ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Σε επίσχεση εργασίας από αύριο οι μικροβιολόγοι του νομού Καρδίτσας

σε-επίσχεση-εργασίας-από-αύριο-οι-μικρ-101183

Οι μικροβιολόγοι της Καρδίτσας ξεκινούν από αύριο και επ” αόριστον επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος τους χρωστάει και από το 2010. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν : “Είμαστε οι Μικροβιολόγοι του Νομού μας. Μας ξέρετε έναν-έναν και μία-μία προσωπικά.
Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να αρχίσουμε επίσχεση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ από αύριο και επ” αόριστον. Οι λόγοι είναι πολλοί. Μεταξύ άλλων: τα χρωστούμενα από το 2010. Μόνο για το 2015 ο ΕΟΠΥΥ μας χρωστάει από τους 12 μήνες του 5.

Μετά τα ληστρικά REBATEκαι CLAWBACK, ήρθε και το πετσόκομμα κατά 50% περίπου των τιμών των εξετάσεων, αυτών που είχαν απομείνει από τα πετσοκόμματα των προηγούμενων ετών, αναγκάζοντάς μας να κλείσουμε τα εργαστήρια μας θέλοντας και μη.Είμαστε ο κλάδος υγείας που απαξιώθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Ζητάμε την κατανόησή σας και τη στήριξή σας, και σας λέμε πρόσωπο με πρόσωπο: Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας όπως πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό”

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας συμπαρίσταται στους εργαστηριακούς ιατρούς και στηρίζει την επ’ αόριστον επίσχεση εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ, που αποφάσισαν και προκήρυξαν οι Μικροβιολόγοι της πόλης της Καρδίτσας, εξαιτίας της μη εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς ήδη από το 2010και της νέας υποκοστολόγησης των εργαστηριακών εξετάσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου