ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«Ο Ολυμπιακός Βόλου ακόμη ψηλότερα»

ο-ολυμπιακός-βόλου-ακόμη-ψηλότερα-446694

Δουλειά και πείσμα με στόχο μεγαλύτερες επιτυχίες από το τμήμα κολύμβησης των ερυθρόλευκων

Το ραντεβού για τη νέα αγωνιστική περίοδο ανανέωσαν οι προπονητές και οι αθλητές του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού Βόλου. Μαζί με τον έφορο, Τάσο Στάμο, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Νίκο Τσεκούρα, τους γονείς και τους ανθρώπους που φροντίζουν τα πάντα να είναι σε εντέλεια, δείπνησαν, κάνοντας κι έναν απολογισμό της περιόδου που ολοκληρώθηκε, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Φωτο: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Παιδικές φωνές, χαμόγελα και σύσφιξη σχέσεων, ήταν τα συστατικά που κυριάρχησαν στο δείπνο του τμήματος κολύμβησης του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, που σήμανε και την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου.

Με δουλειά και συνεργασία, ο έφορος, Τάσος Στάμος, οι προπονητές με επικεφαλής τον Γρηγόρη Μαντά και οι κολυμβητές, είδαν φέτος τα πρώτα αποτελέσματα των προσπαθειών τους.

Μαντάς: «Ο Ολυμπιακός γρήγορα θα καταξιωθεί»

Ενας από τους πλέον πετυχημένους προπονητές, ο Γρηγόρης Μαντάς, βρίσκεται στο τιμόνι ως τεχνικός διευθυντής από τον περασμένο Σεπτέμβρη, με στόχο την αλλαγή σελίδας στην κολύμβηση του συλλόγου. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τονίζει πως «σε αγωνιστικό επίπεδο πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα ο Ολυμπιακός θα καταξιωθεί». Αναλυτικά, τα λόγια του:

«Αρχίσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο, βρίσκοντας απέναντί μας μία ομάδα που δεν είχε αγωνιστική και προαγωνιστική παρουσία. Καταφέραμε εννέα μήνες μετά να έχουμε μία πολύ καλή παρουσία στα προαγωνιστικά, ενώ στο αγωνιστικό επίπεδο με την προσθήκη των Τρύπα και Στάμου που πήραν μεταγραφή πρόσφατα, η παρουσία μας ήταν επίσης πολύ καλή. Πιστεύουμε ότι ο Ολυμπιακός πολύ σύντομα θα καταξιωθεί και αυτό το δείχνει η οργανωμένη δουλειά, που γίνεται στο τμήμα, με τη βοήθεια των προπονητών, της εφορίας, καθώς και των γονιών που βοηθούν.

Περιμένουμε πλέον και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα να έχουμε επιτυχίες, οι οποίες θα είναι πρωτόγνωρες για τον Ολυμπιακό Βόλου, μιας και το τμήμα της κολύμβησης τόσα χρόνια υπολειτουργούσε».


«Κάθε αρχή και δύσκολη»

Προπονητές του τμήματος οι Ελενα Μπεσμπέρστοβα (αγωνιστική – προαγωνιστική), Γιώργος Μαντάς (προαγωνιστική – προπροαγωνιστική), Δημήτρης Παπαντωνίου (προπροαγωνιστική) και Ράνια Παπαστεργίου (εκμάθησης).

Η Ελενα Μπασμπέρστοβα, τονίζει με τη σειρά της: «Ηταν δύσκολη χρονιά, απ’ όλες τις πλευρές, γιατί κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Ας ελπίζουμε ότι η επόμενη περίοδος θα είναι πιο εύκολη. Οι επιδόσεις των παιδιών ήταν καλές. Εχουμε πάρει αρκετά μετάλλια, και χρυσά, καλές θέσεις και έχουμε σημειώσει καλές επιδόσεις πανελλαδικά».

Γιώργος Μαντάς: «Η χρονιά ξεκίνησε δύσκολα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα παιδιά έπρεπε να γνωρίσουν μία νέα κατάσταση, προερχόμενα τα περισσότερα από άλλο σύλλογο και μπαίνοντας σε μία νέα διαδικασία. Με τη βοήθεια των εφόρων όλα, εύκολα ή δύσκολα, ξεπεράστηκαν. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που συζητάμε σήμερα. Δηλαδή τα παιδιά έχουν φτάσει σε ένα σημείο να έχουν επιδόσεις κορυφαίες στην Ελλάδα, σε τοπικό επίπεδο να είμαστε πρωταγωνίστρια ομάδα και αυτό είναι πρωτόγνωρο για το σύλλογο. Η κολύμβηση υπήρχε στα χαρτιά σε αγωνιστικό κομμάτι. Τα παιδιά έκαναν μαζικό αθλητισμό, το οποίο ναι μεν είναι ωραίο και θεμιτό αλλά ως ένα σημείο δεν αρκεί. Στόχος για την επόμενη χρονιά είναι δουλεύοντας καθημερινά να βελτιώσουμε τις επιδόσεις των παιδιών και να προσεγγίσουμε κόσμο. Αυτό που θέλουμε είναι ο Ολυμπιακός να μεγαλώσει. Δεν μας αρκεί αυτό που έχουμε κάνει. Θέλουμε η ομάδα να γίνει από τις κορυφαίες της Ελλάδας, πράγμα το οποίο μπορεί αν συμβεί».

Δημήτρης Παπαντωνίου: «Το παλεύουμε όσο μπορούμε, ώστε να αναπτυχθεί η ομάδα. Την πήραμε ουσιαστικά από το μηδέν και προσπαθούμε να την ανεβάσουμε. Είχαμε λίγα παιδιά στην αρχή. Προσπαθήσαμε σιγά – σιγά με τη βοήθεια των γονιών, τη δική μας και των εφόρων και αναπτυσσόμαστε. Ελπίζουμε πως τη νέα χρονιά όλα θα είναι καλύτερα».

«Θέλουμε τα παιδιά δίπλα μας»

Για την προσπάθεια που κάνουν και τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν μιλά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Τσεκούρας και ο έφορος της κολύμβησης, Τάσος Στάμος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος τονίζει: «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να συσταθεί ξανά το κολυμβητικό τμήμα του Ολυμπιακού και σε αγωνιστικό επίπεδο, πέραν της προαγωνιστικής ομάδας και της εκμάθησης. Μεγάλη βοήθεια προσφέρει ο κ. Στάμος, οι προπονητές αλλά και οι κ.κ. Τρύπας και Ρούμπος, που ανήκουν στην επιτροπή της κολύμβησης.

Βέβαια, δεν σας κρύβω ότι είχαμε δυσκολίες και αντιπαλότητες. Διότι σε αυτή τη χώρα, όποιος προσπαθεί να κάνει κάτι καλό, βρίσκει απέναντί του κάποιον που δεν προσπαθεί να τον φτάσει, αλλά να τον κατεβάσει. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Δεν έχουμε καμία αντιπαλότητα με κανένα σωματείο. Μας ενδιαφέρει μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου.

Ολα τα παιδιά που ήρθαν, όπως για παράδειγμα η Καραντάκου και ο Γιάννης Στάμος, ανεβάζουν το επίπεδο. Εκπροσωπούν επάξια την πόλη και θα δώσουν αίγλη στο σύλλογο και κίνητρο στα παιδιά του Βόλου να έρθουν κοντά στον αθλητισμό. Να γίνει πιο δυνατός ο Ολυμπιακός, γιατί, χωρίς να θέλω να μειώσω τα άλλα σωματεία, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι το μεγαλύτερο της πόλης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς, που είναι υποστηρικτές του τμήματος και μας βοηθούν τόσο οργανωτικά όσο και οικονομικά, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις».

«Εκεί που του αξίζει»

Τέλος, ο έφορος του τμήματος, Τάσος Στάμος, αναφέρει: «Μέσα στις δυσκολίες στις οποίες ξεκινήσαμε ήταν και ο πόλεμος, να το πω έτσι, που δεχθήκαμε από άλλους συλλόγους, οι οποίοι δεν μας έδιναν διαδρομές στο κολυμβητήριο. Τελικά καταφέραμε να πάρουμε διαδρομές, λόγω του ονόματος του Ολυμπιακού Βόλου. Τόσα χρόνια η ομάδα ήταν σε απραξία. Θέλουμε να τον φέρουμε στη θέση που του αξίζει. Ολοι οι προπονητές προσπαθούν και η δουλειά που κάνουν ελπίζουμε να αναδειχθεί.

Ο Γρηγόρης Μαντάς, σε όποια επαρχιακή πόλη πηγαίνει, κάνει το σύλλογο πρώτο επαρχιακό πανελληνίως και πιστεύουμε σιγά – σιγά να φτάσουμε την ομάδα ψηλά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου