ΤΟΠΙΚΟ

Απέσυρε την προσφυγή η ΕΠΣΘ

απέσυρε-την-προσφυγή-η-επσθ-469561

Κάνει πίσω η Ενωση στη δικαστική μάχη, αδιάλλακτη στην απόφασή της η ΕΠΟ

Αποσύρθηκε από πλευράς ΕΠΣΘ η προσφυγή κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ενωσης.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Με την προσφυγή, ζητούσε την έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ και το διορισμό προσωρινής διοίκησης, ενώ την απόφαση κοινοποίησε τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στον πληρεξούσιο δικηγόρο, κ. Γ. Παναγόπουλο. Η απόφαση ελήφθη υπό την πίεση που ασκήθηκε με αφορμή την κίνηση της ΕΠΟ να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της Ενωσης. Ετσι, το δικόγραφο απεσύρθη για την κύρια υπόθεση, που αναμένονταν να εκδικαστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο Γκιρτζίκης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος βρίσκεται στην Πολωνία για τις ανάγκες του φιλικού της Εθνικής Ελλάδος (ΣΕΛ. 25) και έδειξε πως περίμενε τη νέα τροπή των πραγμάτων, αλλά επιφυλάχθηκε για το μέλλον της κόντρας με την ΕΠΣΘ, λέγοντας πως δεν θα έπρεπε να είχαν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια.

Ο πρόεδρος απάντησε επίσης και στο σενάριο δημιουργίας μίας νέας Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων για το Νομό Μαγνησίας, δείχνοντας θετικός. Αναλυτικά:

Αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση της ΕΠΣΘ: «Είδαν ότι δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού. Το να επιστρέψει η ΕΠΣΘ ως μέλος της ΕΠΟ δεν είναι απλό. Ξεκίνησαν με αυτή την απόφαση και από εκεί και μετά πρέπει να προβληματιστούν. Είναι δικό τους θέμα το τι θα κάνουν. Δεν είναι τόσο απλό. Σηκώνω ένα όπλο και πυροβολώ για να σε σκοτώσω, απλά σε τραυματίζω και στη συνέχεια τα παίρνω όλα πίσω. Υπάρχει μία απόφαση, η οποία δεν λύνεται. Το θέμα είναι ότι δεν έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Να είχαν προλάβει και να είχαν πάρει πίσω την απόφαση πριν την ποινή, αφού εμείς τους είχαμε προειδοποιήσει. Κατάλαβαν ότι έκαναν ένα τραγικό λάθος».

Αναφορικά με τα σενάρια περί δημιουργίας νέας Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων για το Νομό Μαγνησίας, τόνισε: «Θα έπρεπε να είχε τεθεί ήδη το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση, αλλά εγώ δεν μπορώ να υποδείξω κάτι τέτοιο».

Τέλος, ανέφερε πως για την ΕΠΟ, η ΕΠΣΘ είναι σαν να μην υπάρχει: «Εχουμε πάρα πολύ χρόνο μπροστά μας για να δούμε τι θα κάνουμε με την ΕΠΣΘ. Πάντως, αυτή τη στιγμή για εμάς είναι σαν να μην υπάρχει. Φυσικά δεν θα έχει και δικαίωμα ψήφου στη ερχόμενη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Λυπάμαι που υπάρχουν ακόμη κάποιοι στην Ενωση που πιστεύουν ότι έπραξαν σωστά, προσφεύγοντας στα πολιτικά δικαστήρια».

Η έφεση στο Διαιτητικό

Παράλληλα, όσον αφορά την έφεση στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ που κατέθεσε η ΕΠΣΘ για τη διαγραφή της, δεν αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα, σε αντίθεση με την αρχική ενημέρωση. Συγκεκριμένα, μέχρι χθες δεν είχε οριστεί ημερομηνία συζήτησης της προσφυγής της κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ περί ανάκλησης ιδιότητας μέλους, που ελήφθη επειδή προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο. Αυτό συνέβη, διότι ο πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου έχει παραιτηθεί και δεν έχει αντικατασταθεί.

Πλέον, εφόσον η ΕΠΣΘ δεν προχωρήσει σε νέα δικαστική κίνηση κατά της Ομοσπονδίας, αναμένεται να επιστρέψει ως μέλος της Ελληνικής Ποδοσφαιριστής Ομοσπονδίας, αίροντας τις κυρώσεις, όπως τη μη συμμετοχή των ομάδων – μελών της ΕΠΣΘ στα πρωταθλήματα, των διαιτητών και τη μη έκδοση δελτίων. Ερωτηματικό αποτελεί πλέον το αν η ΕΠΣΘ θα αποφασίσει να ακολουθήσει διαφορετικό και πιο άμεσο τρόπο για να κινηθεί κατά της ΕΠΟ μιας και μέχρι σήμερα δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΣΘ προς τα μέλη-σωματεία της, τα οποία παραμένουν αναστατωμένα, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι, σκεπτόμενοι ακόμη και κινήσεις κατά της ίδιας της Ενωσης.

Ζητούν άμεσα Δ.Σ.

Επτά από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ, ζήτησαν άμεσα σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την αποβολή της Ενωσης της Μαγνησίας από την ΕΠΟ. Συγκεκριμένα τα μέλη που αιτούνται της παραπάνω συνάντησης για σήμερα Τρίτη 16/6 στις 9μ.μ. είναι οι κ.κ. Χαράλαμπος Πάσχος, Βασίλης Κανάβας, Δημήτρης Καράβας, Γιώργος Κουτσουνίδης, Απόστολος Τζοβάρας, Γιάννης Μαυροκέφαλος, Δημήτρης Καραγιάννης και αναφέρουν στην επιστολή τους: «Εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που διαμορφώθηκαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις, μεταξύ ΕΠΣΘ και ΕΠΟ οι οποίες αφορούν κυρίως την αποβολή της Ενωσής μας, από μέλος της ΕΠΟ με τις γνώστες επιπτώσεις στα σωματεία που εκπροσωπούμε, αλλά και στην ίδια την Ενωσή μας, αιτούμαστε, την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. για σήμερα Τρίτη 16/6 και ώρα 9 μ.μ. με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, την αναδιάρθρωση του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου