ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ορεξάτη στο πρώτο φιλικό

ορεξάτη-στο-πρώτο-φιλικό-385798

Το πρώτο της φετινό φιλικό στο «Π. Μαγουλάς» έδωσε χθες η Νίκη Βόλου. Οι κυανόλευκοι επικράτησαν του Απόλλωνα Λάρισας με 4-0 και έδωσαν την ευκαιρία στους φίλους της ομάδας να παρακολουθήσουν το έργο του Λεωνίδα Μπίλη και των παικτών στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που διεξήχθη στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας. Ουσιαστική η Νίκη, ξεσήκωσε τον κόσμο ο Σαντίκ Μπαλαράμπε με τις ενέργειές του.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Μπροστά στον κόσμο της παρουσιάστηκε χθες η Νίκη Βόλου, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις και προσφέροντας θέαμα στους φίλους της ομάδας, που παρευρέθηκαν στο «Π. Μαγουλάς», παρά την αφόρητη ζέστη. Ο πολύπειρος τεχνικός δοκίμασε πρόσωπα και συστήματα, επιλέγοντας διαφορετικά πρόσωπα στην ενδεκάδα ανά ημίχρονο.

Στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη με ένα γκολ στις αρχές του αγώνα και ακόμη ένα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, πήγαν με… αέρα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια.

Συγκεκριμένα, στο 13’ ο Μέτσε βγήκε στην επίθεση, πάσαρε στον Ταουσιάνη και ο τελευταίος αναζήτησε και βρήκε τον Παπαδόπουλο στην πλάτη της άμυνας. Ο αριστερός οπισθοφύλακας της Νίκης σούταρε αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα Κούρδη. Στη συνέχεια, ο Αζίζ πήρε το ριμπάουντ, έδωσε την ασίστ και ο Κρεββατάς πετάχτηκε και άνοιξε με πλασέ το σκορ. Η Νίκη παρέμεινε καλύτερη με βασικά στοιχεία του παιχνιδιού της την αλληλοκάλυψη, την πίεση ψηλά στον αντίπαλο, την ταχύτητα στην επίθεση και τις πολλές πάσες. Το 2-0 έγινε στο 43’. Ο Κανελλόπουλος κέρδισε το πέναλτι μετά από άστοχη έξοδο του Κούρδη, που τον ανέτρεψε, ο επιθετικός των κυανόλευκων ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0.

Στο β’ μέρος, τα πρόσωπα στην κυανόλευκη ενδεκάδα άλλαξαν, με τον Μπαλαράμπε να μπαίνει… φουριόζος, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους της ομάδας να ξεσηκωθούν και να χειροκροτήσουν τις ενέργειές του. Στο 49’ ο Αγγλος μεσοεπιθετικός με προσωπική ενέργεια πέρασε, όποιον αντίπαλο προσπάθησε να τον ανακόψει, και με πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα Μπρέλα, κάνοντας το 3-0. Νωρίτερα είχε χαθεί μεγάλη ευκαιρία. Ο ίδιος από αριστερά απέφυγε τον Γιαννακόπουλο και έκανε την σέντρα αλλά ο Αλεξανδρής δεν κατάφερε να βρει στόχο. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 60’, με σκόρερ τον Αποστολίδη. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, με το Λεωνίδα Μπίλη να κάνει νέες δοκιμές και να δίνει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του. Στο σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού, το ζεστό χειροκρότημα ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τους κυανόλευκους.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Σταυράκης, Κεμάλι, Παπαδόπουλος, Κανταρτζής, Ναουμίδης, Μέτσε, Καρατάσιος, Αζίζ, Ταουσιάνης, Κανελλόπουλος, Κρεββατάς
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Παπουρτζής, Αλεξανδρής (78’ Λάμπρου), Πασκούλεφ, Ευθυμίου (78’ Αντζούρης), Αναστασίου, Γεωργιάδης, Γιουβανέλης, Αποστολίδης, Γκίκας, Κόλα, Μπαλαράμπε
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Κουρδής, Νάτσης, Γιαννακόπουλος, Κολιός, Φλώρος, Ευσταθιάδης, Παλάσκας, Χαρούλης, Κούρος, Αντωνόπουλος, Μπουτέ
Έπαιξαν και οι: Αποστολίδης, Γκάγκος, Σάλας, Μπρέλας, Ντανιέλ, Νάστας, Τσέκος, Δαλαμπίρας, Θεοχάρης.

«Κόπηκε» ο Κόλαρντ

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από τη Νίκη Βόλου ο Μπέντζαμιν Κόλαρντ. Οι κυανόλευκοι είχαν κάνει συμφωνία μαζί του πως θα συμμετείχε κανονικά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, θα δοκιμαζόταν και στη συνέχεια ο Λεωνίδας Μπίλης και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο θα αποφάσιζε αν θα αποκτηθεί. Ο Αγγλοελβετός πήρε χρόνο στα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια στα 3-5 Πηγάδια, αλλά ο έμπειρος τεχνικός έκρινε ότι δεν είναι αυτό που αναζητούσε. Χθες, στο φιλικό δεν συμμετείχε και αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και επίσημα.

Περιμένει την ΕΠΟ

Με ανακοίνωση η ΕΠΟ έκανε και επίσημα δεκτή την μετακίνηση των τριών ομάδων της Γ΄ Εθνικής στον όμορο νομό. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις. Επικύρωση προσωρινής εγγραφής των σωματείων Α.Σ. Ρήγας Φεραίος, Γ.Σ. Νίκη Βόλου, Α.Σ. Πύρασος Ν. Αγχιάλου από την ΕΠΣ Θεσσαλίας στη δύναμη της ΕΠΣ Λάρισας».

Το καταστατικό της ΕΠΟ αναφέρει πως το γήπεδο των ομάδων που ανήκουν σε μία Ενωση, θα πρέπει να είναι εντός των γεωγραφικών ορίων του νομού. Γι’ αυτό το λόγο οι άνθρωποι της κυανόλευκης ομάδας μετέβησαν στην Αθήνα για να βρεθεί άμεσα λύση, αφού, από τη στιγμή που η βολιώτικη ομάδα μεταγράφηκε στην ΕΠΣ Λάρισας θα έπρεπε να δηλώσει έδρα εκεί. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι Ρήγας Φεραίος και Πύρασος, τους οποίους αντιπροσώπευσαν οι πρόεδροι τους κ.κ. Καλόγηρος και Στάμος, αντίστοιχα.

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ δεν είναι αρνητικοί και φαίνεται πως κατανοούν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες. Καθησυχαστικοί είναι και οι άνθρωποι της Νίκης, που πιστεύουν πως το θέμα θα έχει ευτυχή κατάληξη. Ετσι, αναμένεται όλα να είναι έτοιμα έως την έναρξη του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, και η ομάδα θα αγωνίζεται κανονικά στο «Π. Μαγουλάς». Το θέμα παραπέμφθηκε στο νομικό τμήμα της ΕΠΟ, όπου ο νομικός σύμβουλος της Νίκης θα αναλάβει μαζί τους, να αντιμετωπίσει και αυτό το εμπόδιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου