ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιασε το όριο για το όνειρο

επιασε-το-όριο-για-το-όνειρο-471632

Η δισκοβόλος, Κρίστυ Αναγνωστοπούλου, μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την επιτυχία της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς

Θέση στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Αύγουστο, εξασφάλισε η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου. Η Ελληνίδα δισκοβόλος, η οποία κατάγεται από τα Φάρσαλα, διαμένει στο Βόλο και ανήκει στην ΑΕΚ, ξεχώρισε στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Χανιά 2015» και με την επίδοσή της έπιασε το όριο.

Συνέντευξη στον
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΤΗ

Η 23χρονη αθλήτρια, φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με βολή στα 61,40 μ. σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ (το προηγούμενο ήταν 60,59 μ.) και έγινε, έτσι, η έκτη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα, μία θέση κάτω από τη Βολιώτισσα Μαρία Κολέτσου του Γ.Σ. Βόλου. Η δισκοβόλος της ΑΕΚ, χάρη στην εμφάνιση έγινε το 17ο μέλος της ελληνικής αποστολής, που θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2016 για τη μεγάλη γιορτή της Ολυμπιάδας.

Ο επόμενος αγώνας της είναι προγραμματισμένος για σήμερα, 14 Ιουνίου, στο Challenge της IAAF (Ραμπάτ, Μαρόκο), ενώ ακολουθεί το Ευρωπαϊκό ομάδων 20-21 Ιουνίου, όπου η Εθνική Ελλάδος θα διεκδικήσει την άνοδο στη Super League. Η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την τελευταία της επίδοση, τις προκλήσεις που παρουσιάζονται μπροστά της και την καριέρα της.

-Κρίστυ, πέτυχες την έκτη καλύτερη επίδοση Ελληνίδας αθλήτριας όλων των εποχών. Τι συναισθήματα σού δημιουργεί αυτό;

Είμαι αρκετά ικανοποιημένη. Ηταν θέμα χρόνου να βγει μια επίδοση αυτού του επιπέδου. Από πέρυσι θα έπρεπε να έχω ρίξει 60 μέτρα, αλλά στο πανευρωπαϊκό της Ζυρίχης, που ήμουν έτοιμη γι’ αυτή την επίδοση, η πολύ βροχή και οι άσχημες συνθήκες δεν μου επέτρεψαν να το πράξω. Τελικά ήρθε φέτος. Αυτό που έχει σημασία είναι να σταθεροποιηθώ σε βολές πάνω από τα 60 μ. Την Πέμπτη καλύτερη επίδοση την κατέχει η Βολιώτισσα Κολέτσου του Γ.Σ. Βόλου. Σίγουρα με χαροποιεί το ότι έχω επαναφέρει στο προσκήνιο και πάλι τη δισκοβολία μετά το 2008 και αυτό μού δίνει κίνητρο για τη συνέχεια.

-Πώς έφτασες σε αυτή την επίδοση;

Ηταν αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ετών. Επιτέλους δικαιώθηκα και έπιασα το όριο, που ήταν το μεγάλο όνειρο έτσι ώστε να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς. Πρωτάρα είμαι εκεί. Παλιότερα είχα συμμετάσχει σε παγκόσμιο Παίδων – Κορασίδων αλλά πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Γυναικών.

-Από ποια ηλικία ασχολείσαι με τη δισκοβολία;

Αρχικά, όταν ήμουν μικρή, έκανα τάε κβον ντο και πολεμικές τέχνες, ομαδικά αθλήματα όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, βόλεϊ αλλά και κολύμβηση. Με τη δισκοβολία ξεκίνησα να ασχολούμαι το 2004. Με είχε δει ο πρώτος προπονητής της ομάδας που αγωνιζόμουν στα Φάρσαλα, ενώ εγώ εκείνη την περίοδο έκανα βόλεϊ, και μου ζήτησε να ασχοληθώ με τη δισκοβολία. Μετά πήρα τα πρώτα μετάλλια και με κέρδισε. Ετσι, ασχολήθηκε μόνο με αυτό στη συνέχεια. Μου αρέσει η δύναμη, η ταχύτητα και η τεχνική που περιέχει το άθλημα.

-Προέρχεσαι από αθλητική οικογένεια;

Η μητέρα μου έκανε 800 μ. και 1.500 μ. αντοχή, ενώ ο αδερφός μου ήταν ακοντιστής στο Γ.Σ. Βόλου, με καλή επίδοση και συνεχίζει να προπονείται.

-Τα τρία τελευταία χρόνια σε προπονεί στην ΑΕΚ μία από τις γνωστότερες προπονήτριες του χώρου, η Βάσω Παναγιωτοπούλου. Ηταν απόλυτα χαρούμενη μετά την επίδοσή σου στα Χανιά. Πώς το έζησε;

Η Βάσω Παναγιωτοπούλου είναι σαν δεύτερη μητέρα για ‘μένα. Με βοηθάει πολύ στην προπόνηση και τη βελτίωση και την ευχαριστώ πάρα πολύ. Ηταν πολύ χαρούμενη μετά την επίδοσή μου στα Χανιά. Δικαιωθήκαμε. Την έκανα χαρούμενη. Εβγαλε ξανά στο προσκήνιο μία νέα αθλήτρια, μετά την κόντρα που είχε με την Ομοσπονδία, πριν δέκα χρόνια, όταν ήταν προπονήτρια της ακοντίστριας, Μιρέλας Μανιάνι.

-Ενόψει του σημερινού αγώνα στο Μαρόκο, τι στόχο έχεις;

Στόχος μου να κάνω μία καλή επίδοση πάνω από τα 60 μ. και μακάρι να προκύψει νέο ατομικό ρεκόρ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου