ΤΟΠΙΚΟ

Εκλογές ζητούν 26 σωματεία

εκλογές-ζητούν-26-σωματεία-439661

Κατέθεσαν αίτημα στο χθεσινό Δ.Σ. – Δεν το αναγνωρίζει ο Μπ. Πάσχος

Συνεχίζεται το αλαλούμ στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας. Την ώρα που τόσο ο Τάσος Μπατζιάκας όσο και ο Μπάμπης Πάσχος δρουν ως πρόεδροι, έχοντας και το δικό τους Δ.Σ., χθες στη συνεδρίαση των Τ. Μπατζιάκα, Κ. Θεοδώρου και Λ. Τασιόπουλου, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντ. Ακτσιαλής, 26 σωματεία ζήτησαν τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και τη διενέργεια εκλογών.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Οι ημέρες τρέχουν, η μεταγραφική περίοδος έχει αρχίσει, αλλά το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας παραμένει στο σκοτάδι και φαίνεται πως δεν θα βγει άμεσα από το τέλμα με τις κόντρες και αντεγκλήσεις να συνεχίζονται.

Χθες, συναντήθηκαν στα γραφεία της ΕΠΣΘ οι Μπατζιάκας, Θεοδώρου και Τασιόπουλος, όπου παρευρέθηκε και ο Ακτσιαλής, χωρίς όμως απαρτία για τη σύγκληση Δ.Σ. Κατατέθηκαν στους παρευρισκομένους 26 αιτήσεις σωματείων – μελών της ΕΠΣΘ, τα οποία αιτούνται την άμεση σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. και τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά, το πρακτικό της χθεσινής συνεδρίασης, το οποίο υπογράφεται από τους τέσσερις: «Κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της ΕΠΣ Θεσσαλίας κ. Αναστασίου Μπατζιάκα για την σημερινή σύγκληση ΔΣ με Αρ. Πρ. 313/2-7-2015, παρευρέθησαν τα Μέλη Μπατζιάκας Αν., Θεοδώρου Κ., Τασιόπουλος Ελ., Ακτσιαλής Αντ.Κατόπιν τούτου δεν υπήρξε νόμιμη απαρτία, για την διενέργεια του Συμβουλίου. Κατατέθηκαν όμως στους παρευρεθέντες Συμβούλους πρωτοκολλημένες είκοσι έξι (26) αιτήσεις Σωματείων – Μελών της ΕΠΣΘ, τα οποία αιτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 26 του ισχύοντος καταστατικού της ΕΠΣΘ και της κείμενης νομοθεσίας, την άμεση σύγκληση έκτακτου ΔΣ της ΕΠΣΘ και την λήψη απόφασης για σύγκληση έκτακτης ΓΣ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και όχι περισσότερο από δέκα πέντε (15) ημέρες από την επόμενη του Δ.Σ., με θέμα ημερησίας διάταξης την διενέργεια αρχαιρεσιών και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου».

«Ας φέρουν το αίτημα την Τρίτη»

Ο Μπάμπης Πάσχος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τονίζει πως δεν αναγνωρίζει τη χθεσινή ενέργεια των 26 σωματείων, συμπληρώνοντας πως για να την αποδεχθεί θα πρέπει να κατατεθεί στο Δ.Σ. της ερχόμενης Τρίτης (7/7, 2 μ.μ.), το οποίο έχει συγκαλέσει ο ίδιος.

«Ας φέρουν το αίτημα των 26 ομάδων στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ερχόμενης Τρίτης (7/7). Πρέπει έτσι να αναγνωρίσει ο κ. Μπατζιάκας πως το δικό μας Δ.Σ. είναι το νόμιμο και να παραστεί ως μέλος. Το καταστατικό λέει πως το αίτημα έρχεται εγγράφως και πλήρως τεκμηριωμένο στο Δ.Σ. και τα μέλη αποφασίζουν αναλόγως».

«Να μην καθυστερήσουμε άλλο»

Το αίτημα για εκλογές επανέλαβε ο Αντώνης Ακτσιαλής, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση και τόνισε: «Εγώ πήγα γιατί έλαβα μία πρόσκληση με τη σφραγίδα της ΕΠΣΘ για τη συζήτηση ενός και μόνου θέματος, τις εκλογές. Αν καθυστερήσουμε περισσότερο, αυτός που θα βγει χαμένος θα είναι οι ομάδες. Δεν γίνεται να το τραβήξουμε το θέμα. Εγώ θα θέσω υποψηφιότητα, όπως έχω ενημερώσει, και μακάρι να διεξαχθούν έντιμες εκλογές, χωρίς βία, την οποία καταδικάζω».

Υπόμνημα στον Κοντονή και ο Πάσχος

Μετά το υπόμνημα Μπατζιάκα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο Μπάμπης Πάσχος απάντησε με δικό του υπόμνημα, στο οποίο καταδικάζει τις ενέργειες του πρώτου. Αναλυτικά:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

με έκπληξη είδαμε στα ΜΜΕ μια επιστολή του απελθόντος προέδρου και νυν μέλους τη ΕΠΣΘ κ. Μπατζιάκα Αναστάσιου προς εσάς, στην οποία επικαλείται την δήθεν νομιμότητα και μάλιστα και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ το οποίο με αλλεπάλληλες προσφυγές εναντίον της, καταστρατήγησε και είναι υπόλογος έναντι της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, στην οποία και τον έχουμε ήδη παραπέμψει.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η συνεδρίαση αναδιάρθρωσης της 30ης Ιουνίου είναι καθόλα σύννομη, με βάση το καταστατικό της ΕΠΣΘ, την κείμενη νομοθεσία και τις διατάξεις της πολιτείας. Άλλωστε ο απελθών πρόεδρος εφάρμοσε ακριβώς τις ίδιες διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΣΘ, (άρθρ.33 παρ2,αρθρ.35.1,αρθρ.36 παρ2,αρθρ.

36 παρ 5,αρθρ.19 παρ.5,αρθρ 55 παρ 1) αντίγραφα των οποίων και σας αποστέλλουμε , πριν δύο μήνες περίπου για να πάψει από τη θέση του τον τέως Γεν. Γραμματέα κ. Ακτσιαλή, και μάλιστα απόντος του ιδίου στο εξωτερικό! Επίσης σας καταθέτουμε και αντίγραφο της καταγγελίας-μηνυτήριας αναφοράς που καταθέσαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, με αρ. πρωτ.1612/2-7-2015 για σωρεία αυθαίρετων πράξεων στις οποίες προέβη ο απελθών πρόεδρος μετά τις 30-6-2015 (αλλαγή κλειδαριάς, αφαίρεση σφραγίδας, βιβλίο πρωτοκόλλου, κλείδωμα των γραφείων της ΕΠΣΘ)

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, δύο πράγματα θα συνεχίζουν να παραμένουν σταθερές αξίες κι αυτά είναι η δημοκρατία και η ευνομούμενη πολιτεία. Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να παραπέμψετε τον κ. Μπατζιάκα να προσφύγει στην δικαιοσύνη, αφού νομίζει πως έχει δίκιο. Θεωρούμε πως επιτελείτε ένα πολύ σοβαρό έργο στον χώρο του αθλητισμού και ο χρόνος σας είναι τόσο πολύτιμος που δεν σας επιτρέπει να ασχολείστε με επουσιώδη θέματα, όπως ο καημός ενός τέως προέδρου της ΕΠΣΘ».

Επίσης, ο Μπάμπης Πάσχος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού «astra» και μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΠΣΘ. Αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός του κλειδώματος των γραφείων της ΕΠΣΘ, το οποίο χαρακτήρισε «τραγελαφικό και παράνομο», ενώ όσον αφορά τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης και την αναβολή, που ζήτησε ο Τ. Μπατζιάκας, τόνισε πως «σύμφωνα με το καταστατικό, αναβολή σε συνεδρίαση μπορεί να δοθεί από τον πρόεδρο όταν συγκαλείται το Δ.Σ. από τον ίδιο. Στην προκειμένη περίπτωση τη σύγκληση του Δ.Σ. είχαν ζητήσει επτά μέλη του Δ.Σ.. Άρα η συνεδρίαση έγινε κανονικά». Στη συνέχεια ανέφερε πως η είσοδος του Χρήστου Καραβασίλη στο Δ.Σ. έγινε σύμφωνα το καταστατικό, αφού «την ημέρα της παραίτησής του, συγκλήθηκε η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΣΘ έχοντας την απαραίτητη απαρτία (Τζοβάρας, Καραβάς, Κανάβας) η οποία έκανε αποδεκτή».

Προχώρησε επίσης στην καταγγελία πως ο κ. Μπατζιάκας «αφαίρεσε τη σφραγίδα, το πρωτόκολλο της εκτελεστικής γραμματείας», συμπληρώνοντας πως: «Ας κάνουν ασφαλιστικά μέτρα, αν θεωρούν ότι δεν έχουμε δίκιο και δεν έγιναν όλα νόμιμα όπως ορίζει το καταστατικό. Διαβεβαιώνουμε τα σωματεία ότι η ΕΠΟ θα ξεμπλοκάρει την κατάσταση πιο γρήγορα, απ’ ο,τι αν θα γινόταν εκλογές. Κάποιοι όμως δεν θέλουν να συμβεί αυτό. Στις 8 Ιουλίου συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΠΟ, όπου θα τεθεί το θέμα της άρσης της ποινής που έχει επιβληθεί στην ΕΠΣΘ προκειμένου αυτό να συζητηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Εκεί με τη θετική εισήγηση και της διοίκησης της ΕΠΟ, θα απαλλαγεί η ΕΠΣΘ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου