ΛΑΡΙΣΑ

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι αγρότες

κινητοποιήσεις-προαναγγέλλουν-οι-αγ-534141

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων, στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου, προανήγγειλαν την Τρίτη οι αγρότες, στη διάρκεια της πανελλαδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Αν και, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝ Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η μορφή των κινητοποιήσεων αυτών, ωστόσο είναι ορατό το ενδεχόμενο τα αγροτικά μηχανήματα να βρεθούν για μία ακόμη φορά στους δρόμους.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των μπλόκων του περασμένου Φεβρουαρίου, με σκοπό το συντονισμό δράσης, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Μπούτας, τα προβλήματα των αγροτών, αντί να επιλυθούν όπως τους είχαν υποσχεθεί, οξύνθηκαν.

Στο επίκεντρο βρίσκονται το ζήτημα της υπερφορολόγησης, οι δίκες των αγορών για χρέη, τα «κόκκινα» δάνεια της πρώην ΑΤΕ και ο κίνδυνος να ξεκινήσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί χωραφιών και σπιτιών, το κόστος παραγωγής αλλά και η νέα ΚΑΠ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από τα μπλόκα της Δράμας, των Σερρών, της Νάουσας, της Πέλλας, του Αμυνταίου, της Κοζάνης, της Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας, του Κάστρου, της Λαμίας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Θεσσαλίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου