ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εβδομάδα θετικών ανακοινώσεων για τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου

εβδομάδα-θετικών-ανακοινώσεων-για-το-427062

Να πάρει… σάρκα και οστά η κινητικότητα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου περιμένουν πώς και πώς οι φίλοι των ερυθρόλευκων, αλλά και οι πρώην διοικούντες. Η ομάδα των επιχειρηματιών, που ενδιαφέρεται να βγάλει από το διοικητικό αδιέξοδο τον Ολυμπιακό, αναμένεται να κάνει μπροστά, με τις ανακοινώσεις για το νέο πολυμετοχικό σχήμα να εκδίδονται τις επόμενες ημέρες.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Ορισμένοι από τους επιχειρηματίες, που επιθυμούν να οδηγήσουν την ομάδα στην επόμενη ημέρα, θα βρίσκονται και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, έχοντας τη στήριξη του πρώην προέδρου, κ. Γιώργο Βαρούτσικο, ο οποίος πιθανότατα θα είναι μέλος στο νέο Δ.Σ., ενώ ο κύκλος του πρώην αντιπροέδρου, κ. Γιώργου Τόρη, στα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου μπορεί να έχει κλείσει, ωστόσο, θα στηρίξει με κάθε ευκαιρία τη νέα προσπάθεια.

Στα ονόματα των επιχειρηματιών που προτίθενται να ασχοληθούν με τη διοίκηση θα βρίσκονται και παράγοντες που ήταν μέλη στα τελευταία Δ.Σ. και βοήθησαν οικονομικά την ΠΑΕ τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, αυτό που αναμένουμε πλέον είναι η οριστικοποίηση της κίνησής τους, η συγκρότηση νέας διοίκησης και οι πρώτες αποφάσεις που θα αφορούν τον αγωνιστικό σχεδιασμό, το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία, τις οικονομικές υποχρεώσεις προς ΙΚΑ, εφορία και τους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει προσφυγή.

Στόχος αποτελεί το να παραμείνουν στην ομάδα 10-12 ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ και στη συνέχεια να γίνουν οι ανάλογες μεταγραφικές κινήσεις, σε συνεννόηση με τον προπονητή που θα αναλάβει.

Παράλληλα, μέσα από την οικονομική – πολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών, που δημιούργησε προβληματισμό σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, φαίνεται πως λειτούργησε και θετικά για τις ομάδες, αφού η τραπεζική αργία, που περιόρισε και έβαλε φρένο στις οικονομικές συναλλαγές, προξένησε αντίκτυπο και στις προσφυγές. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ πήρε απόφαση να καθυστερήσουν όλες οι υποθέσεις ποδοσφαιριστών που εκκρεμούν στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση στη χώρα μας και ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες. Ετσι, ο Ολυμπιακός κερδίζει χρόνο, αφού πάει πίσω η εκδίκαση των προσφυγών των Λευτέρη Γιαλούση, Χρήστου Ιντζίδη, Κώστα Μπάρμπα, Αλέξη Κασμερίδη και Γιώργου Μαργαρίτη. Η νέα διοίκηση θα πρέπει να έρθει σε επαφές και με τους παραπάνω ποδοσφαιριστές, αλλά και με αυτούς που θα θελήσει να διατηρήσει στο ρόστερ, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να πάρουν ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται.

Από τον Ολυμπιακό έχουν αποχωρήσει οι Θέος και Μπρεριάν που ήταν δανεικοί κι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν καταθέσει προσφυγή, οι Μπαλντοβαλίεφ, Ρόκας και Μακρυδημήτρης είναι ήδη ελεύθεροι. Σήμερα, Δευτέρα (13/7) ήταν να εκδικαστούν οι υπόλοιπες προσφυγές, αλλά τελικά αναβάλλονται. Αυτό ευνοεί κυρίως για τους Κλάρενς Μπιτάγκ και Δημήτρη Διαμαντόπουλο, που ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει.

Παράλληλα, η ερυθρόλευκη ΠΑΕ θα πρέπει να καταθέσει στοιχεία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να ελεγχθεί ο φάκελος και η Επιτροπή να χορηγήσει τη σχετική άδεια. Βέβαια, η όλη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και η αβεβαιότητα που υπάρχει, καθυστερεί τις υποθέσεις και το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει και εκεί σχετική παράταση για τις ομάδες, προκειμένου να καταθέσουν τους φακέλους τους στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ακόμη η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ως γνωστόν, έχει μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων στο ΙΚΑ και θα πρέπει μέχρι τις 15 Ιουλίου να πληρώσει τη δόση, μετά την παράταση που δόθηκε στις 30 Ιουνίου. Εκεί, είναι πολύ πιθανό, λόγω του γεγονότος ότι είναι κλειστές οι τράπεζες, να δοθεί και νέα παράταση. Τέλος, η ΠΑΕ θέλει να μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων και στην εφορία, με την καταληκτική ημερομηνία να είναι η 31η Ιουλίου, αν δεν δοθεί νέα παράταση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου