ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας καταδικάζει τη λεκτική επίθεση δημοσιογράφου στην Καρδίτσα

η-ενωση-συντακτών-θεσσαλίας-καταδικά-492798

Η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας σε ανακοίνωσή της καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε το μέλος της, δημοσιογράφος Παναγιώτης Κολτσίδας από διοικητικό σύμβουλο του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η Ενωση, ο διοικητικός σύμβουλος απαίτησε από το συνάδελφο να μην καταγράψει τα λεγόμενά του σε βίντεο και όταν ο συνάδελφος του επισήμανε πως απλά κάνει την δουλειά του, ο πρώτος τον εξύβρισε με χυδαίο τρόπο.

Κατόπιν τούτου ο συνάδελφος Π. Κολτσίδας καθώς και όλοι οι συνάδελφοι που κάλυπταν το ρεπορτάζ σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από την συνεδρίαση.

Η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας όπως τονίζει «συμπαρίσταται στο μέλος της όπως και σε κάθε συνάδελφο ο οποίος παρεμποδίζεται κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο διοικητικός σύμβουλος του ΕΒΕ Καρδίτσας όφειλε να γνωρίζει πως οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. στο οποίο μετέχει, είναι δημόσιες και κατά συνέπεια, ο δημοσιογράφος έχει όχι απλά τη δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να τις καταγράφει, ώστε να ενημερώνεται ο επιχειρηματικός κόσμος και γενικότερα οι πολίτες της περιοχής, για τον τρόπο λειτουργίας και τις αποφάσεις του οργάνου.

Καλούμε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας να μην επιτρέψει να επαναληφθεί αντίστοιχο περιστατικό και να προστατεύσει την απρόσκοπτη λειτουργία του Τύπου.

Τέλος, χαιρετίζουμε την απόφαση των συναδέλφων δημοσιογράφων που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση να αποχωρήσουν, καθώς με τη στάση τους έδειξαν πως δεν θα επιτρέψουν να υπάρξουν φαινόμενα λογοκρισίας και παρεμπόδισης της ενημέρωσης των πολιτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου