ΤΟΠΙΚΟ

«Στην Ελλάδα δημοψήφισμα, εμείς στο Χιχόν για μπάλα»

στην-ελλάδα-δημοψήφισμα-εμείς-στο-χι-403872

Στο Χιχόν της Ισπανίας ταξίδεψε στις αρχές του μήνα ο Δημήτρης Κόμνος. Ο 22χρονος πρώην παίκτης του Ολυμπιακός Βόλου, συμμετείχε στο τουρνουά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών (FIFPro) στην ισπανική πόλη.

Συνέντευξη στον
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΤΗ

Η ελληνική ομάδα αποτελούνταν από ελεύθερους ποδοσφαιριστές με ευθύνη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ). Αυτή η διάκριση ήρθε δύο χρόνια μετά το «The Chance» της Nike, όπου ο Βολιώτης αριστερός οπισθοφύλακας ήταν ένας από τους δύο νικητές του ελληνικού τελικού και ακολούθησε ένα ονειρικό ταξίδι που συμπεριελάμβανε προπονήσεις στο Football Club της Juventus, το Football Club της Manchester United, το US Soccer στις ΗΠΑ και το National Football Centre στο πάρκο St. George στην Αγγλία.

Στην Ισπανία η ελληνική αποστολή αντιμετώπισε την ομάδα που συγκρότησαν οι Ισπανοί Ελεύθεροι Ποδοσφαιριστές. Η διοργάνωση είχε επετειακό χαρακτήρα φέτος, καθώς συνδυάστηκε με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPro.

Με την ομάδα των Ελλήνων Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών αγωνίστηκαν οι: Κώστας Μανιάτης, Βαγγέλης Πίτκας (τερματοφύλακες), Δημήτρης Καραμανλής, Δημήτρης Κόμνος, Κώστας Κυριακίδης, Αλέξανδρος Μπίρης, Ορέστης Νικολόπουλος, Ξενοφών Πάνος (αμυντικοί), Λεωνίδας Κασνέτσι, Γιάννης Μαρίνου, Βασίλης Μουκίδης, Νίκος Μουστάκης, Βασίλης Μπούνας, Αλέξανδρος Νατσιόπουλος, Δημήτρης Παντελής, Στέλιος Τσουκάνης (μέσοι), Παναγιώτης Ατματσίδης, Βαγγέλης Χαλιώτης (επιθετικοί). Προπονητής της ομάδας ο Μπάμπης Ζελενίτσας, αρχηγός αποστολής ο Ταμίας και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Π.Σ.Α.Π. Σταμάτης Συρίγος και συνοδός ο συνεργάτης του Συνδέσμου, Κώστας Παπαδόπουλος.

Η ελληνική ενδεκάδα στον αγώνα της ισπανικής πόλης

Η ξεχωριστή εμπειρία του Κόμνου

Για τη μοναδική αυτή εμπειρία στην Ισπανία μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο Δημήτρης Κόμνος, ο οποίος στο Χιχόν συνάντησε και τον επίσης πρώην ερυθρόλευκο, Μαρκές Κριστόμπαλ.

Ο Δημήτρης Κόμνος, μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Βόλου, Κριστόμπαλ

Αναλυτικά:

Είχες την ευκαιρία να ταξιδέψεις στην Ισπανία. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

«Ηταν μία μοναδική εμπειρία. Διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια, αλλά εγώ ενημερώθηκα φέτος για την ύπαρξή του. Με προσκάλεσαν, τους ευχαριστώ πολύ και κυρίως τον προπονητή Μπάμπη Ζελενίτσα και τον αρχηγό αποστολής, Σταμάτη Συρίγο, ο οποίος τρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ είναι πολύ σημαντική και οργανωμένη. Αν και ζούμε δύσκολες στιγμές, συνεχίζουν την προσπάθεια. Οταν πήγαμε στην επικαιρότητα κυριαρχούσε το δημοψήφισμα, το οποίο διεξήχθη κατά τη διάρκεια που βρισκόμασταν στην Ισπανία. Υπήρχε πρόβλημα με τα χρήματα λόγω των κλειστών τραπεζών και ήταν πολύ κοντά το να ακυρωθεί το ταξίδι. Τελικά όμως οι άνθρωποι του ΠΣΑΠ κατάφεραν και το οργάνωσαν, βρέθηκαν τα χρήματα και πήγαμε. Ηταν τιμή για μένα και δόθηκε η δυνατότητα στους παίκτες να αρπάξουν την ευκαιρία και να βιώσουν μία νέα εμπειρία, η οποία ήταν κέρδος για όλους μας».

Ποιο ήταν το κριτήριο επιλογής για την ομάδα Ελλήνων Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών και πώς πέρασαν οι τρεις ημέρες εκεί;

«Το κριτήριο για την επιλογή ήταν οι ποδοσφαιριστές να μην έχουν συμβόλαιο. Σου δίνουν έτσι την ευκαιρία μέσα από αυτό το τουρνουά να σε δουν τιμ μάνατζερ, σκάουτερ κ.τ.λ. Στην Ισπανία κάναμε προπόνηση στο γήπεδο της Σπότινγκ Χιχόν, η οποία έχει τρομερές εγκαταστάσεις και την περσινή περίοδο πανηγύρισε την άνοδο από τη Β’ κατηγορία της χώρας. Σε αυτές τις τρεις ημέρες κάναμε δύο προπονήσεις και παίξαμε και το παιχνίδι».

Από πού προέρχονταν οι Ελληνες παίκτες της ομάδας;

«Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν προέρχονταν από ομάδες της Super League, όπως ο Ξενοφών Πάνος, που ήταν συμπαίκτης μου πέρυσι στον Πανιώνιο, αλλά και της Football League. Οι αντίπαλοι ήταν παίκτες Β’ Εθνικής Ισπανίας, κυρίως. Πολύ καλοί. Όπως και ο Κριστόμπαλ, ο πρώην συμπαίκτης μου στον Ολυμπιακό Βόλου, που αγωνιζόταν στην Τυνησία πέρυσι και πλέον είναι ελεύθερος».

Τι κέρδισες μέσα από αυτό το τριήμερο;

«Πέραν της εμπειρίας, αυτό που κέρδισα ήταν το ενδιαφέρον από 2-3 ομάδες του εξωτερικού».

Θα εξέταζες το ενδεχόμενο μεταγραφής σου σε ομάδα του εξωτερικού;

«Φυσικά και θα το σκεφτόμουν».

Πέρυσι πέρασες από τον Πανιώνιο και τη Λαμία… Τι προσδοκάς ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου;

«Η έναρξη της περσινής αγωνιστικής περιόδου με βρήκε στον Πανιώνιο. Πάλεψα, αλλά δεν πήρα τις ευκαιρίες που μου αναλογούσαν. Το δεύτερο εξάμηνο επέλεξα να πάω σε μία ομάδα Β’ Εθνικής, πολύ καλή και οργανωμένη, που έκανε πρωταθλητισμό, τη Λαμία. Πήρα ευκαιρίες, αγωνίστηκα, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της, που ήταν η άνοδος στη Σουπερ Λιγκ. Ακόμη είμαι ελεύθερος. Στόχος μου είναι να συμφωνήσω με μία ομάδα, στην οποία θα έχω τη δυνατότητα να κάνω μία γεμάτη χρονιά, όσον αφορά τις συμμετοχές, αφού η νέα σεζόν είναι πολύ κρίσιμη για μένα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου