ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Παρουσίαση του 28ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

παρουσίαση-του-28ου-πανελλήνιου-φεστιβ-352695

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας – ΔΗΚΕΚ, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ενώ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ζωγράφου Τάσου Ζωγράφου που έφυγε από τη ζωή πέρσι το Μάρτη.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, το θεατρόφιλο κοινό της πόλης και γενικότερα της Θεσσαλίας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επί σκηνής 8 ερασιτεχνικούς θιάσους στο διαγωνιστικό μέρος, θιάσους που μας έρχονται από κάθε γωνιά της χώρας αφού, για άλλη μια φορά, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν τέσσερα τιμητικά αφιερώματα σε γνωστούς και αγαπημένους ανθρώπους από το χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα, η Οργανωτική Επιτροπή θα τιμήσει τους ηθοποιούς Κάτια Δανδουλάκη, Λυδία Κονιόρδου και Παύλο Χαϊκάλη καθώς επίσης και τον σκηνογράφο – ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ.

Σε ό, τι αφορά στην Κριτική Επιτροπή, θα αποτελείται από τον θεατρικό συγγραφέα Γιώργη Χριστοφιλάκη, το σκηνοθέτη Βασίλη Κυρίτση, τον ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο, τη μουσικοσυνθέτη Αλίκη Καγιαλόγλου και τον ζωγράφο – εικαστικό Γιάννη Τρούκη.

Οι παραπάνω θα επιλέξουν τρία βασικά βραβεία (Καλύτερης παράστασης, Σκηνοθεσίας και Επιλογής Κειμένου) και δέκα τιμητικά (Πρωτότυπου Κειμένου, Α ΄ Γυναικείου Ρόλου, Α ΄ Ανδρικού Ρόλου, Β ΄ Γυναικείου Ρόλου, Β ΄ Ανδρικού Ρόλου, Ενδυματολογίας, Σκηνογραφίας, Μουσικής Σύνθεσης, Μουσικής Επένδυσης, Προγράμματος).

Πολλές και σημαντικές θα είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν, όπως επίσης θα διεξαχθούν και τα καθιερωμένα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 20.30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας και το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

karditsalive.net

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου