ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καρδίτσα: Αρχίζει αύριο η 12η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

καρδίτσα-αρχίζει-αύριο-η-12η-οικολογική-182324

Ξεκινάει αύριο η 12η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην βιολογική παραγωγή και την κοινωνική της διάσταση. Αύριο, στις 8 μ.μ., στο Παυσίλυπο, θα γίνουν τα εγκαίνια της διοργάνωσης ενώ την Παρασκευή, στην αίθουσα της ΠΕΔ θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Καλλιεργήστε το μέλλον…βιολογικά».

Όπως τόνισαν σήμερα οι διοργανωτές σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, η οικολογική γιορτή της Καρδίτσας είναι η μοναδική στην Ελλάδα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, χωρίς διακοπή, ενώ το ενδιαφέρον και φέτος για συμμετοχή στην πανελλαδική εκθεσιακή αγορά βιολογικών προϊόντων, χειροτεχνίας και οικολογικών δραστηριοτήτων, ήταν μεγάλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση, όπως επισημάνθηκε, από το κράτος ήταν πενιχρή και εξ αυτού του λόγου στηρίχθηκε στον εθελοντισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση και στις παράλληλες εκδηλώσεις εργάστηκαν εθελοντικά.

Εν τω μεταξύ, και φέτος θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Δραστηριότητες και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και εργαστήρια για τα παιδιά, ομιλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρασκευή προϊόντων με φυσικό τρόπο, προβολές ταινιών και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, είναι μονο μερικές από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της 12ης Οικολογικής Γιορτής, η οποία ξεκινάει αύριο και λήγει την Κυριακή.

Η Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων (στο Παυσίλυπο) θα λειτουργεί κατά τις εξής ώρες :

Πέμπτη : 6.00μμ -10.00μμ., Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή :10.00πμ– 2.30μμ και 5.30μμ – 10.00μμ.

Η 12η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας διοργανώνεται από την ΟικόΣφαιρα με την υποστήριξη των εξής φορέων: Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Γεωπονικός Σύλλογος, Σύλλογος Φίλων Φυσικής Διαβίωσης και Υγιεινής Διατροφής, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, Σύλλογος Δασολόγων, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, ΕΛΓΟ Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Καρδίτσας (πρ. ΚΕΓΕ), Europe Direct Καρδίτσας, ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου