ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καρδίτσα: Σε εξέλιξη το έργο συντήρησης του δικτύου ποδηλατοδρόμων

καρδίτσα-σε-εξέλιξη-το-έργο-συντήρηση-345544
Σε πλήρη εξέλιξη, βρίσκεται το έργο της συντήρησης του δικτύου ποδηλατοδρόμων της πόλης της Καρδίτσας. Η παρέμβαση στους ποδηλατοδρόμους κρίθηκε επιβεβλημένη, για την αποκατάσταση φθορών που προκλήθηκαν από το χρόνο, αλλά και άλλες αιτίες.
Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ χρηματοδοτείται από επιχορήγηση του ΥΠΕΣ και τη ΣΑΤΑ του Δήμου Καρδίτσας, δημοπρατήθηκε στις 27/9/11, η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο, έπειτα και από την έκπτωση που δόθηκε, υπογράφηκε έναντι 26.500 ευρώ και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 5 μήνες.
Το έργο ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και τα συνεργεία παρεμβαίνουν στον ποδηλατοδρόμο της οδού Υψηλάντου, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν σταδιακά σε όλο το υφιστάμενο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων.
Τις εργασίες επέβλεψε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Έργων Βας. Ευαγγελακόπουλος συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Β. Ελευθερίου.
« Με την εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη παρεμβαίνουμε σε όλο το μήκος του δικτύου ποδηλατοδρόμων της Καρδίτσας και στις διαβάσεις, αντικαθιστώντας φθαρμένους κυβόλιθους, κατεστραμμένα κολωνάκια και σχάρες του δικτύου απορροής των υδάτων που επίσης θα καθαριστεί.

Είναι μια επιβεβλημένη παρέμβαση στους ποδηλατόδρομους που είναι λογικό από την κατασκευή του να έχουν υποστεί τη φθορά του χρόνου, αλλά και κάποιες καταστροφές από άλλα αίτια. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες δεν εμποδίζουν το έργο των συνεργείων, αλλά αντίθετα ευνοούν τη συμπύκνωση της άμμου που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση των νέων κυβόλιθων.

Οι κυβόλιθοι που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται στους ποδηλατοδρόμους
είναι μιας όψης και κατά συνέπεια -για να απαντήσω και στην απορία κάποιων δημοτών – δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους φθαρμένους κυβόλιθους από την άλλη τους πλευρά. Τους συγκεντρώνουμε όμως για να τους χρησιμοποιήσουμε σε άλλες παρεμβάσεις.
Θέλω να ενημερώσω επίσης τους δημότες ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να δημοπρατήσουμε έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που θα αφορά τη συντήρηση του δικτύου των πεζοδρόμων και άλλων κοινόχρηστων χώρων της πόλης.
Είναι ένα έργο, με το οποίο εκτιμούμε ότι θα βελτιωθεί αισθητά η
τωρινή τους εικόνα.» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Ευαγγελακόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου