ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καρδίτσα: Ζήσε το ποτάμι, μπες στη δράση

καρδίτσα-ζήσε-το-ποτάμι-μπες-στη-δράση-310416

Όλα έτοιμα για το ραντεβού της ερχόμενης Κυριακής στις 8.30 π.μ. στην γέφυρα του Αγίου Παντελεήμονα, όπου εθελοντικές οργανώσεις με την υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας και της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας προγραμματίζουν δράση καθαρισμού και ανάδειξης της παραποτάμιας περιοχής του Καράμπαλη (ανάχωμα Γαβρά).

Μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην διαφύλαξη της περιοχής από μελλοντική υποβάθμιση και στην ανάδειξη χρήσεων αναψυχής και αθλητισμού. Γι’ αυτό ο Ορειβατικός και ο Σπηλαιολογικός Σύλλογος Καρδίτσας έχουν ετοιμάσει στην γέφυρα Καράμπαλη και πολλές υπαίθριες δραστηριότητες.

Στόχος αποτελεί και η ανάδειξη του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της περιήγησης στο χώρο της παρέμβασης, καθώς μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν ξύλινα σήματα κατά μήκος της διαδρομής που θα καταγράφουν την απόσταση που διανύουν οι επισκέπτες και θα τους ενημερώνουν για ιστορικά στοιχεία, αλλά και την χλωρίδα της περιοχής.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θέλει επίσης να αναδείξει την εξεύρεση λύσεων μέσα από την αλληλεγγύη, την εθελοντική προσφορά και την ουσιαστική εμπλοκή και τις συλλογικότητες.

Γι’ αυτό εκτός του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης και της Οικόσφαιρας που είχαν την αρχική ιδέα της παρέμβασης εμπλέκονται πλήθος φορέων, όπως : Ο Δήμος Καρδίτσας, η Δημοτική Κοινότητα Καρδίτσας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, η Πολιτιστική Παρέμβαση Συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα, οι κάτοικοι της συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα και Καροπλεσίτικων περιοχής Αγ. Μηνά, η ομάδα «Δασοπόνοι ενεργοί φοιτητές Καρδίτσας» του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Παραρτήματος Καρδίτσας – ΤΕΙ Λάρισας, το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του Παραρτήματος Καρδίτσας – ΤΕΙ Λάρισας, ο Σπηλαιολογικός Σύλλογος Καρδίτσας, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καρδίτσας, ομάδες φοιτητών από την Κτηνιατρική σχολή, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Παράρτημα Καρδίτσας ο Kiss FM 100.4, το Δίκτυο της ΕΡΑ Θεσσαλίας κ.α. Χορηγός της παρέμβασης είναι η Κλινική Κασταλία Α.Ε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου