ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ηρθε για να μείνει…

ηρθε-για-να-μείνει-518150

Πλημμύρισε χαμόγελα, χαρά, δώρα, μετάλλια και παιχνίδια η κλειστή αίθουσα του κολυμβητηρίου ΕΑΚ Βόλου, καθώς χθες πραγματοποιήθηκε η γιορτή κολύμβησης του Ολυμπιακού Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων του συλλόγου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Παρουσία των προπονητών, εφόρων, αθλητών και αθλητριών, όπως και όλων των λιλιπούτειων κολυμβητών που στελεχώνουν τα τμήματα του συλλόγου, αλλά και μελών της Οργανωτικής Επιτροπής των 80 ετών και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, το τμήμα κολύμβησης, που μετρά λίγα χρόνια ζωής, έκοψε την πίτα του, απονέμοντας ταυτόχρονα μετάλλια σε όλους όσοι μάχονται καθημερινά και είναι οι πρωταγωνιστές των αξιόλογων παρουσιών σε όλες τις διοργανώσεις, τα τελευταία 3 χρόνια, στα οποία το τμήμα κολύμβησης επαναδραστηριοποιείται.

Το κλίμα ήταν ζεστό και οικογενειακό και όλοι, μικροί και μεγάλοι, σαν μια ενωμένη γροθιά χάρισαν θέαμα και χάρηκαν τις εκπλήξεις που ετοίμασαν οι διοργανωτές, μεταξύ των οποίων επιδείξεις των κολυμβητών σε ειδικά διοργανωμένο χώρο μέσα στο νερό, χορούς, αλλά και λαχειοφόρο, στην οποία κληρώθηκαν πλούσια δώρα.

Για την εκδήλωση μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, τόσο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Νίκος Τσεκούρας, όσο και ο έφορος κ. Τάσος Στάμος, καθώς και ο αρχιπροπονητής κ. Γρηγόρης Μαντάς.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσεκούρας σημείωσε: «Είναι μια εκδήλωση για τα 80 χρόνια του Ολυμπιακού, ενταγμένη μέσα σε αυτά, τα οποία έχουμε αποφασίσει να κάνουμε για όλη τη χρονιά και για το κολυμβητικό τμήμα. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς, τους προπονητές και τα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν και για τη βοήθεια που δίνουν στον σύλλογο μας. Θέλω να επισημάνω ότι πριν από λίγα χρόνια ο Ολυμπιακός παρακαλούσε να του δώσουν μία διαδρομή για να κολυμπήσουν τα παιδιά. Τώρα, ο Ολυμπιακός έχει τόσα παιδιά, ώστε σε λίγα χρόνια οι άλλοι σύλλογοι θα παρακαλούν εμάς για να πάρουν μια διαδρομή».

Ο έφορος κολύμβησης κ. Στάμος επισήμανε: «Αναλάβαμε το τμήμα του Ολυμπιακού, με πολύ λίγα παιδιά, αλλά σιγά-σιγά το ανεβάσαμε με πολύ δουλειά, από τους προπονητές, από εμένα, από τους γονείς και το τμήμα μεγαλώνει βαθμιαία, καθώς η δουλειά που κάνουμε γίνεται αμέσως γνωστή. Έρχονται καινούρια παιδιά, γίνονται εγγραφές, μεταγραφές από άλλους συλλόγους και προσπαθούμε για το καλύτερο. Με αφορμή τα 80 χρόνια κάναμε αυτή τη γιορτή φέτος, πιο πολύ για να χαρούν τα παιδιά. Επόμενοι στόχοι για εμάς είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγόριων, αλλά και εκτός των Θερινών προαγωνιστικών που θα γίνουν στο Βόλο, είναι και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα προαγωνιστικών στην Αθήνα, όπως και κάποιοι αγώνες στο εξωτερικό».

Τέλος, ο αρχιπροπονητής κ. Μαντάς τόνισε: «Με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Ολυμπιακού, το κολυμβητικό τμήμα, προσπαθεί να κάνει κάτι διαφορετικό στην πόλη του Βόλου, με ένα πάρτι κολύμβησης για όλους, μικρούς και μεγάλους. Ξεφεύγουμε από τα πεπραγμένα, του να γίνεσαι πρωταγωνιστής, κατακτώντας ένα μετάλλιο και πιστεύουμε ότι πρώτα πρέπει ένα παιδί να αθλείται και μετέπειτα ακολουθεί ο πρωταθλητισμός, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Εμείς, που απασχολούμε σήμερα 140 παιδιά, έχουμε στόχο να τα πολλαπλασιάσουμε και να τους προσφέρουμε όσα σήμερα (σ.σ χθες) είδαμε. Παράλληλα, αγωνιστικά, σε συνεργασία με την εμπειρία και την γνώση των άλλων προπονητών να καλλιεργήσουμε και τον πρωταθλητισμό μίας και στα 3 χρόνια έχουμε να επιδείξουμε Πανελληνιονίκης, Βαλκανιονίκες, με ρεκόρ και συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες. Συνεχίζουμε, οι υποχρεώσεις μας μεγαλώνουν, αλλά η αγάπη μας για τα παιδιά παραμένει πάντα η ίδια».

Η Ελευθερία Στάμου βραβεύθηκε για την προσφορά της στο ερυθρόλευκο τμήμα από τον αντιπρόεδρο του Ερασιτέχνη, Ζάκο Σαχίνη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου