ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Με το φαινόμενο… Χρήστου να δίνει το παρών, πραγματοποιήθηκαν τα πιο ηρωικά Νικητήρια

με-το-φαινόμενο-χρήστου-να-δίνει-το-πα-600158

Η σπουδαία κολυμβητική συνάντηση, με την επωνυμία «Νικητήρια 2017» έκλεισε πανηγυρικά την αυλαία της στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας Βόλου «Β. Πολύμερος», με την αγωνιστική πανδαισία να ξεκινά από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και να ολοκληρώνεται χθες το απόγευμα, με λάμψη και συγκίνηση.

Η 7η διοργάνωση των Νικητηρίων μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ηρωική, καθώς οι άνθρωποι της Νίκης Βόλου, όταν προετοίμαζαν ένα από τα κορυφαία κολυμβητικά γεγονότα στην πόλη μας, δε θα μπορούσαν να φανταστούν τις διαθέσεις του καιρού.

Κι ενώ ο χιονιάς των προηγούμενων ημερών που επηρέασε σημαντικά το Βόλο οδήγησε σε αναβολή τις περισσότερες αγωνιστικές δραστηριότητες στα υπόλοιπα αθλήματα, η κολύμβηση και τα Νικητήρια στάθηκαν όρθια, μετρώντας περισσότερους από 1.000 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα που κατέλυσαν στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας, σε προαγωνιστικές και αγωνιστικές κατηγορίες.

Τα Νικητήρια, που χάρη στη μεθοδική δουλειά των ανθρώπων της Νίκης Βόλου έχουν γίνει πλέον θεσμός, κόσμησε με την παρουσία του ένα από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής κολύμβησης, ο Απόστολος Χρήστου. Ο 19χρονος αθλητής του Ολυμπιακού Πειραιώς, που εκπροσώπησε το περσινό καλοκαίρι τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, αλλά και πριν από ένα περίπου μήνα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στο Γουίντσορ του Καναδά, βρέθηκε στο Βόλο για την πρώτη προετοιμασία του έτους, μαζί με τον προπονητή του Παναγιώτη Βελέντζα, επωφελούμενοι από τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και τις άριστες εγκαταστάσεις που προσφέρει το κλειστό κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας.

Εκεί, ο κάτοχος πολλών πανελληνίων, ευρωπαϊκών, αλλά και παγκόσμιου ρεκόρ στην κατηγορία των εφήβων, με το μέλλον να διαγράφεται λαμπρό μπροστά του, προετοιμάστηκε σκληρά επί 10 μέρες, ενώ επιδίωξε τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, τιμώντας τη Νίκη Βόλου αλλά και την κολύμβηση της πόλης μας συνολικά. Ο Χρήστου ήταν ταχύτατος στην πρώτη του επίσημη διοργάνωση σε 50άρα πισίνα, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του σε αρκετά αγωνίσματα, ενώ για λίγα εκατοστά έχασε και πανελλήνιο ρεκόρ! Καλύτερος αθλητής αναδείχθηκε ο Απόστολος Χρήστου του Ολυμπιακού και καλύτερη αθλήτρια των αγώνων η Νεφέλη Ηλιοπούλου από τον Κ.Ο.Π.Ι.

Χρήστου: «Στόχος το Παγκόσμιο»

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ στο πλαίσιο της διεξαγωγής των Νικητηρίων συνομίλησε αποκλειστικά με τον αθλητή – φαινόμενο της Ελλάδας Απόστολο Χρήστου, ο οποίος κρατώντας πάντοτε χαμηλό προφίλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας του, αναφερόμενος και στους επόμενους του στόχους: «Ηρθαμε στο Βόλο, προκειμένου να γίνει το πρώτο κομμάτι των προπονήσεών μου για τη νέα χρονιά, λόγω και των καλών για εμάς κλιματικών συνθηκών. Παρά τα προβλήματα με την κακοκαιρία, η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά, σ’ ένα πολύ καλό κολυμβητήριο, όπως είναι το κλειστό της Ν. Ιωνίας.

Δουλέψαμε με τον προπονητή μου εντατικά και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τους χρόνους που μου βγήκαν στη διοργάνωση, δεδομένου του ότι είμαι στην αρχή της σεζόν και δίνουμε μεγαλύτερο βάρος στην προπόνηση», σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Φέτος, μεγάλος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά πριν από αυτό υπάρχουν οι χειμερινοί αγώνες στο ΟΑΚΑ, αλλά και κάποια μίτινγκ στο εξωτερικό. Εκεί θα επιδιώξω να κάνω καλές επιδόσεις και να φορμαριστώ, ώστε να είμαι πανέτοιμος».

Από την πλευρά του, ένας εκ των καλύτερων ομοσπονδιακών προπονητών κολύμβησης, ο Παναγιώτης Βελέντζας, αναφερόμενος στη διαμονή και την προετοιμασία του αθλητή του στο Βόλο θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι τους παρείχαν τη βοήθειά τους, ώστε όλα να κυλήσουν άψογα, κατά τη διάρκειά της: «Βρεθήκαμε στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε το κλίμα και τις πολύ καλές συνθήκες που επικρατούν εδώ, συμμετέχοντας και στα Νικητήρια, την πρώτη διοργάνωση σε 50άρα πισίνα για τον Απόστολο τη φετινή σεζόν. Όλα κύλησαν καλά και θέλουμε να ευχαριστήσουμε γι’ αυτό, το Δήμο Βόλου, τον Αθλητικό οργανισμό και τους ανθρώπους του κολυμβητηρίου και των σωματείων, που μας βοήθησαν και μας προσέφεραν ότι χρειαστήκαμε, κατά τη διαμονή μας. Επιπλέον, είμαστε ικανοποιημένοι από τους χρόνους που βγήκαν στα Νικητήρια και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετείχαμε σε αυτή τη διοργάνωση».

Σε ερώτηση για τους επόμενους στόχους του Χρήστου, ο κ. Βελέντζας αρκέστηκε να τονίσει: «Εμείς μέσα από κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα, θέλουμε ο Απόστολος να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερος και να βελτιώνεται καθημερινά».

Παρών και ο Λιγνός

Ο 19χρονος Απ. Χρήστου και ο 6ος παραολυμπιονίκης του Ρίο Γερ. Λιγνός μίλησαν αποκλειστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Ο Απόστολος Χρήστου, ωστόσο, δεν ήταν και ο μοναδικός κορυφαίος αθλητής που βρέθηκε στα Νικητήρια, καθώς στη διοργάνωση παρέστη και ο 6ος Παραολυμπιονίκης του Ρίο στο πρόσθιο (SB13), Γεράσιμος Λιγνός, που είχε σημειώσει και πανελλήνιο ρεκόρ στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση. Ο Κεφαλλονίτης αθλητής μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για τη συμμετοχή του, σημειώνοντας: «Τα Νικητήρια σημαίνουν ουσιαστικά και την έναρξη της προετοιμασίας μου ενόψει της νέας απαιτητικής σεζόν, που περιλαμβάνει σημαντικές διοργανώσεις, με αποκορύφωμα το πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στο Βόλο και συμμετείχα σε ένα καλά οργανωμένο κολυμβητικό γεγονός και θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Νίκης Βόλου, το σωματείο μου και όσους με στηρίζουν, ώστε να είμαι ανταγωνιστικός και να γίνομαι καλύτερος».

Παρασκευόπουλος:

«Τα πιο ηρωικά Νικητήρια»

Ψυχή της διοργάνωσης ήταν ο έφορος κολύμβησης της Νίκης Βόλου, κ. Πέτρος Παρασκευόπουλος, που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για τα Νικητήρια, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που δόθηκε από όλους, ώστε στο τέλος να είναι επιτυχημένη: «Είναι τα πιο ηρωικά Νικητήρια από την έναρξή τους, τα φετινά 7α. Πρόκειται για μια διοργάνωση, για τη διεξαγωγή της οποίας δώσαμε άνισες μάχες με τον καιρό, με τα προβλήματα και έως την τελευταία στιγμή ήταν κυριολεκτικά στον αέρα. Τα Νικητήρια όμως, σε πείσμα όλων έγιναν και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, με εκατοντάδες αθλητές και προπονητές από πολλά μέρη της Ελλάδας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και ευχαριστώ όλους όσοι μας στήριξαν, στην προσπάθειά μας, τους χορηγούς, τους προπονητές της Νίκης Βόλου, τους εθελοντές, τους αφανείς ήρωες» υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ενώ αναφέρθηκε στην παρουσία των Χρήστου και Λιγνού: «Η παρουσία και μόνο αυτό των αθλητών αλλάζει επίπεδο στη διοργάνωση. Εμείς φιλοδοξούμε η διοργάνωση να έχει κάθε χρόνο όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή».

Συνολικά στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 24 σωματεία στην αγωνιστική κατηγορία και 22 στην προαγωνιστική. Σύσσωμα τα σωματεία της πόλης μας συμμετείχαν, σε αμφότερες τις κατηγορίες με πλήθος συμμετοχών. Σωματεία εξάλλου όπως ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, ο Εθνικός, ο Ποσειδών Ιλισίων, ο ΝΟ Καβάλας, ο ΝΟ Αργοστολίου, ο ΝΟ Λάρισας και πολλά ακόμη αποδέχθηκαν την πρόσκληση των ανθρώπων της Νίκης Βόλου, που δούλεψαν μεθοδικά για την επιτυχία της, μέσα σε ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες.

Ο εμπορικός κόσμος του Βόλου στήριξε έμπρακτα τα 7α Νικητήρια, αγκαλιάζοντας τη διοργάνωση με πλήθος χορηγιών. Ακόμη και όταν κινδύνευσαν να ματαιωθούν οι αγώνες λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, οι ακούραστοι άνθρωποι του σωματείου, αλλά και οι εθελοντές δούλεψαν σκληρά, εγκαθιστώντας ακόμη και σόμπες υγραερίου, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ζέστη στο χώρο, του οποίου οι κερκίδες γέμισαν και τις 3 ημέρες διεξαγωγής.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου