ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Απειλές προς τον Δήμαρχο Σοφάδων για ρατσιστική αντιμετώπιση των αθιγγάνων

απειλές-προς-τον-δήμαρχο-σοφάδων-για-ρ-399173

Εφτά δημοτικά σχολεία του Δ. Σοφάδων δε λειτούργησαν σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 καθώς οι γονείς των μαθητών διαμαρτύρονται στις προθέσεις της Εκπαίδευσης που προωθεί τη διασπορά τσιγγάνων μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων:

1. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

2. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

3. Στο Δ. Σ. Κυψέλης

4. Στο Δ. Σ. Ματαράγκας

5. Στο Δ. Σ. Καρποχωρίου

6. Στο Δ. Σ. Κέδρου

7. Στο Δ. Σ. Ανάβρας

Η δημοτική αρχή του Δ. Σοφάδων επισκέφτηκε όλες τις σχολικές μονάδες προκειμένου να διαμορφώσει πλήρη εικόνα και άποψη για το θέμα που δημιουργήθηκε. Την ίδια ημέρα το μεσημέρι, επιτροπή γονέων όλων των Δημοτικών Σχολείων επισκέφτηκε το Δήμαρχο Σοφάδων προκειμένου να του εκθέσουν τους προβληματισμούς τους. Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος μετά απ’ αυτά δήλωσε:

«Κανένας συνδημότης μου δεν είναι αντίθετος με την ενσωμάτωση των τσιγγάνων στην ελληνική κοινωνία. Ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος, διαφωνεί με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης ή άλλων υπηρεσιών που αναβαθμίζουν τις συνθήκες διαβίωσης των τσιγγάνων με τους οποίους συμβιώνουμε εδώ και δεκαετίες. Είναι άλλωστε ευρύτερα γνωστές οι σχετικές προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες των Σοφαδιτών και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, τις οποίες δεν χρειάζεται να επαναλάβω.

Οι βίαιοι μέθοδοι όμως που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας και η Δ/νση Εκπαίδευσης καθώς και η σπουδή που δείχνουν προκειμένου να εφαρμόσουν και να επιβάλουν ξαφνικά και εν μέσω σχολικής χρονιάς τις επιταγές ενός προγράμματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αδικούν τους ίδιους τους ωφελούμενους που δεν είναι άλλοι απ’ τους μαθητές και τους γονείς.

Κανένας δε ρώτησε και δεν ενημέρωσε τους γονείς γι αυτό που σχεδιαζόταν να γίνει εφαρμόζοντας στην πράξη τακτική γενιτσαρισμού διώχνοντας τους τσιγγάνους μαθητές χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό τους χώρο. Με ανακοινώσεις στις εφημερίδες και φιρμάνια απ’ το Μαρούσι Αττικής ούτε ενσωμάτωση και αποσυμφόρηση επιτυγχάνεται, ούτε κοινωνική ηρεμία διασφαλίζεται.

Ακόμα λιγότερες είναι οι πιθανότητες της επιτυχίας:

όταν ο Δήμαρχος απειλείται εκ των άνωθεν ότι θα διαπομπευτεί πανελληνίως ως ρατσιστής,

όταν οι γονείς εκφοβίζονται διασπείροντας φήμες ότι θα συλληφθούν γιατί αγωνίζονται για το καλό των παιδιών τους

όταν οι δάσκαλοι τρομοκρατούνται και απειλούνται με ΕΔΕ και απόλυση γιατί έχουν διαφορετική άποψη απ’ αυτήν του Υπουργείου και του Προγράμματος

Έτσι κι αλλιώς όμως οι μέθοδοι αυτοί δυστυχώς δεν μπορούν να αλλάξουν τη δύσκολη πραγματικότητα για την πόλη των Σοφάδων όπου τα τελευταία χρόνια έχουν συσσωρευτεί 3.000 τσιγγάνοι οι οποίοι αποτελούν το 50% του πληθυσμού της πόλης.

Το στοιχείο αυτό που εσκεμμένα αγνοείται και παραβλέπεται αλλάζει τη φυσιογνωμία των σχολείων και καθιστά ανεφάρμοστη στην πράξη την ενσωμάτωση των τσιγγάνων μαθητών. Ποιο επιχείρημα θα πείσει τους γονείς ότι οι 9 μαθητές που φοιτούν σήμερα στην Ανάβρα θα ενσωματώσουν τους 26 τσιγγάνους μαθητές κι ότι δε θα συμβεί το αντίθετο;

Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τα υπόλοιπα σχολεία όπου τα αριθμητικά δεδομένα είναι αντίστοιχα

Επειδή πρόκειται για καίριο θέμα του Δήμου μας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συγκαλεί το απόγευμα της Τρίτης στις 6:00 σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο για να γίνει σχετική συζήτηση.

Ευπρόσδεκτοι εκτός από τους γονείς και κάθε άλλο πολίτη είναι και οι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας καθώς και οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες οι οποίοι θα προσκληθούν ιδιαίτερα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου