ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αγωνία για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου

αγωνία-για-το-μέλλον-του-ολυμπιακού-βό-498117

Εκκληση για στήριξη της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα

Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης και την απομάκρυνση από την 3η θέση των playoffs της Football League, που θα διατηρούσε την ελπίδα για άνοδο υπό προϋποθέσεις, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού με ψηλά το κεφάλι, ενώ αυτό που… καίει είναι το διοικητικό μέλλον της Βολιώτικης ΠΑΕ και η συσπείρωση δυνάμεων, που θα οδηγήσει σε λαμπρότερο μέλλον.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Κύριο ζήτημα για τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου είναι η στήριξη, που μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει στο ποσοστό που θα βοηθούσε την ομάδα να καταστρώνει ήδη τα σχέδιά της για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι επαφές των μεγαλομετόχων, Γιώργου Βαρούτσικου και Γιώργου Τόρη με επιχειρηματίες της πόλης συνεχίζονται, έχοντας αντίπαλο το χρόνο. Οι πρώτες επαφές με γνωστούς επιχειρηματίες, οι οποίοι αγαπούν τον Ολυμπιακό, πήγαν καλά μιας και οι τελευταίοι δείχνουν διατεθειμένοι να συμβάλλουν.

«Αν θέλουμε μία ομάδα στο Βόλο που θα είναι δυνατή και θα συμμετέχει στη Super League, πρέπει όλη η πόλη να στηρίξει τον Ολυμπιακό. Η Football League είναι οικονομικά δυσβάσταχτη. Το φωνάζουμε από πέρυσι. Ενδιαφέρον από τον επιχειρηματικό κόσμο του Βόλου υπάρχει αλλά από τις κουβέντες μέχρι τη συμφωνία υπάρχει απόσταση», τόνισε σχετικά, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Γιώργος Βαρούτσικος.

Το σενάριο «Γ’ Εθνική»

Εντονη είναι τις τελευταίες ημέρες η φημολογία, που αναφέρει πως οι διοικούντες την ΠΑΕ σκέφτονται το ενδεχόμενο συμμετοχής στη Γ’ Εθνική. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Γιώργος Βαρούτσικος, όσο βρίσκεται -μαζί με τον Γιώργο Τόρη- στο τιμόνι της ομάδας, σκέψεις για Γ’ Εθνική δεν υπάρχουν, αφού το χρέος της ΠΑΕ δεν είναι τόσο μεγάλο για να οδηγηθεί στην 3η τη τάξει κατηγορία και να ξεχρεώσει.

«Για εμάς σενάριο Γ’ Εθνικής δεν υπάρχει. Δεν είναι λύση. Στόχος μας να βρεθούν 10-15 επιχειρηματίες, οι οποίοι θα στηρίξουν το εγχείρημα και θα συνεχίσουμε χέρι – χέρι το όραμα μας για τον Ολυμπιακό. Οι δικές μας δυνάμεις έχουν τερματίσει. Αν δεν υπάρξει όμως βοήθεια, θα αναγκαστούμε να παραδώσουμε τις μετοχές στον Ερασιτέχνη και να αποχωρήσουμε», τονίζει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζει χωρίς αδειοδότηση

Δεν κατατέθηκε έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων από την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μετά τη μη αδειοδότηση. Κατά συνέπεια ισχύει η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης για την μη χορήγηση άδειας τόσο για την Super League όσο και για την Football League περιόδου 2015-2016.

Αυτό, δεν αποτελεί εμπόδιο για να εξακολουθήσει ο Ολυμπιακός να είναι πρωταγωνιστής και τη νέα σεζόν. Τα περισσότερα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών βρίσκονται σε ισχύ και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και μπορεί να στηριχθεί η ομάδα στους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, κάνοντας τρεις μεταγραφές παικτών άνω των 24 χρονών και όσες μεταγραφές παικτών επιθυμεί κάτω των 24 ετών. Να τονίσουμε, επίσης, πως η ΠΑΕ έχει το δικαίωμα να ανανεώσει μέχρι δύο συμβόλαια παικτών από αυτά που λήγουν.

Αλλωστε, υπάρχει το τρανό παράδειγμα του Ηρακλή, ο οποίος χωρίς άδεια κατάφερε να πετύχει το σπουδαίο στόχο της ανόδου. Να σημειωθεί πως από τις ομάδες της Football League αδειοδοτήθηκαν μόνο οι εξής: Λαμία, Τύρναβος, Χανιά, Απόλλων Σμύρνης. Αυτό σημαίνει πως με τους ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του ’16, σε συνδυασμό με τις προσθήκες νεαρών αξιόλογων παικτών, ο Ολυμπιακός Βόλου θα καθορίσει το μέλλον του με καλές προϋποθέσεις, απέναντι σε ομάδες που επίσης δεν αδειοδοτήθηκαν. Αυτό που προέχει όμως είναι η στήριξη.

Οι διοικούντες αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα, μέσω της οποίας θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις και θα ενημερώσουν τον κόσμο για τα τελευταία δεδομένα. Ετσι, τα επόμενα 24ωρα μετατρέπονται αυτόματα σε… ημέρες δίχως αύριο, προκειμένου να υπάρξει στήριξη και να απομακρυνθούν οι κίνδυνοι στο ερυθρόλευκο μέλλον. Τέλος, όπως είχαν υποσχεθεί, οι διοικούντες την ΠΑΕ κατέβαλαν την περασμένη Δευτέρα μέρος των οφειλομένων στο ποδοσφαιρικό τμήμα, έτσι ώστε η ομάδα να συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθειά της στον δεύτερο γύρο των playoffs. Ως προς τους μισθούς, το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει εξοφληθεί μέχρι και τα μέσα Μαΐου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου