ΜΠΑΣΚΕΤ

Προελαύνουν τα κορίτσια

προελαύνουν-τα-κορίτσια-453022

Το δεύτερο βήμα με στόχο την άνοδο στην Α2 κατηγορία καλαθοσφαίρισης γυναικών έκανε η Νίκη Βόλου. Στο Κλειστό της Καλαμαριάς, οι παίκτριες του Γιάννη Στεργιόπουλου, μετά τη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Τρίγλια Χαλκιδικής, επικράτησαν χθες και του Λασσάνη Κοζάνης με 53-47 και πήραν το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Παρά το κακό ξεκίνημα και τους… εφιάλτες που αναγεννήθηκαν στην εμφάνιση του διαιτητή Αγραφιώτη, ο οποίος ξύπνησε μνήμες από τα φετινά παιχνίδια της ομάδας Ανδρών, οι κυανόλευκες δεν πτοήθηκαν και πέτυχαν μία σπουδαία νίκη.

Ο ρέφερι από τη Θεσσαλονίκη, είχε διευθύνει τον επεισοδιακό αγώνα της Νίκης Βόλου στη Ν. Ιωνία απέναντι στο Αγρίνιο στη φετινή Γ’ Εθνική μπάσκετ Ανδρών, εκεί όπου, επιτρέποντας το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, είχε… τινάξει το ματς στο αέρα.

Χθες, στην αναμέτρηση που άρχισε με μισή ώρα περίπου καθυστέρηση (η Παν. Κάρμπα αντικατέστησε το δεύτερο διαιτητή) οι παίκτριες της ομάδας του Λασσάνη Κοζάνης κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τις Βολιώτισσες και να προηγηθούν με 0-8. Ωστόσο, με δύο τρίποντα των κυανόλευκων, το σκορ έφτασε στο 8-10 και στο 12-14 για τις πρωταθλήτριες Δυτικής Μακεδονίας. Με δυνατή άμυνα και λύσεις στην επίθεση, οι παίκτριες της Νίκης όχι μόνο έκαναν την ανατροπή αλλά πήραν και προβάδισμα στο σκορ, το οποίο όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν, φτάνοντας στο 23-15 στα μέσα της β’ περιόδου. Ισοφάρισαν παράλληλα και τη μέγιστη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα, με το τρίτο τρίποντο της Κωστούλα, οι παίκτριες του Γιάννη Στεργιόπουλου έφτασαν στο 26-17 και το 29-20, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Οταν έπρεπε, βρήκαν λύσεις

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Η σκληρή άμυνα της Νίκης αναχαίτιζε τις επιθέσεις των αντιπάλων, με τις αδερφές Γιαννοπούλου και την Κωστούλα να δίνουν λύσεις, ενώ το ήρεμο παιχνίδι στην επίθεση διατηρούσε το προβάδισμα.

Στα μέσα της γ’ περιόδου, η Νίκη Βόλου έφτασε άγγιξε το +13 (39-26), που ήταν η μεγαλύτερη που σημειώθηκε στη χθεσινή αναμέτρηση. Στο 43-36 ολοκληρώθηκε η συγκεκριμένη περίοδος.

Στην τελευταία περίοδο, το άγχος, οι κακές επιλογές στις επιθέσεις των κυανόλευκων και το νευρικό παιχνίδι, έδωσαν την ευκαιρία στις παίκτριες του Λασσάνη Κοζάνης να μειώσουν, ακόμη και στο -3 (47-44), στα τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Ωστόσο, η εξαιρετική και χθες Δήμητρα Γιαννοπούλου, με ένα τρίποντο σημείωσε το 50-44, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο της δεύτερης νίκης.

Το τελικό 53-47, που διαμορφώθηκε μετά τη… ρουλέτα των βολών, έδωσε το έναυσμα για νέους πανηγυρισμούς, ανανεώνοντας το ραντεβού για αύριο, Σάββατο, απέναντι στην ΑΓΕ Πιερίας (5.30 μ.μ.), μιας και σήμερα, Παρασκευή, η ομάδα της Νίκης θα ξεκουραστεί, αφού έχει ρεπό.

«Κλειδί η άμυνα»

Ο τεχνικός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου, Γιάννης Στεργιόπουλος, ο οποίος έχει οδηγήσει ήδη τις κυανόλευκες στην κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΘ, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, χαρακτήρισε σκληρό και πρωτόγνωρο για την ομάδα του το χθεσινό παιχνίδι, ενώ τόνισε πως «μας βοήθησε να καταλάβουμε πως παίζεται το τουρνουά».

Αναλυτικά, τα λόγια του:

«Ηταν ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Σκληρό και πρωτόγνωρο. Θεωρητικά το δεύτερο δυσκολότερο μετά την Κομοτηνή, που είναι και το μεγάλο φαβορί. Μας βοήθησε να καταλάβουμε πως παίζεται το τουρνουά. Εχουμε δουλέψει αρκετά στις προπονήσεις και αξίζουμε ό,τι παίρνουμε. Ελπίζω οι παίκτριες να ξεκουραστούν και να κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τις δύο νίκες στα τελευταία παιχνίδια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια για τη μεγάλη προσπάθεια. Το κλειδί ήταν η άμυνα, σε συνδυασμό με τις λύσεις που βρήκαμε στην επίθεση, ακόμη κι όταν η αντίπαλη ομάδα μείωσε το σκορ».

Από την άλλη, η Ελένη Παρασχάκη, τόνισε: «Είχαμε δουλέψει όπως έπρεπε στην προπόνηση γι’ αυτό το παιχνίδι, ξέραμε πως έπαιζε ο αντίπαλος και ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Βάλαμε τα δυνατά μας και τα καταφέραμε. Ο πιο δύσκολος αγώνας για εμάς θα είναι ο τελευταίος με αντίπαλο την Κομοτηνή».

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 29-20, 43-36, 53-47

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Γ. Στεργιόπουλος): Γεροκώστα, Α. Γιαννοπούλου 10, Δ. Γιαννοπούλου 17 (3), Κωστούλα 17 (3), Μυριτζή, Μπράχου 3, Χρήστου 4, Χαβαλέ, Παρασχάκη 2.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Σήμερα, Παρασκευή 26/6/2015

17.30 ΑΟ Τρίγλιας – ΓΑΣ Κομοτηνής
19.15 Λασσάνης – ΑΓΕ Πιερίας

Ρεπό: Νίκη Βόλου

Αύριο, Σάββατο 27/6/2015

17.30 ΑΓΕ Πιερίας – Νίκη Βόλου
19.15 ΓΑΣ Κομοτηνής – Λασσάνης

Ρεπό: ΑΟ Τρίγλιας

Κυριακή 28/6/2015

12.30 Λασσάνης – ΑΟ Τρίγλιας
14.15 Νίκη Βόλου – ΓΑΣ Κομοτηνή

Ρεπό: ΑΓΕ Πιερίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου