ΤΟΠΙΚΟ

Πρόεδρος… Πρωτοδικείου ο Μουλάς

πρόεδρος-πρωτοδικείου-ο-μουλάς-423636

Με προσωρινή διοίκηση συνεχίζει η ΕΠΣΘ, μετά και τη χθεσινή απόφαση, που φέρνει νέα δεδομένα

Ανατροπή των δεδομένων έφερε η απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου, το οποίο με προσωρινή διαταγή όρισε νέο Δ.Σ. στην ΕΠΣΘ, με επιχείρημα την έλλειψη διοίκησης, μετά και το αίτημα ομάδων. Συνεδρίασε χθες η νέα διοίκηση, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα, με πρόεδρο τον ιατρό και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Βόλου, Γιώργο Μουλά.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Λαμβάνοντας υπόψη τις αιτήσεις των Σωματείων, η νέα διοίκηση προσκαλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τα σωματεία – μέλη της για τις 10 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την εκλογή Δ.Σ.

Οπως αναφέρει η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΕΠΣΘ: «Με την προσωρινή διαταγή (10/7/2015) της Ειρηνοδίκης Βόλου, διορίσθηκε προσωρινή Διοίκηση στην ΕΠΣΘ, η οποία αποτελείται από τους : Ακτσιαλή Αντώνη, Καπουρνιώτη Μιχάλη, Τσεκούρα Νικόλαο, Καλόγηρο Μιλτιάδη, Μουλά Γεώργιο, Μπάιμπα Κωνσταντίνο, Γεωργαλή Χρήστο, Βλιώρα Γεώργιο, Ντινέζο Ηλία, Σταυρίδη Δημήτριο, Σκαφίδα Απόστολο.

Κατόπιν νόμιμης πρόσκλησης στα Μέλη του ΔΣ (14/7/2015) και ύστερα από μυστική ψηφοφορία που έγινε, συγκροτήθηκε το διορισθέν ΔΣ σε σώμα ως εξής:

  • Πρόεδρος: Μουλάς Γεώργιος
  • Α’ Αντιπρόεδρος: Σταυρίδης Δημήτρης
  • Β’ Αντιπρόεδρος: Μπάιμπας Κωνσταντίνος
  • Γενικός Γραμματέας: Καλόγηρος Μιλτιάδης
  • Ταμίας: Καπουρνιώτης Μιχάλης
  • Μέλη: Ακτσιαλής Αντώνης, Τσεκούρας Νικόλαος, Γεωργαλής Χρήστος, Βλιώρας Γεώργιος, Ντινέζος Ηλίας, Σκαφίδας Απόστολος

Μετά την συγκρότηση σε σώμα το ΔΣ συνεδρίασε έκτακτα (την ίδια ημέρα και ώρα στα γραφεία της Ένωσης) και έλαβε τις κάτωθι αποφάσεις:

  1. Να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την άρση της πειθαρχικής ποινής της ΕΠΟ προς την ΕΠΣΘ
  2. Λαμβάνοντας υπόψιν τις αιτήσεις των Σωματείων, προσκαλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τα Σωματεία – Μέλη της για την 10/8/2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 (σε περίπτωση μη απαρτίας 19:00) στα γραφεία της Ένωσης (Ροζού 17) με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης
  • ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΔΣ

Με νεότερο Δελτίο Τύπου να ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες των διαδικασιών για τις εκλογές».

Νωρίτερα χθες το πρωί, το Πρωτοδικείο Βόλου είχε κάνει δεκτό το αίτημα ομάδων και με προσωρινή διαταγή όρισε νέα διοίκηση στην ΕΠΣΘ, επικαλούμενο τις διαφωνίες των μελών της ΕΠΣΘ και την έλλειψη διοίκησης.

Ετσι, από χθες η μοίρα της ΕΠΣΘ πέρασε στα χέρια των ανθρώπων που όρισε προσωρινά το δικαστήριο, περιμένοντας και την οριστική απόφαση στις 29/7 με την διεξαγωγή της δικάσιμου.

Η αποστολή του νέου Δ.Σ. θα είναι να προβεί στη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για ανάδειξη διοίκηση στην ΕΠΣΘ, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΠΣΘ, καθώς και η άρση της επιβληθείσας ποινής από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

«Ο λόγος ανήκει στα σωματεία»

Ο κύκλος του Τάσου Μπατζιάκα στην προεδρία της ΕΠΣΘ έκλεισε χθες, με τον ίδιο να προβαίνει στην εξής δήλωση:

«Την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015, ο κύκλος μου στην Προεδρία της ΕΠΣ Θεσσαλίας έκλεισε οριστικά, έπειτα από την απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου να ορίσει προσωρινή Διοίκηση στην ΕΠΣΘ.

Κάποιοι άλλοι στην θέση μου, θα εξέφραζαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την απόφαση αυτή. Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο με εμένα για έναν και μοναδικό λόγο: Διότι ουδέποτε υπήρξα Πρόεδρος για την καρέκλα.

Από την πρώτη ημέρα της Προεδρίας μου στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, ο στόχος μου ήταν το καλό του Μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου και η προάσπιση των συμφερόντων των Σωματείων της περιοχής. Και αυτό το εκτίμησε η πλειοψηφία των συλλόγων που με εξέλεξε για τρεις συναπτές θητείες στη Διοίκηση της ΕΠΣΘ.

Για το λόγο αυτό, χαιρετίζω τη νέα Διοίκηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας που διόρισε το Πρωτοδικείο Βόλου, με την ευχή όλων μας τα νέα Μέλη της να οδηγήσουν την Ένωση σε «ήρεμα νερά».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, ο διορισμός προσωρινής Διοίκησης Πρωτοδικείου με σκοπό να οδηγήσει την Ένωση σε εκλογές, ήταν η μοναδική επιλογή.

Πλέον ο λόγος ανήκει στα Σωματεία».

Γκιρτζίκης: «Δεν δέχεται η ΕΠΟ διορισμένες διοικήσεις»

Από πλευράς ΕΠΟ, ο πρόεδρός της κ. Γιώργος Γκιρτζίκης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τονίζει πως η Ομοσπονδία δεν δέχεται διοικήσεις Πρωτοδικείου. Αναλυτικά, τα λόγια του:

«Οι εξελίξεις όπως φαίνεται περιπλέκουν περισσότερο την κατάσταση. Δεν ξέρω πως αποφάσισε το Πρωτοδικείο να ορίσει νέα διοίκηση, εφόσον υπάρχει πρόεδρος που έχει την πλειοψηφία, ο κ. Πάσχος. Η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει διορισμένες διοικήσεις Ενώσεων.

Προσπαθώντας να ακολουθήσω την υπόθεση, αρχικά είχαμε τη διοίκηση Μπατζιάκα, στη συνέχεια σημειώθηκε διαφοροποίηση. Χάθηκε η πλειοψηφία από τον κ. Μπατζιάκα και δημιουργήθηκε μία άλλη. Αν δεν υπάρχει πλειοψηφία, τότε τα εναπομείναντα μέλη έχουν την υποχρέωση να ζητήσουν το διορισμό προσωρινής διοίκησης με στόχο τη διεξαγωγή Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης και εκλογών».

Οσον αφορά την ποινή που έχει επιβληθεί στην ΕΠΣΘ: «Ενα εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο έχει το δικαίωμα να συνομιλεί με την ΕΠΟ και να διεκδικήσει μία θετική κατάληξη στην υπόθεση παύσης μέλους στη Γ.Σ. του Αυγούστου. Νωρίτερα πάντως δεν θα μπορούσε να βρεθεί λύση, μιας και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση».

Δήλωση Μπάμπη Πάσχου

Με ανακοίνωσή του ο κ. Μπάμπης Πάσχος αναφέρει: «Σήμερα (σ.σ. χθες) εκδόθηκε μια πρωτοφανής για τα ποδοσφαιρικά κι όχι μόνο δεδομένα, δικαστική απόφαση η οποία κατά την άποψή μας στερείται τεκμηρίωσης κι αυτό προφανώς συνέβη διότι κάποιοι παρουσίασαν μονομερώς την κατάσταση στην ΕΠΣΘ.

Είναι βέβαιο ότι απέκρυψαν από την κα πρωτοδίκη ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8 μέλη του Δ.Σ. εκλεγμένα μέχρι τον Μάρτιο του 2017 και φεύγουν μόνο αν παραιτηθούν ή γίνει εναντίον τους μομφή στη Γενική Συνέλευση.

Αυτά προβλέπονται από το καταστατικό της ΕΠΣΘ. Όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σχέση με τις κείμενες διατάξεις της ΕΠΟ και κάθε προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια αποτελεί ταφόπλακα για την ΕΠΣΘ και την προσπάθεια που κάνει η διοίκησή μας να άρει την ποινή παύσης από μέλους της ΕΠΟ. Επικοινωνήσαμε άμεσα με τον κ. Γκιρτζίκη και του ανακοινώσαμε την απόφασή μας να προσβάλλουμε την απόφαση. Μας δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του και εξέφρασε την λύπη του για το ζοφερό μέλλον που προβλέπεται για τα σωματεία της ΕΠΣΘ σε περίπτωση που θα παρέμενε μια τέτοια απόφαση.

Θέλουμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι εμείς θα μείνουμε όρθιοι στις θέσεις μας παλεύοντας για να παίξουν τα παιδιά μας ποδόσφαιρο. Θέλουμε επίσης να κάνουμε γνωστό στα τρία σωματεία που προσέφυγαν στο πρωτοδικείο, ότι πλέον είναι υπόλογα προς την ΕΠΟ και αντιμέτωποι με ότι προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Τέλος, απευθυνόμενοι προς αυτά τα σωματεία που κάποιοι τους παρέσυραν να δώσουν αίτημα για εκλογές, ας ρίξουν μια ματιά στα πρόσωπα που προτάθηκαν στο πρωτοδικείο για να καταλάβουν τι θα συνέβαινε σε περίπτωση εκλογών και πως θα εξελίσσονταν οι σχέσεις της ένωσής μας με την ΕΠΟ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου