ΤΟΠΙΚΟ

Ολοι… στα σχοινιά

ολοι-στα-σχοινιά-454697

Η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΕΠΣΘ και με την οποία ζητάει την άρση της ποινής (ανάκληση ιδιότητας μέλους) που της έχει επιβληθεί από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ και η αίτηση αναστολής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ με αφορμή την πρόσφατη προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για κατάπτωση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, συζητήθηκαν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η απόφαση αναμένεται σήμερα και όποια κι αν είναι θα δρομολογήσει εξελίξεις.

Πέραν των εκπροσώπων της ΕΠΣΘ, κ.κ. Αντώνη Ξηρού και Πέτρου Καϊμακάμη και των τεσσάρων δικηγόρων της ΕΠΟ, το παρών έδωσαν τόσο ο Α. Ακτσιαλής μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ που ζητά εκλογές, όπως και ο Χαρ. Πάσχος, επικεφαλής των επτά του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ, που διαφοροποίησαν τη στάση τους και ζητούν αναδιάρθρωση στο Δ.Σ. όσο και ο δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, αλλά δεν χρειάστηκε να καταθέσουν αφού η δικαστής έκρινε ικανοποιητικά τα στοιχεία των εγγράφων.

Ετσι ένα ακόμη δικαστικό επεισόδιο παίχτηκε χθες στην Αθήνα, στο σίριαλ της κόντρας ανάμεσα σε ΕΠΣ Θεσσαλίας και Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που επεκτάθηκε και στο εσωτερικό της Ενωσης, μετά την διαφοροποίηση της στάσης των επτά (Πάσχος, Κανάβας, Καραβάς, Κουτσουνίδης, Τζοβάρας, Μαυροκέφαλος, Καραγιάννης). Βρίσκονται πλέον απέναντι στον πρόεδρο, κ. Τάσο Μπατζιάκα και τους Κ. Θεοδώρου και Λ. Τασιόπουλο, που -όπως τόνισαν στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου- έχουν τα όπλα για να συνεχίσουν τη μάχη κι ένα τελευταίο ήταν αυτή η προσφυγή ώστε να μην φαίνεται τιμωρημένη η ΕΠΣΘ.

Ετσι χθες, συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΕΠΣΘ στο Πρωτοδικείο Αθηνών και με την οποία ζητάει την άρση της ποινής (ανάκληση ιδιότητας μέλους) που της έχει επιβληθεί από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ. Πέραν των εκπροσώπων της ΕΠΣΘ, κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων προσήλθε στο χώρο ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αφού του είχε γίνει έκκληση από γονείς αθλητών, ενώ δεν έγινε δεκτή ούτε η μαρτυρία (υπέρ της ΕΠΟ και κατά της ΕΠΣΘ) των επτά μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ που πλέον τάχθηκαν κατά του προέδρου, κ. Τάσου Μπατζιάκα. Μάλιστα, η κυρία Πρωτοδίκης είχε στην κατοχή της έγγραφο (που μπορεί να επηρεάσει την έκβαση της υπόθεσης) από τους επτά, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον Μπάμπη Πάσχο, το οποίο ανέφερε πως ο Τ. Μπατζιάκας δεν είναι εξουσιοδοτημένος για τις κινήσεις κατά της ΕΠΟ, χωρίς όμως να υπάρχει νεότερη απόφαση Διοικητικού συμβουλίου με τελευταία απόφαση οι 10 να εξουσιοδοτούν τον πρόεδρο!

«Εμείς εμμένουμε στη στάση μας για αναδιάρθρωση. Δεν είμαστε ενημερωμένοι και δεν δίνουμε εξουσιοδότηση για οποιαδήποτε αγωγή από πλευράς ΕΠΣΘ. Θέλουμε να διευθετηθεί το ζήτημα και να επαναλειτουργήσει η Ενωση. Να δοθεί τέλος στη δικαστική διαμάχη», ανέφερε ο Μπάμπης Πάσχος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Ντροπή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Η πληροφορία πως οι επτά της ΕΠΣΘ που είναι απέναντι στον Τ. Μπατζιάκα παρευρέθηκαν μέσω του Χ. Πάσχου στη εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της ΕΠΣΘ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΕΠΣΘ, ο οποίος τόνισε, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ:

«Είναι ντροπή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας, άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται και θέλουν να διοικήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να πηγαίνουν μάρτυρες υπέρ της ΕΠΟ για να τιμωρηθεί η Ενωσή μας. Εμείς δώσαμε έναν αξιοπρεπή αγώνα ενάντια σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο ποδόσφαιρο και είπαμε ότι θα παλέψουμε μέχρι το τέλος.

Είναι ντροπή και μαχαιριά αυτό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι έφτασε η ώρα που θα πρέπει να προσφύγουμε -ανεξάρτητα από την έκβαση της εκδίκασης- σε Γενική Συνέλευση για να κρίνουν οι παράγοντες ποιους θέλουν να διοικούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ηταν ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε».

Οσον αφορά το έγγραφο των επτά, που ανέφερε πως δεν είναι εξουσιοδοτημένος για τις κινήσεις: «Στο συμβούλιο που είχε γίνει για τα ασφαλιστικά μέτρα, είχαν εξουσιοδοτήσει εμένα να κάνω όλες τις ενέργειες, που απαιτούνταν. Εφόσον δεν έγινε νέο Δ.Σ., δεν άλλαξε κάτι. Ολοι κρινόμαστε καθημερινά».

Από την πλευρά του, ο κ. Αντώνης Ακτσιαλής, ο οποίος επίσης παρευρέθηκε στο Πρωτοδικείο, τόνισε: «Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, όποια κι αν είναι αυτή. Εγώ αυτό που θέλω είναι να γίνει το πρωτάθλημα και για τους παράγοντες και για τους ποδοσφαιριστές. Εγώ έδωσα έγγραφο στο οποίο τόνιζα πως στις 30 Ιουνίου στα γραφεία της Ενωσης θα συνεδριάσει το Δ.Σ. μετά το αίτημα των επτά συμβούλων».

Τέλος, ο Αχιλλέας Μπέος με την ιδιότητα του δημάρχου της πόλης του Βόλου παρευρέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών στην εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον της ΕΠΟ. Μιλώντας στον ΣΠΟΡFM 89.5 «κατακεραύνωσε» τους επτά της ΕΠΣΘ, που τάσσονται στο πλευρό της ΕΠΟ:

«Σ’ αυτόν τον αγώνα εσείς είστε ενάντια την ΕΠΣΘ; Τι ντροπή είναι αυτή; Εδώ πληρώνονται όλα. Το πιο έντιμο είναι οι εκλογές, για να πάμε σε ήρεμα νερά και να ησυχάσει η πόλη και εμείς. Να πάει και η νέα διοίκηση στην ΕΠΟ, για να κάνει γνωστές τις θέσεις της. Στους επτά στο Πρωτοδικείο Αθηνών είπα «δε θέλω να σας μιλήσω, γιατί σιχαίνομαι που είναι δίπλα σας». Είναι δυνατόν Βολιώτες παράγοντες να στρέφονται εναντίον της πόλης τους και να πηγαίνουν με τους παράγοντες της ΕΠΟ που είναι κακουργηματικά διωκόμενοι;».

Τα δεδομένα

Πλέον σήμερα αναμένεται η απόφαση που αν είναι θετική ξεκλειδώνουν οι κωδικοί από την ΕΠΟ και δεν υπάρχει τιμωρία της ΕΠΣΘ, ενώ αν είναι αρνητική οι εξελίξεις μεταφέρονται στο Δ.Σ. της Ενωσης όπου θα γίνει αναδιάρθρωση και στη συνέχεια θα υπάρξει το αίτημα για εκλογές και ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου