ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με βολιώτικη εκπροσώπηση το 52ο ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου

με-βολιώτικη-εκπροσώπηση-το-52ο-ιστιοπλ-415506

Mε 35 ελληνικά και ξένα σκάφη, μέσα στα οποία βρίσκονται 350 από τους καλύτερους ιστιοπλόους της χώρας ξεκίνησε το 52ο Διεθνές ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Μεταξύ τους και το βολιώτικο πλήρωμα του σκάφους «Fairytale». Ο ιστορικός αγώνας θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου.

Τα πληρώματα πήραν εκκίνηση από το Φαληρικό Ορμο, κατευθύνθηκαν στο Σταυρονήσι και τη βραχονησίδα Παραπόλα και τερμάτισαν στον Ορμο της Βουλιαγμένης (122 ναυτικά μίλια).

Την εκκίνηση των ιστιοδρομιών έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, από τη γέφυρα του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού «ΕΥΝΙΚΗ» με την παρουσία του Αρχηγού του Στόλου Αντιναυάρχου, Γεώργιου Γιακουμάκη. «Αυτές τις δύσκολες στιγμές χρειάζονται εκδηλώσεις που μας δίνουν χαρά. Το Ράλι Αιγαίου είναι ένας ιστορικός θεσμός που προβάλλει το Αιγαίο, την Ελλάδα, αλλά και την πόλη μας, καθώς και ο Όμιλος που το διοργανώνει, ο ΠΟΙΑΘ, έχει έδρα στον Πειραιά. Εύχομαι τα πληρώματα να έχουν έναν καλό αγώνα », δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης.

Τα σκάφη έχουν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες (PERFORMANCE, CRUISER/RACER, IRC) και λόγω των φετινών συμμετοχών, δε μπορούν να γίνουν προβλέψεις για τους νικητές. Η ένταση του ανέμου ήταν πρωτόγνωρη για τον Σαρωνικό, διότι άγγιζε τα οκτώ μποφόρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετές εγκαταλείψεις, εξαιτίας ζημιών στα σκάφη, αλλά και εντυπωσιακές εικόνες.

Πέμπτο το «Fairytale»

Το βολιώτικο πλήρωμα «Fairytale» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία ORC Performance με 10 βαθμούς. Στην πρώτη διαδρομή από το Φάληρο μέχρι το Σταυρό τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ στον τερματισμό της Βουλιαγμένης κατέκτησε την πέμπτη θέση. Πρώτο, μετά τις δύο πρώτες διαδρομές, το Βullet – Encode με 4.2 βαθμούς.

Το πλήρωμα του «Fairytale», το οποίο πέρυσι κατέκτησε την 3η θέση, αποτελείται -πέραν του κυβερνήτη- από τους Βολιώτες, Χαράλαμπο Κραβαρίτη, Κωνσταντίνο Τερλιγκάκη, Γιάννο Ανδρεόπουλο, Σταύρο Ποδιά, Βιργινία Τσιάντου, Δημήτρη Μπακαλάκη, το Λαρισαίο Θάνο Ντόβα και τον Σπύρο Κοσμίδη, που κατάγεται από την Εύβοια. Οι ιστιοδρομίες του Ράλι Αιγαίου θα συνεχιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο (25 – 26 Ιουλίου ).

«Για την 3η θέση, παρά τις δυσκολίες»

Ο κυβερνήτης του βολιώτικου πληρώματος «Fairytale», Αριστοτέλης Χατζησταματίου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, αναλύει τα δεδομένα των δύο ιστιοδρομιών, ενώ αναφέρεται και στην ατυχία που δεν επέτρεψε στο σκάφος να παραμείνει στην πρώτη τριάδα. Αναλυτικά:

«Στην πρώτη ιστιοδρομία παραλίγο να πάρουμε την πρωτιά, παρά τον πολύ αέρα και την ατυχία. Χάσαμε χρόνο σε ένα σημείο, όπου πλάγιασε το σκάφος και καταφέραμε να βρεθούμε στη 2η θέση, κάτι που πετύχαμε για πρώτη φορά, με δεδομένο το ότι συμμετέχουμε για 3η φορά στο Ράλι Αιγίου. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Τα σκάφη ουσιαστικά είναι αγωνιστικά και εμείς προσπαθούμε να πλασαριστούμε δίπλα σε αυτά με τουριστικό σκάφος, αλλά αγωνιστικά πανιά.

Στη δεύτερη ιστιοδρομία δεν τα καταφέραμε. Νύχτωσε και σε συνδυασμό με το ότι το σκάφος μας είναι το πιο αργό και υπήρχε άπνοια, λίγο πριν τον τερματισμό, βρεθήκαμε στην πέμπτη θέση. Οσον αφορά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, χωρίς να είμαστε φαβορί, πάμε με στόχο την τρίτη θέση, που είναι πολύ δύσκολο για εμάς».

Το ερχόμενο Σάββατο (25/7) θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση της τρίτης διαδρομής έξω από τον Ορμο Φαλήρου, στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τον Αγ. Δημήτριο Κύθνου, τη Βραχονησίδα Πιπέρι, το Σούνιο (απόσταση 94 ν.μ.), ενώ η τέταρτη διαδρομή περιλαμβάνει τη διαδρομή Φάληρο – Σούνιο – Κέα – Σούνιο (απόσταση 71 ν.μ.). Τη Δευτέρα (27/7) το βράδυ θα γίνει η απονομή των επάθλων.

ΚΩΝ. ΜΑΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου