ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ικανοποίηση για το πρώτο φιλικό, θέλει ανάλογη συνέχεια η Νίκη Βόλου

ικανοποίηση-για-το-πρώτο-φιλικό-θέλει-384899

Θετικές εντυπώσεις άφησε η Νίκη Βόλου στο πρώτο της φιλικό μετά την επιστροφή από την προετοιμασία στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας. Οι κυανόλευκοι επικράτησαν στο «Π. Μαγουλάς» με 4-0 του Απόλλωνα Λάρισας, ενώ συνεχίζουν τις σκέψεις για μεταγραφική ενίσχυση.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη με ένα γκολ στις αρχές του αγώνα και ακόμη ένα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, πήγαν με… αέρα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια.

Συγκεκριμένα, στο 13’ ο Μέτσε βγήκε στην επίθεση, πάσαρε στον Ταουσιάνη και ο τελευταίος αναζήτησε και βρήκε τον Παπαδόπουλο στην πλάτη της άμυνας. Ο αριστερός οπισθοφύλακας της Νίκης σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα Κούρδη. Στη συνέχεια, ο Αζίζ πήρε το ριμπάουντ, έδωσε την ασίστ και ο Κρεββατάς πετάχτηκε και άνοιξε με πλασέ το σκορ. Η Νίκη παρέμεινε καλύτερη με βασικά στοιχεία του παιχνιδιού της την αλληλοκάλυψη, την πίεση ψηλά στον αντίπαλο, την ταχύτητα στην επίθεση και τις πολλές πάσες. Το 2-0 έγινε στο 43’. Ο Κανελλόπουλος κέρδισε το πέναλτι μετά από άστοχη έξοδο του Κούρδη, που τον ανέτρεψε, ο επιθετικός των κυανόλευκων ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0.

Στο β’ μέρος, τα πρόσωπα στην κυανόλευκη ενδεκάδα άλλαξαν, με τον Μπαλαράμπε να μπαίνει… φουριόζος, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους της ομάδας να ξεσηκωθούν και να χειροκροτήσουν τις ενέργειές του. Στο 53’ ο Αγγλος μεσοεπιθετικός με προσωπική ενέργεια πέρασε, όποιον αντίπαλο προσπάθησε να τον ανακόψει, και με πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα Μπρέλα, κάνοντας το 3-0. Νωρίτερα είχε χαθεί μεγάλη ευκαιρία. Ο ίδιος από αριστερά απέφυγε τον Γιαννακόπουλο και έκανε την σέντρα, αλλά ο Αλεξανδρής δεν κατάφερε να βρει στόχο. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 62’, με σκόρερ τον Αποστολίδη. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, με το Λεωνίδα Μπίλη να κάνει νέες δοκιμές και να δίνει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του. Στο σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού, το ζεστό χειροκρότημα ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τους κυανόλευκους.

Η ανακοίνωση της επίσημης ιστοσελίδας της Νίκης για το φιλικό:

«Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Π. Μαγουλάς το Σάββατο στις 18:00, η ΝΙΚΗ επικράτησε επί του αξιόμαχου Απόλλωνα Λάρισας με σκορ 4-0.

Το 1-0 για την ομάδα μας πέτυχε ο Κρεββατάς με πλασέ στο 12΄ μετά από πάσα του Αζίζ. Το 2-0 έγινε με χτύπημα πέναλτι του Κανελλόπουλου στο 44΄. Το πέναλτι κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 53΄ έγινε το 3-0 με πλασέ του Μπαλαράμπε μετά από προσωπική προσπάθεια και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του. Το 4-0 έγινε με δυνατό σουτ του Αποστολίδη μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Πασκούλεφ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νίκη Βόλου στο α’ ημίχρονο: Σταυράκης, Κεμάλι, Παπαδόπουλος, Κανταρτζής, Ναουμίδης, Καρατάσιος, Μέτσε, Αζίζ, Ταουσιάνης, Κανελλόπουλος, Κρεββατάς.

Νίκη Βόλου στο β’ ημίχρονο: Παπουρτζής, Αλεξανδρής (78′ Λάμπρου), Πασκούλεφ, Αναστασίου, Ευθυμίου (78΄ Αντζούρης), Γιουβανέλης, Γεωργιάδης, Γκίκας, Αποστολίδης, Κόλα, Μπαλαράμπε.

Απόλλων Λάρισας: Κουρδής, Νάσης (62΄ Αποστολίδης), Γιαννακόπουλος (66΄ Σάλας), Κολιός, Φλώρος (46΄ Γκάγκος), Ευσταθιάδης (46΄ Τζέκος), Παλάσκας, Χαρούλης (84΄ Θεοχάρης), Κούρος (46΄ Ντανιέλ), Αντωνόπουλος (46΄ Νάστας), Μποτέ (Μπρέλας).

Η Διοίκηση του Συλλόγου εύχεται στο σωματείο του Απόλλωνα Λάρισας καλή επιτυχία στο νέο Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Λάρισας και να επιτύχει τους στόχους του.

Ευχαριστούμε τους πολυπληθείς φιλάθλους που συνέρρευσαν στο Π. Μαγουλάς, στηρίζοντας οικονομικά και ηθικά την ομάδα μας».

Τέλος, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και επίσημα από τη Νίκη Βόλου ο Μπέντζαμιν Κολάρντ. Οι κυανόλευκοι είχαν κάνει συμφωνία μαζί του πως θα συμμετείχε κανονικά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, θα δοκιμαζόταν και στη συνέχεια ο Λεωνίδας Μπίλης και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο θα αποφάσιζε αν θα αποκτηθεί. Ο Αγγλοελβετός πήρε χρόνο στα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια στα 3-5 Πηγάδια, αλλά ο έμπειρος τεχνικός έκρινε ότι δεν είναι αυτό που αναζητούσε, ενώ στο φιλικό απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας δεν συμμετείχε και αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και επίσημα.

«Η Νίκη θα κυριαρχεί στο παιχνίδι της»

Ευχαριστημένος από την εικόνα της Νίκης Βόλου και των δύο ημιχρόνων παρουσιάστηκε ο Λεωνίδας Μπίλης μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Λάρισας. Ο τεχνικός των κυανόλευκων τόνισε πως οι παίκτες του, αν και δεν πρόλαβαν να συνηθίσουν τις κλιματολογικές συνθήκες της πόλης, παρουσίασαν κατά διαστήματα καλή αγωνιστική εικόνα.

Αναλυτικά ο Λεωνίδας Μπίλης δήλωσε, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα:

«Για πρώτο φιλικό είμαστε ευχαριστημένοι. Η ομάδα χρήζει μεγάλης βελτίωσης και αυτό θα γίνει με το χρόνο. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι και οι δυο ενδεκάδες ανταποκρίθηκαν. Υπήρχε σαφώς η εναλλαγή θερμοκρασίας και επηρεάστηκε η πρώτη εντεκάδα που έπαιξε με μεγαλύτερη θερμοκρασία. Δεν βγήκαν οι αυτοματισμοί έτσι όπως θέλαμε. Υπήρξαν και καλές στιγμές, αλλά και στιγμές αδράνειας. Στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά ήταν πιο εγκλιματισμένα, δεν είχαν τόσα κενά, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα και δημιούργησαν φάσεις χωρίς να κινδυνέψουμε. Για πρώτο τεστ πιστεύουμε πως είμαστε πολύ καλά, αλλά έχουμε κάνει μόνο το Α της Αλφαβήτα, ακολουθούνε άλλα 23 γράμματα».

Για το αγωνιστικό πρόσωπο που θα προσπαθήσει να παρουσιάσει η Νίκη: «Η Νίκη θέλει να έχει την κυριαρχία στο παιχνίδι, θέλει η μπάλα να είναι δικιά της, θέλει να κάνει γρήγορες και αποτελεσματικές επιθέσεις, όταν κλέβει την μπάλα σε συγκεκριμένους χώρους και όταν χάνει την μπάλα να αντιδρά πολύ γρήγορα. Στις μεταβιβάσεις είμαστε ακόμη πίσω. Βγήκαν κάποιες γρήγορες αντεπιθέσεις, αλλά σ’ αυτόν τομέα χρήζει βελτίωσης. Είναι τομείς που ακόμα δεν τα έχουμε πιάσει στα χέρια μας. Είναι και η εποχή που δεν μπορούσαμε να περάσουμε όλα τα τακτικά θέματα. Αυτά που έχουμε περάσει φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Για το δικό μου το μάτι και αυτά που δεν έχουμε περάσει, πάλι φαίνονται. Πολύ ευχαριστημένος είμαι και από τις στημένες φάσεις. Βγάλαμε κάποιες με πολύ ωραίο τρόπο, οπότε νομίζω πως δώσαμε χαρά στον κόσμο που ήρθε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση λαμβάνοντας υπόψη την εποχή και τη θερμοκρασία. Εκτιμώ πως την Πέμπτη με τον Απόλλωνα, μία ομάδα που είναι οργανωτικά κοντά σε ομάδες της Α’ Εθνικής, θα γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο και θα δει μία Νίκη πιο ενεργητική και πιο φρέσκια, πιο εγκλιματισμένη».

Για το αν η πρώτη εντεκάδα που αγωνίστηκε με τον Απόλλωνα Λάρισας θεωρείται και η βασική: «Από τα 22 παιδιά που είδατε και οι 22 είναι βασικοί ποδοσφαιριστές της Νίκης. Εκτιμώ πως όποιον και να αλλάζω μέσα από αυτούς θα είναι έτοιμος. Αυτός είναι ο στόχος μου. Πίσω από αυτούς τους 22 υπάρχει μία πεντάδα ποδοσφαιριστών γεννημένων το 2000, οι οποίοι θα είναι η Νίκη της επόμενης πενταετίας».

Για επιπλέον μεταγραφική ενίσχυση και την αποχώρηση του Κολάρντ: «Θα υπάρξουν μία δύο προσθήκες ακόμα. Θα είναι εκπλήξεις θα τα μάθετε από τη διοίκηση. Να διευκρινίσω για την αποχώρηση του Μπενζαμίν Κολάρντ πως είχαμε συμφωνήσει ότι θα πάρει μέρος στην προετοιμασία και μετά θα αποφασίσουμε γι’ αυτόν. Εκτιμώ πως δύσκολα θα έχουμε άλλη αποχώρηση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου