ΜΠΑΣΚΕΤ

Ηταν εκεί για τον «αρχηγό»

ηταν-εκεί-για-τον-αρχηγό-486680

Στο πλευρό του αρχηγού, Παναγιώτη Τσώλη, που τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια του τελευταίου παιχνιδιού της Νίκης Βόλου στη Γ’ Εθνική και υποβλήθηκε σε επέμβαση, στάθηκαν συναθλητές, συμπαίκτες και απλοί φίλοι του μπάσκετ.

Χθες, Τετάρτη, στο «Βάκης Παρασκευόπουλος» διεξήχθη φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε φίλους του καλαθοσφαιριστή της Νίκης και της Μικτής Βόλου, με τα έσοδα των λαχνών να δίνονται για την αποθεραπεία του αρχηγού των κυανόλευκων.

Αρκετός κόσμος παρακολούθησε το παιχνίδι με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν τα πάντα για να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, σε έναν αγώνα όπου κύριο μήνυμα ήταν η στήριξη των συνανθρώπων και του ερασιτεχνικού αθλητισμού στις δύσκολες στιγμές, ενώ το παρών έδωσε και ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, δοκιμάζοντας μάλιστα την τύχη του στις βολές, αλλά και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Νίκης και νυν της Βέρντερ Βρέμης, Αγγελος Αργύρης.

Μάλιστα, κληρώθηκε κι ένα ποδήλατο, το οποίο κέρδισε ο κάτοχος του λαχνού με τον αριθμό 215. Για την ιστορία, οι «Φίλοι Παναγιώτη Τσώλη» επικράτησαν της Μικτής με 95-89.

Ο Παναγιώτης Τσώλης τόνισε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία: «Είναι ωραίο να γίνονται τέτοιου είδους προσπάθειες, που πρέπει να στηρίζονται απ’ όλα τα σωματεία. Εύχομαι μέσα από αυτή την πρωτοβουλία να γίνει η αρχή για να συνεχιστούν τέτοιες ενέργειες γιατί πρωτίστως μας ενδιαφέρει η υγεία των αθλητών και το μπάσκετ περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού δεν υπάρχουν χρήματα και είναι ερασιτεχνικό. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο και τους φίλους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και μακάρι να δοθεί συνέχεια. Το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά ηθικό».

Ο τεχνικός της Μικτής Βόλου αλλά και της Νίκης, Σπύρος Στρατίκης, επεσήμανε: «Είναι μία κίνηση η οποία έγινε με πρωτοβουλία της Νίκης Βόλου και τη συμπαράσταση όλων των αθλητών και των σωματείων, αλλά και αθλητών από άλλες περιοχές. Είναι θέμα αλληλεγγύης απέναντι στους αθλητές και συγκεκριμένα απέναντι στον Παναγιώτη. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε με αυτή την κίνηση είναι να γνωρίζουν οι αθλητές ότι δεν είναι μόνοι τους σε οποιαδήποτε άτυχη στιγμή τους συμβεί. Φυσικά ευχής έργον είναι να μην υπάρχουν τραυματισμοί αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός και θέλουμε οι αθλητές να νιώσουν ότι η κοινωνία, τα σωματεία, οι συναθλητές, οι συμπαίκτες είναι δίπλα τους σε κάθε άτυχη στιγμή. Από ‘κει και πέρα να ευχηθούμε όλοι μας περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον Παναγιώτη».

Τέλος, ο προπονητής των «Φίλων Παναγιώτη Τσώλη» και του BC Βόλος, Γιάννης Καρακατσούνης, ανέφερε: «Είναι μια πολύ καλή κίνηση από την πλευρά της Νίκης μετά τον τραυματισμό του Παναγιώτη. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να γίνονται γιατί σε αυτή την εποχή περνάμε δύσκολες στιγμές τόσο στις οικογένειές μας όσο και στις ομάδες. Νομίζω ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Πιστεύω να μαζεύτηκε ένα σημαντικό ποσό για να βοηθηθεί ο Παναγιώτης και να επιστρέψει δυνατός στο γήπεδο».

ΦΙΛΟΙ ΠΑΝ. ΤΣΩΛΗ (Καρακατσούνης – Βλιώρας): Καραγεώργος Θ. 2, Λάππας 6, Ζαρογιάννης 16, Κουτίνας 16 (2), Νάνης, Μπόγδανος 9 (1), Κατσαφούρης 5 (1), Γκοντόπουλος 8 (1), Ιλτσογλου Θ. 10 (1), Γεωργίου 5 (1), Πολίτης 18 (4).

ΜΙΚΤΗ ΒΟΛΟΥ (Στρατίκης – Κοσμάτος): Τζίνης 6, Ιλτσογλου Γ. 7, Καραγιώργος Ι. 16 (2), Μακούχας 2, Τσαβές 5 (1), Καρπέτης, Καραθάνος 10 (2), Στάμος 7, Παυλόπουλος 7, Τύμπας 2, Κέτουλας 1, Τάσσος 19 (1), Μαυροφώτης, Τοκατλίδης 7 (1).

ΚΩΝ. ΜΑΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου