο καλάσνικοφ στο κεφάλι. «Όταν μπήκα μέσα ο άντρας μου φώναζε: πάρε το όπλο, ειδοποίησε την αστυνομία. Εγώ πήρα το όπλο του άντρα μου στα χέρια. Εκείνη την ώρα ακούγοντας την φασαρία μπήκε στο κατάστημα και ο τρίτος δράστης και με σημάδευε με το δικό του περίστροφο. Αντιστάθηκα άρχισα να τον χτυπάω. Κάποια στιγμή με το περίστροφο με χτύπησε στο χέρι και στο πρόσωπο και μου απέσπασε το όπλο» αφηγείται με ένταση η Βασιλική Μπαλογιάννη.

«Τον χτυπούσαν με τα Καλάσνικοφ τόσο πολύ, κι αυτός δεν είχε τίποτα απολύτως στα χέρια του. Έσπασαν το κοντάκιο του όπλου στο κεφάλι του! Κάποια στιγμή ο ένας από τους τρεις πήγε στο συρτάρι και πήρε τα λίγα λεφτά που υπήρχαν» περιγράφει.

Το χαρακτηριστικό της πρωτοφανούς επίθεσης των κουκουλοφόρων στο ηλικιωμένο ζευγάρι ήταν ότι στην ουσία δεν μίλησαν σχεδόν καθόλου στα περίπου πέντε λεπτά που βρέθηκαν στο μίνι μάρκετ. Σύμφωνα με τον 72χρονο ο πρώτος δράστης ψέλλισε μπαίνοντας στο κατάστημα την λέξη “λεφτά”. Οι ληστές με λεία 300 ευρώ τράπηκαν σε φυγή τρέχοντας στο χωματόδρομο που υπάρχει μπροστά από το κατάστημα.

Ο 72χρονος με τραύματα στο κεφάλι νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και παρά τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί, είναι σε καλή κατάσταση.

tirei.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου