Θρήνος για την περιφερειακή σύμβουλο Θεσσαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2017-07-10, 11:31:25
Θρήνος για την περιφερειακή σύμβουλο Θεσσαλίας

Την τελευταία της πνοή άφησε χθες σε ηλικία 53 ετών η περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας Γεωργία Κόκκαλη - Κουβέλη, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Μέχρι και την τελευταία στιγμή η περιφερειακή σύμβουλος, η οποία διετέλεσε και θεματική αντιπεριφερειάρχης στάθηκε γενναία απέναντι στη δύσκολη ασθένεια, χωρίς να εγκαταλείψει τις δραστηριότητες και τις υποχρεώσεις της. Η εξέλιξη, όμως, ήταν ραγδαία και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε σοβαρά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η Γεωργία Κουβέλη γεννήθηκε το 1964 στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της, αποκτώντας πτυχίο νομικής σχολής.

Τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα τα έκανε (1988-1991) στην ΕΡΤ και στη συνέχεια από το 1991 έως και το 2003 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στις δύο θέσεις ως διοικητικό προσωπικό. Από το 2003 έως και σήμερα εργαζόταν Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση / Π.Ε. Καρδίτσας ως υποδιευθύντρια και εν συνεχεία προϊσταμένη τμήματος στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Από το 2010 έως και σήμερα ήταν περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας με το συνδυασμό του Κ. Αγοραστού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών». Διατέλεσε κατά διαστήματα Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα τουρισμού. Ήταν έγγαμη με τον Βησσάρη Κόκκαλη και μητέρα δύο παιδιών.

Ψήφισμα εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για την απώλεια της διακεκριμένης περιφερειακής συμβούλου και αποφασίζοντας να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της εκλιπούσης, να καταθέσει στεφάνι στη σορό της και αντιπροσωπεία του να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία.

Αναβάλλονται τα εγκαίνια

Λόγω του πρόωρου θανάτου της Γεωργίας Κόκκαλη-Κουβέλη, πρώην θεματικής Αντιπεριφερειάρχη & Περιφερειακής Συμβούλου Θεσσαλίας, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα τελετή εγκαινίων του νέου Περιφερειακού Ιατρείου Σούρπης.

Το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Την οδύνη του για την απώλεια της Περιφερειακής Συμβούλου Θεσσαλίας, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας Κόκκαλη – Κουβέλη, που έφυγε πρόωρα αφήνοντας αισθητό το αποτύπωμά της στην αυτοδιοίκηση, και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας θα εκπροσωπήσει στην εξόδιο ακολουθία σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός που θα εκφωνήσει επικήδειο, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε:

«Η απώλεια της Γεωργίας Κόκκαλη – Κουβέλη σκορπίζει θλίψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην κοινωνία, στην οικογένεια της. Έφυγε από την ζωή στην πιο παραγωγική ηλικία, ένας άνθρωπος με ανεξάντλητη δημιουργικότητα, όνειρα για το μέλλον και αστείρευτη διάθεση για προσφορά.

Με όραμα για την περιοχή, σκληρή δουλειά και προσωπική προσπάθεια, προέβαλε με δυναμισμό τα προβλήματα και συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση λύσεων.

Αγάπησε τον τόπο και υπηρέτησε με συνέπεια το κοινό καλό. Την διέκρινε, η ευγένεια, η πραότητα, η καλοσύνη και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή.

Η Γεωργία υπήρξε μαχητική, εργατική, μια πολύτιμη συνεργάτιδα τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για τους υπολοίπους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους.

Αφήνει σημαντική παρακαταθήκη σ’ όλους μας, με συνεργασία και με σκληρή δουλειά να παράγουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την πατρίδα και την κοινωνία μας

Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=