ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Στο πόδι η Καρδίτσα για τον Αχελώο και την Ε65

στο-πόδι-η-καρδίτσα-για-τον-αχελώο-και-τ-451565

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι τοπικοί φορείς της Καρδίτσας για την εκτροπή του Άνω ρου του Αχελώου αλλά και για τον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδος. Η τοπική κοινωνία της Καρδίτσας εκτιμά ότι πρόκειται για δύο νέα χτυπήματα που λειτουργούν ανασταλτικά στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και επιρρίπτει ευθέως τις ευθύνες στην Κυβέρνηση και ειδικότερα στο Υπουργείο Υποδομών.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Καρδίτσας και στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής, πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος καθώς και , αιρετοί της αυτοδιοίκησης και της αιρετής περιφερειακής αρχής, αποφασίστηκε να ζητηθεί επειγόντως συνάντηση μέσα στις επόμενες μέρες με τον υπουργό Υποδομών κ. Δ. Ρέππα.

Από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών θα ζητηθεί να διασφαλιστούν 10.000.000 ευρώ που απαιτούνται για τα έργα προστασίας της σήραγγας εκτροπής από τον μεγάλο κίνδυνο κατάρρευσης σε συνδυασμό με την απόδοση εγγυήσεων από το ελληνικό δημόσιο σε κατασκευαστές και τράπεζες για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Ε65 μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Για το έργο της εκτροπής του Αχελώου, όπως θα επισημανθεί αυτό που προέχει είναι να αναληφθούν πρωτοβουλίες μέχρι να απαντήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στα προδικαστικά ερωτήματα για το σύνολο των έργων.

Όσον αφορά στο έργο της Ε65, όπου η διακοπή των εργασιών προκαλεί τεράστια προβλήματα στην περιοχή της Καρδίτσας αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Θεσσαλία καθώς πρόκειται για ένα έργο με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα που παραπέμπεται διαρκώς στις καλένδες.

Την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου έχει προγραμματίσει έκτακτη συνεδρίαση η ΠΑΣΕ για τον Αχελώο, στην οποία οι τοπικοί εκπρόσωποι θα θέσουν επί τάπητος τις παραπάνω αποφάσεις ζητώντας την συστράτευσή της σε κοινό αγώνα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου