ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Νέες επιτυχίες για τη Νίκη Βόλου

νέες-επιτυχίες-για-τη-νίκη-βόλου-60641

Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει η κολυμβητική ομάδα της Νίκης Βόλου, με τη σκληρή δουλειά να αποδίδει καρπούς, σε επίπεδο διοργανώσεων. Ήδη πλήθος αθλητών και αθλητριών εκπροσωπούν την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις, ενώ το προηγούμενο διάστημα ξεχώρισαν με την παρουσία τους η Μαρία Χατζηεφραιμίδου και η Αναστασία Μενετεκίδη που αγωνίστηκαν σε Λεμεσό και Γκρατζ, για τις Πολυεθνείς συναντήσεις.

Παράλληλα, οι αθλητές των κυανόλευκων ξεχώρισαν στα 36α Νιόβεια, αλλά και στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες, που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο 30/3-1/4.Αναλυτικά σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρεται: «Μετά την θριαμβευτική παρουσία στους Χειμερινούς Αγώνες ξεκίνησε ο νέος κύκλος προετοιμασίας της ομάδας μας ενόψει των φετινών στόχων, που είναι τόσο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών που θα γίνει ξανά στην πόλη μας, όσο και οι ατομικοί στόχοι αθλητών μας, με τη συμμετοχή τους στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες εφήβων – νεανίδων κλπ.

Πρώτος σταθμός αυτού του νέου κύκλου προετοιμασίας ήταν η ημερίδα ορίων που έγινε στο Βόλο στις 24/3. Παρόλο που διανύουν ένα διάστημα με πολύ προπόνηση και έντονη γυμναστική, οι περισσότεροι κολυμβητές και κολυμβήτριες πέτυχαν νέες ατομικές επιδόσεις και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και σε άλλα νέα αγωνίσματα.

Ταυτόχρονα δυο κορίτσια της ομάδας μας, η Μαρία Χατζηεφραιμίδου και η Αναστασία Μεντεκίδη, για 2η συνεχή χρονιά εκπροσώπησαν την Ομάδα μας και τον Βόλο στους Πολυεθνείς Αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο με την συμμετοχή περίπου 10 ισχυρών Ευρωπαϊκών χωρών στις ηλικίες Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων. Χωρίς να κάνουν ιδιαίτερη προετοιμασία, αφού δεν ήταν ο κύριος στόχος τους, κατάφεραν να διακριθούν και να πετύχουν επιδόσεις πολύ κοντά στα ρεκόρ τους.

Η Μαρία, στη Λεμεσό, κατέλαβε την 3η θέση στα 200μ Μικτής – Ατομικής με χρόνο 2:24.51, την 4η στη σκυτάλη 4χ100 ελεύθερο, ενώ πέτυχε τον 4ο καλύτερο χρόνο στα 100μ ελεύθερο και τον 5ο καλύτερο χρόνο στα 100 πεταλούδα, αγωνίσματα στα οποία πήρε μέρος εκτός συναγωνισμού.

Η Αναστασία, στο Γκρατς, κατέλαβε την 5η θέση στα 200μ ελεύθερο και την 7η στα 100μ ελεύθερο, ενώ με την ελληνική ομάδα κατέκτησαν την 4η θέση στις σκυτάλες 4χ100 και 4χ200 ελεύθερο.

Οι Πολυεθνείς Αγώνες είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα απόκτησης εμπειριών έντονου συναγωνισμού με αθλητές που θα συναντήσουν στο μεγάλο τους στόχο που είναι οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Εφήβων – Νεανίδων. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα τα βήματα τους θα ακολουθήσουν και άλλα παιδιά της Ομάδας μας.

Τρίτη πρόκληση αποτέλεσε η συμμετοχή τριών παιδιών στα 36α Νιόβεια και τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες 30/3 – 1/4/2018 που έγιναν στη Θεσσαλονίκη. Η Αναστασία Μεντεκίδη ήρθε 3η στα 100 ελεύθερο και 6η στα 50 ελεύθερο στα Νιόβεια, ενώ κατέλαβε την 1η θέση στα 200 ελεύθερο στους Σχολικούς. Η Αλεξία Κιώσια τερμάτισε 4η στα 200 Μ/Α και 1500 ελεύθερο, 6η στα 400 ελεύθερο στα Νιόβεια και 1η στα 800 ελεύθερο στους Σχολικούς. Ο Στέργιος Δεσκάτας τερμάτισε 6ος στα 200 Μ/Α στους Σχολικούς αγώνες.

Επόμενος σταθμός για την ομάδα μας αποτελεί η συμμετοχή της στο Διεθνές grand prix του Βελιγραδίου, 13-15 Απριλίου, στο οποίο η Νίκη θα πάρει μέρος με μια πολυπληθή αποστολή, με στόχο τις προσωπικές διακρίσεις και κύρια την απόκτηση εμπειριών διεθνών αγώνων.

Στο Μαρόκο η Μεντεκίδη
Η Αναστασία Μεντεκίδη θα συνεχίσει τις εμφανίσεις της εκτός Ελλάδας, μιας και θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα, η οποία θα διεξαχθεί από τις 02/05/2018 έως και τις 09/05 στο Μαρακές του Μαρόκο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου