ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καρδίτσα: Χιλιάδες αγρότες σε απόγνωση

καρδίτσα-χιλιάδες-αγρότες-σε-απόγνωσ-346741

Την παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει για χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς της Καρδίτσας, οι οποίοι δεν μπορούν να εισπράξουν την συνδεδεμένη ενίσχυση.

Τα εμπόδια που συνάντησαν οι αγρότες την περσινή καλλιεργητική περίοδο –πράσινο σκουλήκι, βροχοπτώσεις, πλημμύρες- δεν τους επέτρεψαν να ξεπεράσουν το πλαφόν που τέθηκε από την πολιτεία, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης και να κινδυνεύουν τα χωράφια να μείνουν άσπαρτα λόγω και των υπόλοιπων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Αντίστοιχες επιστολές έστειλαν τις προηγούμενες ημέρες δήμαρχοι του νομού Καρδίτσας, σχετική ερώτηση κατέθεσε και ο βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Κώστας Τσιάρας, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για το πρόβλημα που θα προκύψει και είχε διοργανώσει δυο συλλαλητήρια με κύριο θέμα τη συνδεδεμένη ενίσχυση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου