ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ακάθεκτη η Σοφία Κτενά

ακάθεκτη-η-σοφία-κτενά-531509

Δε δυσκολεύτηκε να πάρει δύο πρωτιές-χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα η Σοφία Κτενά, που δοκίμασε τις δυνάμεις της στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς σε 50 μ. άπνοη και 100 μ. υποβρύχιο, στο πλαίσιο των Χειμερινών Αγώνων Τεχνικής Κολύμβησης Νοτίου Ελλάδας, που ολοκληρώθηκαν στο κολυμβητήριο της Ν. Σμύρνης.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια, που φιλοδοξεί να κατακτήσει μετάλλια τόσο στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όσο και στα World Games του καλοκαιριού, και βρίσκεται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει και του πρωταθλήματος της ΟΠΕΝ κατηγορίας που θα γίνει στο Βόλο τον Μάιο, ήταν 1η με τα χρώματα των Δελφινιών Περιστερίου, κάνοντας 16.80 το απόγευμα του Σαββάτου στα 50 μ. άπνοη και 38.55 την Κυριακή στα 100 μ. υποβρύχιο.

Η Κτενά μίλησε για τους πρώτους αγώνες της στη σεζόν, τονίζοντας ότι βάσει των συνθηκών τα αποτελέσματα της κρίνονται αξιοπρεπή: «Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό, η προετοιμασία γίνεται κατευθείαν για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τα World Games που θα γίνουν τον Ιούλιο, οπότε προσωπικά βρίσκομαι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας μου. Αυτοί οι αγώνες είναι μια πολύ καλή ένδειξη, αλλά δε θεωρώ ότι βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση. Βρισκόμαστε εξάλλου σε μια μεταβατική περίοδο. Εχουν αλλάξει πολλά φέτος, τα μαγιό, ο εξοπλισμός, παρόλα αυτά, δεδομένων των συνθηκών, μπορώ να πω ότι ήταν ένα αξιοπρεπές και ενδεικτικό αποτέλεσμα».

Κύριοι στόχοι για την 29χρονη αθλήτρια είναι οι πρώτες θέσεις στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, που θα της αποφέρουν κάποιο μετάλλιο, με την Κτενά ωστόσο να στέκεται και στην αλλαγή του εξοπλισμού: «Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια συνίσταται στο να θέτω στόχους, όπως ένα μετάλλιο, απλώς όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, κανείς δε σου το δίνει στα χαρτιά. Το χρώμα θα κριθεί εκείνη την ώρα, στον τελικό του αγωνίσματος, αν φυσικά έχω περάσει, τόνισε η Βολιώτισσα κολυμβήτρια, που συμπλήρωσε: «Καλούμαι να υπερασπιστώ και τον τίτλο μου και αν μη τι άλλο να φτάσω στα περσινά επίπεδα της απόδοσης μου.

Φέτος τα μαγιό είναι και πάλι διαφορετικά καθώς γυρίσαμε πίσω στο ύφασμα, και αν όλα πάνε καλά ευελπιστώ ότι θα υπάρξουν για εμένα ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από πέρυσι. Όταν είσαι έμπειρος και έχεις κολυμπήσει σε οποιεσδήποτε συνθήκες σε 25άρα πισίνα, ακόμη και χωρίς ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μαθαίνεις να μη σε επηρεάζουν παράγοντες όπως ένα όχι τόσο καλό πέδιλο ή μαγιό. Υπάρχει σαφής διαφορά ανάμεσα στο ένα ή το άλλο υλικό, αλλά σε τελική ανάλυση είναι το ίδιο για όλους τους υπόλοιπους. Επομένως οφείλεις να κάνεις το καλύτερο υπό αυτές τις συνθήκες, όλοι συναγωνιζόμαστε με το ίδιο μαγιό. Γνωρίζουμε όλοι ότι υπερείχε ως υλικό η πολυουρεθάνη, αλλά ήταν προβληματικό, σκιζόταν. Επομένως, θεωρώ ότι άλλαξε για καλό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου