ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με ένταση προς την επόμενη μέρα

με-ένταση-προς-την-επόμενη-μέρα-475560

Προβληματισμός και ανεβασμένοι τόνοι στη χθεσινή συνάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Στο ξενοδοχείο Ξενία πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση των μετόχων της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με παράγοντες της πόλης και φιλάθλους της ομάδας. Συζητήθηκε η επόμενη ημέρα των ερυθρόλευκων, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις και λεκτικές αντιπαραθέσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού τους σε νέα συνάντηση. Μάλιστα το τωρινό Δ.Σ. της ΠΑΕ έκανε γνωστή την παραίτησή του.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Φωτό: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Οι παρόντες…

Στη χθεσινή συγκέντρωση είχαν προσκληθεί και έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Αναστάσιος Μπατζιάκας, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΘ Κώστας Θεοδώρου κ.α., πολιτικοί παράγοντες της πόλης, όπως φυσικά και πολλοί απλοί φίλαθλοι και οργανωμένοι του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον του συλλόγου. Το λόγο πήραν αρχικά οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ.κ. Βαρούτσικος και Τόρης αντίστοιχα.

Γιώργος Βαρούτσικος: «Ηρθαμε εδώ για να συζητήσουμε το αύριο της αγαπημένης μας ομάδας. Θεωρούμε ότι η χρονιά κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, ευχαριστούμε προσωπικό, ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και όλους όσοι βοήθησαν αυτή τη δύσκολη χρονιά. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα, κάποια τα φέραμε εις πέρας κάποια όχι. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο αλλά κάναμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν απολογισμό αλλά προέχει το μέλλον της ομάδας, κάναμε συζητήσεις με επιφανείς επιχειρηματίες του Βόλου για να διασφαλίσουμε το μέλλον του Ολυμπιακού και να συμβάλλουν για το αύριο της ομάδας, αλλά ελάχιστοι ήταν θετικοί. Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει πρωταρχικό κεφάλαιο 600 με 700 χιλ. ευρώ».

Γιώργος Τόρης: «Δεν μπορούμε άλλο οικονομικά. Είχαμε συζητήσεις αλλά χωρίς το απαιτούμενο αποτέλεσμα. Διάβασα μία πρόταση του Ανθ. Γαζή και του Ιάσονα Αλλης Μεριάς και δεν είναι κακό να γίνει μια συγχώνευση αλλά πρέπει να υπάρχουν παράγοντες που θα βοηθήσουν οικονομικά».

Γιώργος Κουτρούμπας: «Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου γιατί μοχθήσατε, ματώσατε κτλ. Δεν καταλαβαίνεις τι είναι να βοηθάς τον Ολυμπιακό αν δεν βοηθήσεις έμπρακτα με χρήματα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίοδο από το 1985 και τους εράνους, την Ενωση Παπαγιάννη – Στάμου, τονίζοντας πως: «Πέρασε από κακοτράχαλα μονοπάτια ο Ολυμπιακός μέχρι που φτάσαμε στη χρυσή εποχή Μπέου. Το μέλλον είναι δυσοίωνο. Η ιδέα για μια μεγάλη ομάδα στην πόλη από το 2007 έμεινε στα χαρτιά…» και κάπου εκεί άναψαν τα αίματα, όταν αναφέρθηκε στην ομάδα της Νίκης Βόλου στην οποία ήταν χρηματοδότης. Ακολούθησε διαφωνία με το κοινό, με τον κόσμο να φωνάζει «δεν ήρθαμε εδώ για να μιλήσουμε για τη Νίκη Βόλου».

Ο Δήμαρχος Βόλου σηκώθηκε από τη θέση του λέγοντας σε έντονο ύφος πως «δεν ήρθαμε εδώ για να προσβάλουμε κανέναν. Εχει ο καθένας δικαίωμα να μιλήσει». Η ένταση συνεχίστηκε και ο Αχιλλέας Μπέος αποχώρησε.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Λουκάς ρώτησε για το αν είναι η συγκέντρωση για το Volos FC ή για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο κ. Βαρούτσικος απάντησε για τον «Ολυμπιακό Βόλου, αλλά αν δεν στηριχθεί το εγχείρημα και Μαριγούλα να λέγεται η ομάδα δεν έχει σημασία».

Ο Αχ. Μπέος αποχώρησε λέγοντας: «Εκφράζω τη λύπη για την κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω μέσα από αυτό το κλίμα και αποχωρώ, χαιρετίζω όποια απόφαση πάρετε η οποία θα οδηγήσει στην ευημερία, την καταξίωση και την επιτυχία».

Η παρέμβαση του Μπέου

Μετά την ομιλία οπαδού του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος τόνισε τη σημασία των οργανωμένων και την εναντίωση στην ιδέα της δημιουργίας μίας ομάδας, ο Αχιλλέας Μπέος επέστρεψε και πήρε το λόγο, ο οποίος ανέφερε πως ο Ολυμπιακός θα επαναδημιουργηθεί δυνατός, ισχυρός και ενωμένος:

«Επέστρεψα γιατί σέβομαι και τον τελευταίο άνθρωπο εδώ μέσα, αλλά κυρίως γιατί ο μικρός μου ο γιος όταν πάει στην Αθήνα και τον ρωτάνε τι ομάδα είναι απαντάει «Ολυμπιακός Βόλου». Αυτή η εικόνα της συγκέντρωσης δείχνει το μεγάλο πρόβλημα. Κάτι τέτοιες συμπεριφορές απομάκρυναν από το γήπεδο ως θεατή και το Δημήτρη Καραγιάννη, επειδή τον έβριζαν. Ο Ολυμπιακός Βόλου και οι φίλαθλοί του είναι 20 αναρχικοί; Είναι χιλιάδες κόσμου. Είναι ντροπή άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο, ματώνουν, να αναγκάζονται από κάποιες συμπεριφορές να απομακρύνονται από την ομάδα. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι οι 20 αναρχικοί και σε αυτό το κομμάτι έχω να κάνω μία συζήτηση όταν θα έρθει η ώρα και όλα πάνε καλά, με την υγιή μερίδα των φιλάθλων. Τρία χρόνια η ομάδα αυτή έκανε πρωταθλητισμό. Ατύχησε να μην ανέβει στην Α’ Εθνική. Όμως με τα λεγόμενα αυτών που διοικούν τον Ολυμπιακό Βόλου φέτος έβαλαν από το υστέρημά τους περισσότερες από 600.000 ευρώ. Το 2008 όταν ήρθα να αναλάβω στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, η ομάδα δεν έπρεπε να χάσει για να παραμείνει, απέναντι στο Αιγάλεω. Τότε στο γήπεδο βρίσκονταν 150 άτομα. Οσοι υπήρχαν και στο πρόσφατο παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα επαναδημιουργηθεί δυνατός, ισχυρός και ενωμένος

Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη. Εγώ θα βγάλω τον εαυτό μου απ’έξω. Δεν είμαι διατεθειμένος, δεν μπορώ, λόγω των υποχρεώσεων μου, και υπάρχει και νομικό κώλυμα. Δεν μπορεί όμως να μου απαγορεύσει κανένας την αγάπη μου, από μακριά να συμβάλλω με οποιοδήποτε τρόπο. Το θέμα είναι ποια θα είναι η διοίκηση. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να βρεθεί ο επενδυτής. Υπάρχει όμως αυτός ο επιχειρηματίας; Υπάρχει μία δεύτερη λύση να βρεθούν 5, 10, 15 επιχειρηματίες και να κάνουν μία προσπάθεια που θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο και να βοηθήσουν παίρνοντας διαρκείας. Να πωληθούν 2.000 διαρκείας των 150 ευρώ, να υπάρχει μέσος όρος εισιτηρίων 4.000 σε κάθε ματς. Το κύριο είναι να υπάρχει ενωτικό κλίμα. Αν όμως δεν υπάρχει αυτό ποια θα είναι η επόμενη ημέρα; Φώναξα σε 2-3 συναντήσεις διάφορους επιχειρηματίες και παράγοντες. Τους είπα ως δήμαρχος της πόλης το όραμά μου. Να δω μία ομάδα στην πόλη να μεγαλουργεί και να παίρνει το χειροκρότημα από αντιπάλους και φίλους. Αν αποφάσιζα εγώ, πιστέψτε δεν θα βρισκόμασταν εδώ τώρα. Όμως δεν αποφασίζω εγώ. Εκανα απλώς μία πρόταση, την οποία αν είναι σωστή ή όχι θα το αποφασίσουν αυτοί που έχουν τις μετοχές. Εδώ τίθεται ένα ερώτημα. Κάποιοι θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις, οι οποίοι θα βάλουν και το χέρι στην τσέπη. Θα δουν αν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχει επαγγελματική ομάδα καταρχήν με την επωνυμία Ολυμπιακός Βόλου και κατά δεύτερον θα κληθούν να συζητήσουν και να πάρουν την απόφαση».

Γιώργος Βαρούτσικος και Γιώργος Τόρης

Κατάμεστη η αίθουσα του ΞΕΝΙΑ

Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου