ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ολοκληρώθηκε η παράκαμψη στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας

ολοκληρώθηκε-η-παράκαμψη-στον-ελληνό-690222

Ολοκληρώθηκαν τα έργα του νέου δρόμου της παράκαμψης του Δημοτικού Διαμερίσματος του Ελληνόπυργου στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προϋπολογισμού 240.000 ευρώ. Το έργο το οποίο επισκέφτηκαν πριν μερικές ημέρες ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός και πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ελληνόπυργου. Ο παλιός δρόμος λόγω των φθορών, της στενότητάς του και της διέλευσης μέσα από τον οικισμό δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Ο νέος δρόμος, που βρίσκεται στα όρια του οικισμού Ελληνόπυργου είναι μήκους 570 μ. περίπου και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στη εξεύρεση χρηματοδότησης βοήθησε και ο π. Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Ελληνόπυργου, το νέο περιφερειακό δρόμο που παρακάμπτει το εν λόγω δημοτικό διαμέρισμα. Ο δρόμος αυτός δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς ο παλιός δρόμος λόγω των φθορών αλλά και των προδιαγραφών του, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων του οικισμού του Ελληνόπυργου αλλά και των διερχόμενων από την περιοχή. Πλέον, με την παράκαμψη που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας το πρόβλημα αυτό βρίσκει οριστική λύση, ενώ παράλληλα διευκολύνεται η κυκλοφορία προς τη λίμνη Πλαστήρα. Βέβαια μέσα από αυτό το έργο, που αλλάζει προς το καλύτερο τις μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων και τις μεταφορές των εμπορευμάτων, έπεσαν χρήματα στην τοπική πραγματική οικονομία και στηρίχθηκαν θέσεις εργασίας. Ευχαριστώ τον π. Πρόεδρο κ. Δ. Σιούφα για τη συνεργασία και τη συμβολή του στο έργο αυτό».

Ο κ. Β. Τσιάκος σημείωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται κοντά στον πολίτη και αφουγκράζεται τις ανάγκες του. Με το έργο αυτό δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο συγκοινωνιακό πρόβλημα της περιοχής και αναβαθμίζουμε την επικοινωνία και την ζωή των πολιτών της περιοχής. Ευχαριστούμε για την ουσιαστική συμμετοχή του στο έργο αυτό τον π. Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου