ΛΑΡΙΣΑ

«Μαύρες» γιορτές για 7.000 Λαρισαίους αγρότες «προμηνύουν» θερμό Γενάρη!

μαύρες-γιορτές-για-7-000-λαρισαίους-αγρ-520943

Η χαριστική… βολή για 7.000 περίπου Λαρισαίους αγρότες έρχεται με τη μη καταβολή από πλευράς κράτους της επιστροφής του ΦΠΑ μέσα στο 2013. Πρόκειται για μία πρωτοφανή εξέλιξη που προηγούμενο δεν έχει – τουλάχιστον στα χρόνια που ισχύει το υπάρχον καθεστώς επιστροφής.

Χρήματα τα οποία το κράτος «παραδοσιακά» έδινε στους αγρότες στα τέλη της Άνοιξης του κάθε έτους, παραμένουν (;) τα δημόσια ταμεία, με τους «αρμόδιους» να επικαλούνται από «φόρτο εργασίας» λόγω των συνενώσεων των ΔΟΥ, μέχρι και… καθυστέρηση υποβολής των δικαιολογητικών από τους συνεταιρισμούς!

Σε μία τέτοια καταγγελία προέβη το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Λάρισας Χρήστος Σιδερόπουλος, ο οποίος αν και είχε καταθέσει τα δικαιολογητικά για την επιστροφή από τον περασμένο Ιούλιο, ενημερώθηκε μόλις πρόσφατα ότι αυτά είχαν… προσκομιστεί προ μερικών ημερών!

«Εγώ όμως είχα πρωτοκολλήσει όλα τα έγγραφα και έχω αποδείξεις γι’ αυτό» εξήγησε ο κ. Σιδερόπουλος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του οικονομικού μηχανισμού του κράτους.

Το ζήτημα όμως είναι πως είτε λόγω σκοπιμοτήτων, είτε λόγω ανικανότητας από πλευράς των υπουργείων, η μη πληρωμή της επιστροφής του ΦΠΑ έχει εντείνει την οικονομική ασφυξία αλλά και την δυσαρέσκεια στον κάμπο, λίγες μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Κι όλα αυτά, μόλις μερικές ημέρες μετά την εξόφληση της αποσυνδεδεμένης επιδότησης όπου κι εκεί, οι αγρότες που έλαβαν ποσά άνω των 5.000 ευρώ, βρέθηκαν μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη της «τσιμπημένης» παρακράτησης του 13%.

Καλές γιορτές και καλή χρονιά υπουργοί μου…

Onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου