ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πρωταγωνιστές οι Βολιώτες στο Πανελλήνιο ΟΠΕΝ Τεχνικής

πρωταγωνιστές-οι-βολιώτες-στο-πανελλ-472659

Απόλυτα επιτυχημένο, με υψηλό συναγωνισμό, πολλά πανελλήνια ρεκόρ και όρια για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού ήταν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ κατηγορίας τεχνικής κολύμβησης, που ολοκληρώθηκε στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος» και πραγματοποιήθηκε από την ΚΟΕ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΔΟΕΑΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και το Δήμο Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εξαιρετική παρουσία είχαν και οι Βολιώτες αθλητές, που δικαίωσαν τις προσδοκίες των ανθρώπων των σωματείων της πόλης μας, που δουλεύουν σκληρά καθημερινά. Ένα ακόμη όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στο Τομσκ της Ρωσίας πέτυχε ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης, δείχνοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο Βολιώτης πρωταθλητής αναδείχθηκε 2ος στα 400μ. Διπλά Πέδιλα, όντας ασημένιος και η επίδοσή του 3.39.06 του δίνει το εισιτήριο της συμμετοχής στην κορυφαία διοργάνωση. Μάλιστα ο 16χρονος αθλητής πέτυχε και Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των Εφήβων, εκεί όπου ο πρώτος Χρήστος Χριστοφορίδης έκανε ρεκόρ, στην κατηγορία των ανδρών. Τέλος, ο Λιβογιάννης ήταν 4ος στα 100μ. Διπλά Πέδιλα με χρόνο 45.29.

Πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε και ο… πρωτάρης Βαγγέλης Τσιονάρας από τα Δελφίνια Βόλου στην κατηγορία των Παμπαίδων Α’, στο ίδιο αγώνισμα. Ο 13χρονος φέρελπις Βολιώτης αθλητής, ο οποίος πρόκειται να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στο άθλημα είχε χρόνο 4.07.46 και κατετάγη 23ος .

Σταθερή και όπως πάντα στο βάθρο ήταν η Σοφία Κτενά, που εκτός του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στην πρεμιέρα στο βασικό της αγώνισμα, τα 50μ. άπνοη, ήταν και πάλι 1η στα 100μ. υποβρύχιο, με χρόνο 38.08 και ασημένια στα 50μ. επιφάνεια με 19.28. Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια των Δελφινιών Περιστερίου είδε άλλωστε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ως ένα τεστ, ενόψει των υποχρεώσεων τις στις διεθνείς διοργανώσεις, προερχόμενη από δύσκολη προετοιμασία, όντας για αρκετό καιρό τραυματίας.

Πολλές εμπειρίες πήραν και οι μικροί αθλητές των ΟΕΑ/ΝΑΒ και Ολυμπιακού Βόλου, που έκαναν εξαιρετικές κούρσες, θέτοντας τις βάσεις για το μέλλον, συμμετέχοντας σε μιας μεγάλης εμβέλειας διοργάνωση στην πόλη τους.

*26 όρια πέτυχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες όλων των σωματείων για την Εθνική ομάδα τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης και θα γίνει… μάχη για το ποιοι θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα ταξιδεύσουν σε Πολωνία και Ρωσία, για το Ευρωπαϊκό ανδρών – γυναικών και το Παγκόσμιο Νέων-Νεανίδων.

*Μία ώρα νωρίτερα (4μ.μ.) είχαν ξεκινήσει οι τελικοί της 2ης ημέρας το Σάββατο, ώστε να προφυλαχθούν άπαντες από τα επεισόδια που είχαν ξεκινήσει από νωρίς στο Πανθεσσαλικό (που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το κολυμβητήριο) από οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με την Αστυνομία.

*Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα των Δελφινιών Περιστερίου, μέλος της οποίας είναι και η Βολιώτισσα Σοφία Κτενά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου