ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Σημαντικά βήματα από την Ένωση Αγροτουρισμού Θεσσαλίας

σημαντικά-βήματα-από-την-ένωση-αγροτο-225374

«Η Θεσσαλία είναι ένας ευλογημένος και κρυμμένος θησαυρός που δεν τον έχουν ανακαλύψει στο 100%. Σκοπός μας η ανάδειξη της περιοχής μας μέσα από την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων που την περιβάλλουν. Αυτοί είμαστε, μια παρέα νέων ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους».

Αυτά επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Θεσσαλίας, Ελένη Νικολαϊδου, μια Ένωση, με έδρα την Λίμνη Πλαστήρα στο Νομό Καρδίτσας και η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα, προ ημερών. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια. Η οργάνωση του δικτύου-ομάδας, συνεχίζει η ίδια, υπήρξε ένα δύσκολο έργο καθώς έπρεπε να «παντρέψουμε» τον πρωτογενή, τον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα. Σήμερα όμως αισιοδοξούμε, τονίζει η ίδια και προσθέτει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα αν και ακόμα εκκρεμεί η ολοκλήρωση του δικτύου διότι χρειάζεται να ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις στους υπόλοιπους νομούς.

Πιστεύουμε, αναφέρει η κ. Νικολαϊδου, στη δύναμη, στην ενέργεια και στην αγάπη των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και γι ’αυτό το δίκτυο μας θέλουμε να αποτελείται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από «εργάτες γης». Γι’ αυτό και αναδεικνύουμε, διευκρινίζει, τα προϊόντα μικρών παραγωγών στο παντοπωλείο ενός από τα μέλη μας. Σκοποί και στόχοι του δικτύου είναι, σύμφωνα με την ίδια, να φέρει κοντά ομάδες επαγγελματιών από διαφορετικούς κλάδους με σκοπό την σύμπραξη επαγγελματικής συνεργασίας, να δημιουργήσει ένα εξαγώγιμο τουριστικό προϊόν με τα μέλη του δικτύου καθώς και με εξωτερικούς συνεργάτες αλλά και να οργανώσει μικρές ομάδες συνεργασίας ανά νομό. Από τους πρώτους εμπορικούς στόχους του δικτύου είναι να οργανώσει και να φτιάξει ένα τουριστικό προϊόν με σκοπό την προώθηση του στο εξωτερικό.

Τέλος, η κ. Νικολαϊδου, επισημαίνει ότι η Ένωση παρέστη στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού που πραγματοποιήθηκε στα Τζουμέρκα στην Ήπειρο τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ κάνει γνωστό ότι το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα στον νομό Καρδίτσας.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου