ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κάθε χρόνο και πιο νέα

κάθε-χρόνο-και-πιο-νέα-611664

Συνέντευξη στη: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Δράκους, κακές μάγισσες αλλά και καλό τέλος περιελάμβανε για τη Σοφία Κτενά το παραμύθι του 2016, με τη Βολιώτισσα κολυμβήτρια να σημειώνει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σπουδαίας καριέρας της, στο χώρο της τεχνικής κολύμβησης.

Το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην πόλη μας, το περσινό καλοκαίρι, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων, αλλά και τα 4 ευρωπαϊκά ρεκόρ που κατέρριψε η 30χρονη αθλήτρια των Δελφινιών Περιστερίου, είναι η λαμπερή όψη του νομίσματος.

Η άλλη πλευρά του είναι οι δύο τραυματισμοί της μέσα στη χρονιά, οι πολλαπλές υποχρεώσεις της, ο αγώνας δρόμου σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες για το άθλημα, αλλά και ένα… σκισμένο μαγιό, που συζητήθηκε πολύ τους μήνες που πέρασαν.

Ένα ελαττωματικό μαγιό που στέρησε από τη Σοφία μία ακόμη καλύτερη επίδοση, στα 50μ άπνοη και ίσως και μια καλύτερη θέση από την 3η παγκοσμίως, που πάντως είναι μια σπουδαία επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα, σε μια διοργάνωση στο Βόλο, όπου η κολυμβήτριά μας ήθελε διακαώς τη διάκριση.

Εκείνη μπορεί να πέρασε από πολλά κύματα, αλλά εν τέλει ήρθε, με την ίδια τη Σοφία να τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ήμουν απόλυτα έτοιμη να κατέβω τα 16 δευτερόλεπτα, το ξέρω τόσο εγώ, όσο και ο προπονητής μου. Αυτή τη φορά το μαγιό ήταν το εμπόδιο μου, ο εξοπλισμός δε με βοήθησε και χάθηκε ένας καλύτερος χρόνος. Τα 50 μέτρα είναι άλλωστε μια κούρσα που δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για λάθη. Και οι 8 είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, προπονημένοι και έτοιμοι. Ήθελα το κάτι παραπάνω, αλλά αισθάνομαι δικαιωμένη, οι κόποι μου ανταμείφθηκαν».

Λίγες μέρες πριν ο νέος χρόνος κάνει την εμφάνιση του, η Κτενά, από κοινού με την υπόλοιπη Εθνική ομάδα συμμετείχαν σε καμπ προετοιμασίας στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος», για 6 ημέρες, έχοντας ήδη ξεκινήσει να σκέφτονται τις επερχόμενες διοργανώσεις, με μεγάλο στόχο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Ακολουθούν, στην ίδια πόλη, το διήμερο 21-22 του ίδιου μήνα, τα 10α World Games, στα οποία αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί η ελληνική συμμετοχή, πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται διεργασίες ώστε η χώρα μας να εκπροσωπηθεί.

Εξάλλου, ένα ακόμη πανελλήνιο πρωτάθλημα της ΟΠΕΝ κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο τον ερχόμενο Μάιο, όπου έχουν ήδη χτιστεί στέρεοι δεσμοί εμπιστοσύνης των ανθρώπων του Δήμου, με τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα της τεχνικής κολύμβησης και της ΚΟΕ, μετά τις αψεγάδιαστες διοργανώσεις που φιλοξένησε η πόλη μας, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Για την Κτενά, το 2017 ξεκινά με τις ίδιες προοπτικές όπως και με την περσινή χρονιά, της οποίας τα 30 χρόνια στην πισίνα γίνονται …20, κυνηγώντας με το ίδιο πάθος την επιτυχία. Η ίδια άλλωστε δηλώνει χαριτολογώντας: «Μεγαλώνω, αλλά όσο συμβαίνει αυτό, μπαίνω στην πισίνα και είναι σαν να ξεκινάω από την αρχή, να γίνομαι και νεότερη. Δε σκέφτομαι να σταματήσω, υπάρχουν πράγματα που έχω να προσφέρω. Έχω πλέον την εμπειρία των διοργανώσεων, γνωρίζω τα προβλήματα που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και θέλω κάθε χρόνο να γίνομαι καλύτερη. Με υγεία, πρώτα από όλα, η νέα χρονιά θα μας βρει και πάλι στις πισίνες, να προετοιμαζόμαστε εντατικά για τις διοργανώσεις που έρχονται. Πάντοτε είναι πρόκληση για εμένα προσωπικά, να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, σε κάθε μου συμμετοχή».

Πλέον, με την έναρξη της χρονιάς θα δοκιμαστούν και νέα μαγιό, τα οποία ολόκληρη η Εθνική ομάδα και η Σοφία προσωπικά εύχονται να είναι …γερά, ώστε να μπορέσουν χωρίς άλλα προβλήματα να πραγματοποιήσουν σωστά τις κούρσες τους.

Η Βολιώτισσα, πολλάκις πρωταθλήτρια, δε ξεχνά να ευχαριστήσει την Ομοσπονδία και τους προπονητές της, για τη στήριξη που της έχουν προσφέρει: «Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην ΚΟΕ, τον Αλέξανδρο Ξιάρχο, την ομάδα μου και όλους όσοι με βοηθούν να μπορώ να γίνομαι καλύτερη. Από τη στιγμή που ασχολήθηκα με την τεχνική κολύμβηση και έως αυτό το επίπεδο που έχω φτάσει, έχω την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή και νιώθω τυχερή που έχω αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μου να με καθοδηγούν. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου