ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καρδίτσα: Ξεκινά το 5ο Διεθνές Συνέδριο eLife για το διαδίκτυο

καρδίτσα-ξεκινά-το-5ο-διεθνές-συνέδριο-827664

Ξεκινά αύριο στο Kazarma Lake resort & Spa, στη λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας, το 5ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο eLife 2016, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Σημερα δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο της Εταιρείας Δρ. Κωσταντίνο Σιώμο, τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Ορέστη Ψαχούλα.

Όπως ειπώθηκε, το συνέδριο θα αποτελέσει το αποκορύφωμα μιας σειράς εκδηλώσεων που εντάσσονται σε ένα θεματικό τετραήμερο μεταξύ 23 και 26 Ιουνίου. Το κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων είναι η ομαλή ένταξη των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητά μας, ενώ στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο με στόχους:

Την προσέγγιση του εθισμού στο διαδίκτυο, του ηλεκτρονικού εγκλήματος, των κοινωνικών προεκτάσεων της τεχνολογίας και των εφαρμογών της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στην υγεία και στη ζωή μας.

Το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα εγχείρημα που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 1ο eLife King Congress, το πρώτο συνέδριο για παιδιά, στο οποίο 400 μαθητές 11-13 ετών θα είναι οι σύνεδροι και θα εκπαιδευτούν στη θετική διαδικτυακή χρήση και συμπεριφορά. Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα διοργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις τέχνης, ώστε να δομηθεί μια ολοκληρωμένη και δελεαστική πρόταση για κάθε νέο εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου