ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου η κηδεία του εκδότη Φώτη Αλεξίου

παρουσία-πλήθους-κόσμου-η-κηδεία-του-ε-765805

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χθες στην κηδεία του εκδότη και ιδρυτή του ομίλου της Καρδίτσας «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ», Φώτη Αλεξίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 83 ετών μετά από πολυήμερη μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο πολιτικός, επιχειρηματικός και δημοσιογραφικός κόσμος απέτισε σύσσωμος με την παρουσία του φόρο τιμής στον εκδότη, ο οποίος αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Φώτης Αλεξίου υπήρξε ο στυλοβάτης του δημοσιογραφικού Οργανισμού «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ» Καρδίτσας, της «Θεσσαλίας Τηλεόρασης» και του «Ράδιο Θεσσαλία». Ήταν μία πολυσχιδής προσωπικότητα με πλούσια κοινωνική προσφορά.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα. Ο Γιάννης Κολλάτος, στον επικήδειο λόγο του μίλησε πρώτα για τον άνθρωπο και πατέρα και μετά για τον επιχειρηματία, τον πατριώτη, τον αγωνιστή της ζωής. Εκ μέρος των εργαζομένων του Ομίλου, ο Θεοδόσης Κατσάρας αποχαιρέτησε τον κύριο Φώτη βουρκωμένος και συγκινημένος.

Το παρών στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός, ο διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας Παναγιώτης Νάνος, η πρώην βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα.

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός του «Νέου Αγώνα» αποχαιρέτησε με θλίψη τον παραδοσιακό εκδότη της Θεσσαλίας και ιδρυτή του.

Η ζωή του Φώτη Αλεξίου υπήρξε ταυτόσημη με το λογότυπο της εφημερίδας. Ήταν ένας διαρκής αγώνας για την πρόοδο και την προκοπή της αγαπημένης του Καρδίτσας.

Με κοινωνική δράση πάντοτε διακριτική όντας και ο ίδιος παιδί της φτωχολογιάς και της Κατοχής είχε πάντα ανοιχτές τις πόρτες της εφημερίδας για τον κάθε πολίτη.

Ο Φώτης Αλεξίου διακρινόταν για τον έντονο συναισθηματισμό του και την σπάνια οξυδέρκειά του. Αποτέλεσε φιγούρα πατρική για δύο γενιές δημοσιογράφων.

Γεννήθηκε στη Φυλακτή των Αγράφων. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη λογοτεχνία από μικρή ηλικία. Αρχικά εργάστηκε ως διανομέας και λινοτύπης. Στην πορεία εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης, διευθυντής και εκδότης!

Ευτύχησε να δει το πιεστήριο του «Νέου Αγώνα» στην Κατοχή να μεταφέρεται στην ορεινή Αργιθέα και συγκριμένα στα Πετρίλια και να αποτελεί το πρώτο πιεστήριο της έκδοσης του αντιστασιακού Τύπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου