ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο μυαλό η βελτίωση

στο-μυαλό-η-βελτίωση-385786

Σε ταχείς ρυθμούς… δουλεύουν οι ερυθρόλευκες μηχανές στο Καρπενήσι. Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκεται από προχθές, Παρασκευή, στην πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας και χωρίς προβλήματα έχουν… σηκώσει μανίκια ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Football League, όπου καλούνται να υλοποιήσουν τους στόχους που θα τεθούν.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από προχθές το μεσημέρι η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Η ερυθρόλευκη αποστολή αναχώρησε στις 8.30 το πρωί για την πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, όπου στο προπονητικό κέντρο της περιοχής θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Από τον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Απόστολο Χαραλαμπίδη συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή οι παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Αλέξανδρος Ζέρης, Σπύρος Γκουγκούδης, Ανδρέας Κορνελάτος, Ορέστης Νικολόπουλος, Αντώνης Τσιάρας, Σταμάτης Καρράς, Κυριάκος Στρατηλάτης, Νίκος Μπουτζίκος, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Αρβανίτης, Γρηγόρης Κυζιρίδης, Στράτος Χιντζίδης, Δημήτρης Καραμανλής, Αλέξανδρος Σκοπελίτης, Λουίς Μοράν, Ντάριο Φερνάντες, Ντιέγκο Λεόν, Άγγελος Κολημήτρας, Σταύρο Παναγιώτου, Θωμάς Γιαλαμίδης, Τάσος Χρυσοστομίδης, Αλέξανδρος Νικολιάς, Δημήτρης Κεσίδης, Κώστας Αλαμάνης και ο Γιώργος Ντάσιος. Αξίζει να αναφερθεί ότι την ερυθρόλευκη αποστολή συμπληρώνουν και οι: Παντελόπουλος(Γυμναστής), Γρηγοριάδης(Προπονητής Τερματοφυλάκων), Καρατέεβ, Κούγκουλος(Φυσιοθεραπευτές), Τόρα, Οκάογλου (Φροντιστές).

Την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Αυγούστου, ο Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση την ομάδα της Καλλιθέας. Οι ερυθρόλευκοι θα συγκατοικούν με την αθηναϊκή ομάδα που προπονεί ο Νίκος Παντέλης στο ξενοδοχείο Avaris και έτσι ήρθαν σε συνεννόηση για την διεξαγωγή του αγώνα.

Η χθεσινή πρωινή προπόνηση των Βολιωτών αφορούσε τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών. Στην απογευματινή προπόνηση δόθηκε έμφαση στον τομέα της τακτικής, με ασκήσεις με μπάλα και δίτερμα.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι παίκτες και στο διάστημα της παραμονής στο Καρπενήσι, μέχρι τις 19 Αυγούστου, αναμένεται να μπουν οι βάσεις, πάνω στις οποίες θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός τη νέα χρονιά.
Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και οι μόνοι που ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα, καθώς πρόσφατα ενσωματώθηκαν με την ομάδα και βρίσκονται πίσω σε χρόνο προετοιμασίας, είναι οι Ντιέγκο Λεόν και Γιώργος Ντάσιος.

Αφιέρωμα από μέσο της Ευρυτανίας

Πώς και πώς περίμεναν τα Μέσα του Νομού Ευρυτανίας την έλευση του Ολυμπιακού Βόλου. Η ιστοσελίδα «evrytaniasport.blogspot.gr» με την ευκαιρία της διαμονής των ερυθρόλευκων σε προπονητικό κέντρο της περιοχής παρουσιάζουν ένα μεγάλο αφιέρωμα στους Βολιώτες, στο οποίο αναφέρουν το ρόστερ της ομάδας, τις μεταγραφικές προσθήκες, τη νέα διοίκηση καθώς και το γεγονός ότι επιστρέφουν στο Καρπενήσι μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια. Ακολουθεί απόσπασμα:

«Η τρίτη κατά χρονολογική σειρά θεσσαλική ομάδα που προετοιμάζεται στο Καρπενήσι για το τρέχον καλοκαίρι είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι Βολιώτες βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας από την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Διαμένουν στο Hotel Avaris και θα προπονούνται στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου έως τις 19 του μηνός.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στο Καρπενήσι για προετοιμασία ύστερα από 5 χρόνια. Πέρυσι συμμετείχαν στα play off της Football League, τερμάτισαν 5οι μη καταφέρνοντας να εξασφαλίσουν την άνοδο, κάτι που στοχεύουν την νέα περίοδο, όπως έχει ειπωθεί από τους ίδιους. Νέος προπονητής του Ολυμπιακού είναι ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν να ενισχυθούν με αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές, με τελευταίο από αυτούς να είναι ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Ντάσιος. Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται 26 ποδοσφαιριστές(13 παλιοί και 13 νέοι) και αρχηγός αυτής είναι ο τεχνικός διευθυντής Άκης Πέτρου.
Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου στο ΕΑΚ Βόλου. Ήδη έχει κανονιστεί φιλικό παιχνίδι στις 13 Αυγούστου με την Καλλιθέα, που είναι «συγκάτοικος» του Βόλου στο Avaris. Τον Ιούλιο εκλέχτηκε νέο διοικητικό συμβούλιο και την προεδρία ανέλαβε ο Βασίλης Κούκιος. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να βάλουν τις βάσεις για μια επιτυχημένη σαιζόν, η οποία θα τους φέρει ξανά στην Super League μετά την «ταλαιπωρία» που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια.

Διαμονή και προπονήσεις

Η Θεσσαλική ομάδα κατέφτασε την Παρασκευή 7 Αυγούστου στο Avaris το μεσημέρι (Λίγο πριν τις 12:00) και το απόγευμα στις 19:00 πραγματοποιήθηκε η «πρώτη» επί Ευρυτανικού εδάφους στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
Μετά από 5ετία
Οι Βολιώτες επιστρέφουν στο Καρπενήσι ύστερα από το 2010. Τότε ετοιμαζόταν να πρωταγωνιστήσουν στην Super League και είχαν διαμείνει στο Montana με κόουτς τον Σάκη Τσιώλη».

Ο προπονητής

Ο 45χρονος Καστοριανός Απόστολος Χαραλαμπίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου. Υπήρξε ποδοσφαιριστής της Καστοριάς, του Παναργειακού και της Αναγέννησης Νεάπολης. Ως προπονητής πέρασε από τους πάγκους των: Α.Ε. Αμπελοκήπων, Νέας Καλλικράτειας, Νέας Τρίγλιας, Ο.Φ. Ιεράπετρας, Α.Ε. Πολυκάστρου, Φωκικού, Τρικάλων, Καλλιθέας, Βέροιας, Εορδαϊκού, Ιωνικού, Δόξας Δράμας, Νίκης Βόλου, Νέας Σαλαμίνας, Καβάλας και Τυρνάβου. Το προπονητικό τιμ συμπληρώνουν οι: Παντελής Παντελόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά, Γυμναστής), Κώστας Γρηγοριάδης (Φωτογραφία Δεξιά, Προπονητής Τερματοφυλάκων), Γρηγόρης Μανούδης (Ιατρός), Γιώργος Οκάογλου και Δημήτρης Τόρα (Φροντιστές). Στέφανος Κούγκουλος και Αλέξανδρος Καρατέεβ είναι οι φυσιοθεραπευτές των «ερυθρολεύκων».

Με πλάνα Super League

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την προετοιμασία τους στο ΕΑΚ Βόλου την Δευτέρα 27 Ιουλίου με την συμμετοχή 21 παιχτών και κάνοντας όνειρα για Super League παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων».

Ερυθρόλευκη εκδρομή

Στο πλευρό του Ολυμπιακού Βόλου και στο Καρπενήσι αναμένεται να σταθούν οι φίλοι της ομάδας, που διοργανώνουν εκδρομή για την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Αυγούστου, στο πλαίσιο του φιλικού απέναντι στην Καλλιθέα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κατατίθενται καθημερινά στο VIP Cafe του ΕΑΚ Βόλου (19:00-22:00) με κόστος εκδρομής τα 10 ευρώ.

Συνέχεια στις μεταγραφές

Με την απόκτηση του πολύπειρου κεντρικού αμυντικού Γιώργου Ντάσιου από τον ΠΑΣ Γιάννενα, οι ερυθρόλευκοι ουσιαστικά θωράκισαν την αμυντική τους γραμμή, καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τα όποια κενά υπήρχαν. Έτσι τα βάρος στην μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας έχει πέσει στις θέσεις του τερματοφύλακα, του φορ αλλά και του εξτρέμ. Οι ερυθρόλευκοι πέρα από το νεαρό Δασκαλάκη συνεχίζουν την αναζήτηση για έναν ακόμη έμπειρο ποδοσφαιριστή που θα πλαισιώσει τον Στρατηλάτη κάτω από τα γκολπόστ. Παράλληλα εξετάζονται και διάφορες περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται στην επίθεση, με σκοπό να βρεθεί ο ποδοσφαιριστής που θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Διαμαντόπουλου στη γραμμή κρούσης. Τέλος, στα πλάνα του ερυθρόλευκου τεχνικού επιτελείου βρίσκεται και η απόκτηση ενός εξτρέμ, καθώς παραμένει ακόμη άγνωστο τι θα συμβεί με την περίπτωση του Καμερουνέζου Κλάρενς Μπιτάνγκ, ο οποίος παραμένει ακόμη στην πατρίδα του χωρίς να δείχνει διάθεση να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στην ομάδα.

Τα διαρκείας

Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, και οι φίλοι της ομάδας έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τις κάρτες τους, η τιμή των οποίων έχει οριστεί στα 120 ευρώ, ενώ υπάρχουν και τα εισιτήρια διαρκείας στη θύρα των επισήμων που κοστίζουν 400 ευρώ. Το σημείο διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας είναι τα γραφεία της ΠΑΕ στο ΕΑΚ, καθημερινά από τις 10.00 μ.μ. έως τις 2.00 μ.μ. και από τις 6.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου