ΛΑΡΙΣΑ

Δυναμική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ Λάρισας

δυναμική-συγκέντρωση-έξω-από-τα-γραφε-530902

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και οι Λαικές Επιτροπές Αγώνα των συνοικιών της πόλης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19/12/2013, στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στη Λάρισα, αντιδρώντας στις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε εργατικές-λαικές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό, αλλά και ενάντια στα ακριβά τιμολόγια της ΔΕΗ, που περιλαμβάνουν και μια σειρά βαρείς φόρους.

Θεωρούμε ότι την ώρα που η κατάσταση για τους ανέργους, τους απλήρωτους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους γίνεται τραγική και οδηγεί σε γεγονότα όπως ο θάνατος του 13χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, που ζούσε σε συνθήκες εξαθλίωσης, είναι κοροϊδία η στάση της κυβέρνησης προς την φτωχολογιά, η οποία μέσω των δήθεν κοινωνικών τιμολογίων απλώνει το βρώμικο χέρι της στην αλληλεγγύη, μεταφέροντας ξανά στο λαό τα βάρη της «κοινωνικής ευαισθησίας» της.

Η δήθεν «ευαισθησία» για το ρεύμα είναι υποκριτική γιατί:

  • Το τελευταίο χρόνο οι αυξήσεις στο ρεύμα έφθασαν στο 18,7% και στο 50% την τελευταία 5ετία.
  • Γιατί 1.000.000 καταναλωτές κάνουν διακανονισμό χρέους στη ΔΕΗ γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, ενώ γίνονται 350.000 διακοπές, από τους οποίους 140.000 δεν το ξανασυνδέουν.
  • Την ίδια στιγμή μετά την προκλητική απόφαση να πληρώνει το ρεύμα η ΠΕΣΙΝΕ όσο και ο άνεργος, εξετάζεται η μείωση της τιμής του ρεύματος στους βιομήχανους για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα τους.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους και απλήρωτους, να μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση, τους δημάρχους και τα διάφορα επιτροπάτα, που τώρα τους πήρε ο πόνος για την φτωχολογιά. Είναι αυτοί που υλοποιούν όλα αυτά που οδηγούν στο ακριβό ρεύμα, τα χαράτσια, τη φορολογία, τις απανωτές αυξήσεις δημοτικών τελών, τις διακοπές νερού.

Να έρχονται σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τα Σωματεία και τις Λαικές Επιτροπές Αγώνα σε κάθε συνοικία, για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Να καλέσουν και άλλους που είναι στην ίδια κατάσταση και μαζί να απαιτήσουμε

Να μην μείνει κανένας άνεργος, απολυμένος, λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα.

  • Η ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε κατοικίες εργατικών-λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν, και ιδιαίτερα στους ανέργους, στους απλήρωτους, στις οικογένειες που ζούνε στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, στα νέα ζευγάρια, στα ΑΜΕΑ, στους χρόνια πάσχοντες, στους υπερήλικες, στις πολύτεκνες λαϊκές οικογένειες, στους μικρούς ΕΒΕ που χρεοκόπησαν ή βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, στους μικρούς αγρότες.
  • Ν’ απαγορευτεί η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες των εργατικών -λαϊκών οικογενειών.
  • Άμεσα να υπάρξει δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ και να καταργηθούν οι φόροι και τα χαράτσια που υπάρχουν στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Παράλληλα η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, καταγγέλει την κυβέρνηση που με εντολή της εμφανίσθηκε στο χώρο της συγκέντρωση αστυνομική δύναμη και μάλιστα με υψηλόβαθμα στελέχη, με προφανή στόχο τον εκφοβισμό του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι η αντιλαϊκή πολιτική είναι συνώνυμη με τον αυταρχισμό και την καταστολή των λαικών αγώνων.

larisanews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου