ΛΑΡΙΣΑ

Κλειστά τα εμπορικά αύριο στη Λάρισα

κλειστά-τα-εμπορικά-αύριο-στη-λάρισα-520825

Μόνο στις περιοχές που προβλέπονται από τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών, όπως π.χ. στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στα Ιωάννινα κ.α. θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα αύριο Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

Στη διευκρίνιση αυτή προχώρησε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, με αφορμή προτάσεις που διατυπώθηκαν το τελευταίο διάστημα για λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου, υπογραμμίζοντας ότι κάθε άλλη πρακτική είναι παράνομη…

Να θυμίσουμε πως η σχετική απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, προβλέπει ότι στο νομό τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν μόνο επτά Κυριακές τον χρόνο και καμία επιπλέον Κυριακή, με εξαίρεση τα καταστήματα στην παραλιακή ζώνη (Ρακοπόταμος, Πολυδένδρι, Αγιόκαμπος, Κάτω Σωτηρίτσα, Βελίκα, Παλιουριά, Κουτσουπιά, Κόκκινο Νερό, Στόμιο, Ομόλιο, Αλεξανδρινή-Στρίντζος, Κουλούρα, Αιγάνη, Καστρί Λουτρό, Μεσάγγαλα), όπου θα μπορούν να λειτουργούν, προαιρετικά, όλες τις Κυριακές του χρόνου και την πόλη του Τυρνάβου, όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μόνον και την Κυριακή των Απόκρεω. Επισημαίνεται επίσης πως βάσει του νόμου οι επτά προαιρετικές Κυριακές, είναι οι δύο πριν τα Χριστούγεννα, η Κυριακή των Βαΐων και οι τέσσερις Κυριακές των αντίστοιχων εκπτωτικών περιόδων.

Συνεπώς βάσει της απόφασης της αντιπεριφέρειας δεν μπορούν να λειτουργήσουν αύριο Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα, με εξαίρεση την παραλιακή ζώνη του νομού. Να τονίσουμε πάντως πως το θέμα της τελευταίας Κυριακής του έτους, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο, με αρκετούς από τους ντόπιους εμπόρους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον να λειτουργήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, έμποροι της χώρας είχαν ζητήσει ειδική νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να τους επιτραπεί να λειτουργήσουν τις δύο Κυριακές, προτελευταία και τελευταία.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σήμερα σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο του εμπορικού συλλόγου Λάρισας τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, την Κυριακή θα είναι κλειστά , τη Δευτέρα 30/12 θα λειτουργούν 8:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00, την Τρίτη παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31/12 8:00 – 17:00 ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη 2/1 θα είναι κλειστά. Από την Παρασκευή 3/1 το επανέρχεται το κανονικό χειμερινό ωράριο.

Εφ. Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου