ΛΑΡΙΣΑ

Ο «Κωτσόβολος» ντουμάνιασε το κέντρο της Λάρισας!

ο-κωτσόβολος-ντουμάνιασε-το-κέντρο-533647

Εικόνες ντροπής και παραδειγματικής ανομίας αντίκρισαν χθες, λίγο πριν τις 4 απόγευμα, όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της Λάρισας.

Μια «περίεργη» ανοξείδωτη καμινάδα, που στέκει στην κορυφή ενός γιαπιού, στην οδό Κύπρου στο εμπορικό κέντρο «Πλατεία», δίπλα από την είσοδο του ομώνυμου πάρκινγκ, ξέρναγε απίστευτες ποσότητες αιθαλομίχλης, όπως άλλωστε φαίνεται και στην φωτογραφία.

Ο καπνός που τύλιξε τους γύρω δρόμους, ρύπαινε την ατμόσφαιρα κατά τρόπο πρωτοφανή, προκαλώντας την κινητοποίηση των περιοίκων και τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική η οποία κατέφθασε λίγη ώρα αργότερα. Δυο λεπτά νωρίτερα, το ντουμάνι σταμάτησε ξαφνικά, προφανώς διότι κάποιος διέκοψε την λειτουργία της γεννήτριας που, σημειωτέον, βρίσκεται κρυμμένη μέσα στο γιαπί, καλυμμένη με λαμαρίνα και άλλα υλικά ώστε να κόβεται η θέα των περαστικών.

Τι ζητάει η γεννήτρια εκεί; Είχαμε αποκαλύψει, από το καλοκαίρι, ότι τοποθετήθηκε εκεί για να τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα, με αυτό τον τριτοκοσμικό τρόπο, το κατάστημα του «Κωτσόβολου»! Είχαμε τότε επικοινωνήσει με την ΔΕΗ η οποία μας ενημέρωσε ότι το εμπορικό κέντρο «Πλατεία» δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να έχει παροχή ρεύματος για τον «Κωτσόβολο»!

Οι ιδιοκτήτες του επέλεξαν, λοιπόν, την λύση της γεννήτριας αδιαφορώντας όμως για την όχληση των περιοίκων του οποίους δηλητηριάζουν με την αιθάλη του καύσιμου υλικού που χρησιμοποιούν.

Οι απορίες όλων συγκεκριμένες:

  • Πως είναι δυνατόν να αδιαφορεί η πολιτεία και οι λοιποί φορείς για την υγεία των κατοίκων στο κέντρο της Λάρισας;
  • Για ποιο λόγο ένα εμπορικό κέντρο να μην έχει νόμιμο ηλεκτρικό ρεύμα για τα μαγαζιά του; Τι μπορεί να συμβαίνει;
  • Πως ο «Κωτσόβολος», θυγατρική της πολυεθνικής Dixons, δέχεται να διασύρεται κατ΄αυτό τον τρόπο, πουλώντας ηλεκτρικά ήδη χωρίς να έχει καν κανονικό ηλεκτρικό ρεύμα στο κατάστημα;
  • Οι παρατάξεις και οι λοιποί επίδοξοι σωτήρες της πόλης στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, θα ασχοληθούν με το θέμα;

Το περιστατικό έρχεται πάντως να επιβραβεύσει, μαζί με πολλά άλλα, την πεποίθηση του δημάρχου κ. Τζανακούλη ότι η Λάρισα δικαιούται την διάκριση της «πράσινης» πόλης. Πιο πράσινη δεν γίνεται…

kosmoslarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου