ΤΟΠΙΚΟ

Συμβούλιο των «6» στην ΕΠΣΘ

συμβούλιο-των-6-στην-επσθ-430385

Το αλαλούμ συνεχίζεται στην τοπική Ενωση των δυο προέδρων και πολλά εξαρτώνται από το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ

Ενα ακόμη Διοικητικό Συμβούλιο των «6» έγινε χθες στην ΕΠΣΘ… των δυο πρόεδρων, αλλά και πάλι εκτός των γραφείων της Ένωσης. Παρά το γεγονός ότι η επίσημη πρόσκληση μιλούσε για συνεδρίαση στην οδό Ροζού. Ετσι για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε πως η πλευρά Πάσχου παρ’ ότι έχει πλειοψηφία και λέει ότι είναι νόμιμη -μετά από αναδιάρθρωση- διοίκηση, δεν έχει ούτε σφραγίδα, ούτε πρόσβαση στην έδρα της!

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Ετσι χωρίς λύση παραμένει η εσωτερική διαμάχη στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, ενώ τα… στρατόπεδα καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους, με φόντο τις ομάδες της ΕΠΣΘ, τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές και τους υπόλοιπους συνδετικούς κρίκους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που παραμένουν αποκλεισμένοι από την ΕΠΟ.

Στο χθεσινό συμβούλιο, που συνήλθε μετά από πρόσκληση του Μπάμπη Πάσχου, που πατώντας στο καταστατικό θεωρείται πρόεδρος, δεν παρευρέθηκε ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΠΣΘ Τάσος Μπατζιάκας, ούτε οι πρόσφατα παραιτηθέντες Κ. Θεοδώρου, Λ. Τασιόπουλος και Κ. Τσάγγαρης , ενώ ο Αντ. Ακτσιαλής πήγε στα γραφεία της ΕΠΣΘ, αλλά όταν το Δ.Σ. των έξι μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο, δεν συμμετείχε ούτε αυτός.

Παράλληλα, έξω από την ΕΠΣΘ ήταν και το πρώην -πλέον- μέλος και πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Λ. Τασιόπουλος, που μαζί με άλλους εκτός διοίκησης (μεταξύ των οποίων ο Μ. Καλόγηρος που έχει συγκεντρώσει υπογραφές ομάδων) τάχθηκε υπέρ της λύσης με διενέργεια εκλογών.

Αφού τα γραφεία της Ενωσης στην οδό Ροζού ήταν κλειστά, η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΘ μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Βόλο και το παρών έδωσαν οι κ.κ. Μπάμπης Πάσχος, Δημήτρης Καραβάς, Απόστολος Τζοβάρας, Βασίλης Κανάβας, Χρήστος Καραβασίλης και Γιάννης Μαυροκέφαλος.

Η συνεδρίαση είχε ως θέματα: 1) Επικύρωση πρακτικού εκτελεστικής γραμματείας 2) Ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. σχετικά με τις τελευταίες επαφές με την ΕΠΟ 3) Μετάβαση κλιμακίων του Δ.Σ. στις έδρες των σωματείων για ενημέρωση 4) Διάφορα».

Η ΕΠΟ αποφασίζει

Αρχικά, το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Εκτελεστικής γραμματεία στις 30/6 με θέμα την παραίτηση του μέλους Γ. Κουτσουνίδη, τη θέση του οποίου πήρε ο αναπληρωματικός Χρ. Καραβασίλης, όπως και το πρακτικό, που έκανε δεκτή την παραίτηση Δημ. Καραγιάννη, τη θέση του οποίου πήρε ο Κων. Τσάγγαρης, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε, ενώ είχε κληθεί στο χθεσινό Δ.Σ.

Ο Μπ.Πάσχος ανέφερε: «Με ειδοποίησαν πως παραιτήθηκαν οι Θεοδώρου, Τασιόπουλος, Τσάγγαρης. Εμείς δεν έχουμε τις επιστολές. Αν μας κοινοποιήσουν τις παραιτήσεις και πρωτοκολληθούν θα εφαρμόσουμε το καταστατικό και θα διεξάγουμε συμπληρωματικές εκλογές για τρεις τακτικούς και τρεις αναπληρωματικούς.

Μου είπαν πως ο κ. Τσάγγαρης παραιτήθηκε και ζήτησε την παραίτηση ο κ. Μπατζιάκας. Και ισχύει αυτό απ’ ό,τι έμαθα, απ’ ό,τι είδα σε ένα φωτοαντίγραφο, το οποίο όμως δεν είναι επίσημο. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο Κ. Τσάγγαρης ήταν ο τρίτος αναπληρωματικός μετά το κ. Καραβασίλη. Αυτό σημαίνει πως ο κ. Μπατζιάκας νομιμοποίησε τον κ. Καραβασίλη που ήταν αναπληρωματικός πριν από τον Τσάγγαρη και έλεγε πως δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει. Αρα λοιπόν η συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου ήταν απόλυτα νόμιμη», ισχυρίσθηκε ο κ. Πάσχος.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε πως για σήμερα, Παρασκευή, έχει συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΠΟ στις 11 π.μ., όπου θα τεθεί το ζήτημα διαγραφής της ΕΠΣΘ ενόψει και της έκτακτης Γ.Σ. της Ομοσπονδίας τον Αύγουστο.

«Εάν δουν οποιαδήποτε παλινωδία, δεν πρόκειται να μας ξεμπλοκάρουν. Είναι ξεκάθαροι στο μήνυμά τους και δεν ανέχονται αυτά που έγιναν. Τα σωματεία έχουν παγιδευτεί σε λάθος δρόμο. Οι εκλογές δεν λύνουν το πρόβλημα, θα το επιδεινώσουν», τόνισε ο Μπ. Πάσχος.

Ο Απόστολος Τζοβάρας πήρε το λόγο και τόνισε για τις ομάδες: «Μπορούν να κάνουν το προγραμματισμό τους, άτυπα, να κάνουν μεταγραφές, να κλείνουν προπονητές, όπως κάθε άλλη χρονιά, περιμένοντας την άρση της ποινής».

Προσωρινή μετακίνηση στη Λάρισα

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε και πάλι ο Μπ. Πάσχος, ο οποίος ανέφερε σχετικά με τις μαγνησιώτικες ομάδα στη Γ’ Εθνική:

«Μίλησα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΕΠΟ κ. Υφαντή για το θέμα των τριών ομάδων της Γ’ Εθνικής. Αυτές, σε συνεννόηση με την ΕΠΣ Λάρισας θα κάνουν αίτηση προσωρινής μετακίνησης προς την ΕΠΣΛ, γιατί χάνουν την προθεσμία μετά τα τέλη Ιουλίου, 5/8 πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή. Η ΕΠΣΛ θα κάνει αποδεκτή την αίτηση, την κοινοποιεί στην ΕΠΟ και προσωρινά μετακινούνται εκεί. Όταν λυθεί το πρόβλημα θα επιστρέψουν στην ΕΠΣΘ».

Δεν αναγνωρίζει τις αιτήσεις

Είκοσι έξι ομάδες έχουν πάρει επίσημη θέση υπέρ των εκλογών, οι αιτήσεις των οποίων κατατέθηκαν στο Δ.Σ. του εκλεγμένου προέδρου, Τάσου Μπατζιάκα. Ο Μπάμπης Πάσχος τόνισε σχετικά: «Οσον αφορά το αίτημα των ομάδων, πρέπει να έρθουν οι αιτήσεις στα χέρια των έξι μελών του Δ.Σ.. Εάν πάρουμε αιτήσεις σωματείων, που έχουν δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση, τότε θα εξετάσουμε το ζήτημα. Εμείς θέλουμε το καλύτερο για τα σωματεία».

Τέλος, ανέφερε: «Φτάσαμε σε ένα σημείο λυπηρό, με κλειστά γραφεία στην ΕΠΣΘ. Θα ζητήσουμε τη συνδρομή της Εισαγγελικής Αρχής κι αυτό διότι ο Τάσος Μπατζιάκας, μου επιβεβαίωσε πως τα γραφεία θα ήταν ανοιχτά. Πέρα από τη διαμάχη, ο Γενικός Γραμματέας είναι αρμόδιος για τα γραφεία, τα βιβλία, τη σφραγίδα, τους υπαλλήλους κ.τ.λ. και πρέπει να καθορίσει πρωτόκολλο παράδοσης στον γραμματέα κ. Κανάβα.

Ανακοίνωση Αντώνη Ακτσιαλή για το Δ.Σ.

«Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συνεργατών μου, βρέθηκα στα γραφεία της ΕΠΣΘ για την υποτιθέμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συγκάλεσε ο κ. Πάσχος. Σκοπός της παρουσίας μου θα ήταν η πρόταση για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως για διενέργεια εκλογών και τίποτε άλλο.

Βέβαια σε αυτό με πρόλαβε ένα πλήθος 50 και πλέον ατόμων του τοπικού ποδοσφαίρου που αποδοκίμασαν τα έξι μέλη του ΔΣ απαιτώντας παράλληλα άμεσες εκλογές για να δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η ΕΠΣΘ.

Το συμβούλιο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε γιατί τα γραφεία της Ενώσεως ήταν κλειστά και η ομάδα των έξι ανακοίνωσε πως θα γίνει σε χώρο κοντινού ξενοδοχείου στο οποίο αρνήθηκα να παραστώ.

Δήλωσα στον κ. Πάσχο πως δεν δικαιούται να συγκαλεί συμβούλιο, στέλνοντας έγγραφα χωρίς σφραγίδα της ΕΠΣΘ και να κρατάει πρακτικά σε απλά χαρτιά κι όχι στο βιβλίο πρακτικών, χαρτιά που μάλιστα ανά πάσα στιγμή μπορεί να πετάξει ή να αλλοιώσει το περιεχόμενό τους.

Επίσης, τον ενημέρωσα ότι πάγια θέση δική μου, των συνεργατών μου, των ανθρώπων της ΕΠΟ αλλά και 30 τουλάχιστον σωματείων που υπέγραψαν σχετική αίτηση, είναι η λύση των εκλογών για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου