ΜΠΑΣΚΕΤ

Πάρτι στην πισίνα…

πάρτι-στην-πισίνα-391845

Περισσότερη από μία ώρα διήρκησαν οι πανηγυρισμοί στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, όπου παίκτες της Εθνικής ομάδας, το τεχνικό επιτελείο και οι Βολιώτες φίλαθλοι έγιναν ένα, με φόντο το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο του πρωταθλητή.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ
Φωτο: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Μονάχα η… αρχή των πανηγυρισμών δόθηκε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, προχθές, Κυριακή, μόλις η κόρνα σφύριξε τη λήξη και το 64-61 έδινε το χρυσό στην ελληνική ομάδα απέναντι στην Τουρκία. Στη συνέχεια, η γιορτή μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια του γηπέδου, ενώ στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε η αποστολή, το Valis, τους περίμενε ακόμη μία έκπληξη.

Με το που κατέφτασε η αποστολή, οι άνθρωποι του ξενοδοχείου είχαν προετοιμάσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η βραδιά να μείνει αξέχαστη τόσο στους νεαρούς διεθνείς και το τεχνικό επιτελείο, όσο και στους γονείς των αθλητών και τους Βολιώτες φιλάθλους που τους περίμεναν πώς και πώς. Συγκεκριμένα, είχαν ετοιμάσει σφηνάκια στα χρώματα της ελληνικής σημαίας και μετέφεραν τη γιορτή στην πισίνα.

Λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, η αποστολή έφτασε στην Αγριά και οι Εφηβοι διεθνείς βγήκαν με σπριντ από το πούλμαν και δεν έχασαν την ευκαιρία να βουτήξουν στην πισίνα και μαζί με το Κύπελλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Βουτιά και για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ηλία Παπαθεοδώρου, τον οποίο οι παίκτες του τον σήκωσαν και τον πέταξαν μέσα στη πισίνα για να πανηγυρίσουν όλοι μαζί την κατάκτηση της κορυφής στην Ευρώπη.
Τα παιδιά της Εθνικής το είχαν… άχτι τόσο καιρό που βρίσκονται στο Βόλο με την πισίνα, καθώς δεν μπόρεσαν να την απολαύσουν και βρήκαν τώρα την κατάλληλη ευκαιρία για να στήσουν το πάρτι τους υπό τους ήχους του «we are the champions» και των ατελείωτων συνθημάτων.

Φυσικά το «παρών» στο ξενοδοχείο έδωσε και αρκετός κόσμος με το πλέον γνωστό… εθνικό μας σύνθημα «Ελλάς ολέ ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ» να δονεί την ατμόσφαιρα. Λιλιπούτειοι φίλοι της Εθνικής δεν έχασαν την ευκαιρία να πάρουν αυτόγραφα από όλους τους ήρωές τους, ενώ την παράσταση έκλεψε και ένα ιστιοπλοϊκό που έκανε την εμφάνισή του στα ανοιχτά, με καπνογόνα και συνθήματα από τους επιβαίνοντες. Αργότερα, οι παίκτες ολοκλήρωσαν τη βραδιά στο O bar, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να επιδεικνύει τις φωνητικές του ικανότητες.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και… είπε κι ένα τραγούδι

«Το χρυσό έχει άλλη γεύση»

Ο τεχνικός της ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στα συναισθήματά του για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική Εφήβων, παραδεχόμενος πως δεν είναι εύκολο να περιγράψει όσα βίωσε με τους παίκτες και το επιτελείο του όλο αυτό το διάστημα.

«Το χρυσό έχει μια άλλη γεύση. Για μας αυτή η προσπάθεια που άρχισε από το χειμώνα είχε σήμερα το καλύτερο τέλος. Είμαστε συγκινημένοι με αυτό που έχουμε πετύχει. Θεωρώ πως έχουμε κάνει έναν μεγάλο άθλο. Τα παιδιά ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων», ανέφερε αρχικά και κατέληξε: «Είχαμε άγχος, προσμονή να σηκώσουμε το Κύπελλο, βιαζόμασταν. Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά να ηρεμήσουν και να διασκεδάσουν. Αυτό κάναμε και φτάσαμε στη νίκη».

σφηνάκια στα χρώματα της ελληνικής σημαίας

Από την άλλη, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος οδήγησε την Εθνική Εφήβων στο χρυσό μετάλλιο κι εν συνεχεία αναδείχθηκε MVP του Eurobasket U18, ενώ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα, μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη, δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δείξαμε χαρακτήρα, ότι είμαστε ομάδα. Υπήρχε μεγάλη πίεση. Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, σε κανένα σημείο. Γυρίσαμε βάζοντας μεγάλα σουτ.

Δείξαμε ότι έχουμε μπασκετικό θράσος. Για την κούπα τι να πω; Είναι πολύ περίεργα τα συναισθήματα. Μακάρι να ζήσω κάτι ανάλογο στο μέλλον. Το πόδι μου είναι καλά. Δεν νιώθω τίποτα τώρα».

Πρόσθεσε στη συνέχεια πως: «Έχουμε προσπαθήσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Είχαμε πει ότι αν το πάρουμε θα σηκώσουμε το τρόπαιο μαζί με τον Διονύση (Σκουλίδα) και τον Γιώργο (Παπαγιάννη). Δεν έχω νιώσει καλύτερα στη ζωή μου. Είναι μεγάλο πράγμα να κερδίζεις το Πανευρωπαϊκό. Ελπίζω να έχουμε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην προσπάθεια των Ανδρών: «Μακάρι κι η Εθνική Ανδρών να πάρει το χρυσό. Μας πήρε χθες ο Ζήσης να μας ευχηθεί καλό παιχνίδι και καλή τύχη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου