ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανετη… τριάρα στην Κόρινθο

ανετη-τριάρα-στην-κόρινθο-517826

Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με 3-1 της Παναχαϊκής και αντικρίζει με αισιοδοξία το μέλλον

Το πρώτο τρίποντο στα playoffs της Football League πανηγύρισε ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι, παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και μετουσιώνοντας σε γκολ τις ευκαιρίες, επικράτησαν χθες με 3-1 της Παναχαϊκής στη… νέα της έδρα, την Κόρινθο, για την 4η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Θέος, Διαμαντόπουλος και Σκοπελίτης οι σκόρερ, ενώ από τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μαρουκάκης.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Με αυτή τη νίκη, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 4 βαθμούς, βρίσκεται στο -3 από τον Απόλλωνα Σμύρνης (νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή) και παραμένει στο κυνήγι της τρίτης θέσης, που μπορεί υπό συνθήκες να χαρίσει άνοδο.

Πώς ξεκίνησε

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος τοποθέτησε το Ρίζο κάτω από τα δοκάρια, τους Ζέρη και Μπουτζίκο στη δεξιά και αριστερή πλευρά της άμυνας και στόπερ τους Μπάρμπα και Γιαλούση. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Κυζιρίδης και Ρόκας, αριστερά ο Θέος, δεξιά ο Μπιτάνγκ και πίσω από το μοναδικό προωθημένο Διαμαντόπουλο ξεκίνησε ο Σκοπελίτης.

Το α’ μέρος

Στα πρώτα λεπτά, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει ωστόσο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, φτάνοντας τελικά και στο 0-1. Αρχικά, στο 7’ ο Διαμαντόπουλος πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ζέρη, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το δυνατό σουτ του Ζέρη από τα δεξιά, έπειτα από πάσα του Ρόκα. Στην αμέσως επόμενη φάση οι Βολιώτες έφτασαν στο γκολ.

Στο 12’ ο Θέος πέτυχε το έκτο του φετινό τέρμα και πρώτο του Ολυμπιακού στα playoffs. Ο νεαρός εξτρέμ έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, εκμεταλλευόμενος και το κενό που παρουσιάστηκε στη μεσαία γραμμή της Παναχαϊκής, απέφυγε τον αμυντικό Άλλα και με πλασέ, απέναντι από το Δήμιζα, νίκησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και απείλησαν με τον Μαρουκάκη (18’). Εγινε αποδέκτης της μπάλας, βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και πλάσαρε, με τον Γιαλούση να κόβει με σωτήριο τάκλιν μπροστά στον Ρίζο. Για να φτάσει στην ισοφάριση η Παναχαϊκή, χρειάστηκε ένα λάθος της ερυθρόλευκης άμυνας. Στο 21’ ο Φουρλάνος εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά. Μετά από σουτ των γηπεδούχων και κόντρες στα σώματα, από το πόδι του Ρόκα η μπάλα πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά και στρώθηκε στον αμαρκάριστο και εντός περιοχής Μαρουκάκη, ο οποίος με ψύχραιμο σουτ έκανε το 1-1.

Ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε αισθητά μετά την ισοφάριση και μέχρι το 28’, δίνοντας τον έλεγχο στους γηπεδούχους, χωρίς ωστόσο να απειληθεί ιδιαίτερα. Μάλιστα, ανέβασε στροφές και έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 37’. Ο Θέος έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Διαμαντόπουλος ξέφυγε από τον Κάργα και με άπιαστη κεφαλιά στη γωνία νίκησε το Δήμιζα, πετυχαίνοντας το 11ο φετινό γκολ.

Με ευκαιρία για την Παναχαϊκή ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Δύο λεπτά πριν τη λήξη, ο Μαρουκάκης έστρωσε εντός περιοχής την μπάλα με το στήθος στο Φουρλάνο και ο τελευταίος αμαρκάριστος από τα αριστερά σούταρε ψηλά άουτ.

Το β’ μέρος

Το ίδιο ορεξάτοι ξεκίνησαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Στο 52’ ο Γιαλούσης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κυζιρίδης από την καρδιά της περιοχής πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Βολιώτες είχαν δοκάρι. Ο Διαμαντόπουλος πήρε μέτρα στον άξονα και έκανε σουτ-βολίδα, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κυζιρίδης με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και έφτασα σε ένα τρίτο γκολ. Στο 61’ ο Μπιτάνγκ έδωσε ψηλοκρεμαστή πάσα στο Ρόκα και ο τελευταίος πάσαρε για τον Σκοπελίτη. Ο νεαρός «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο και εξαπέλυσε σουτ, από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής, νικώντας τον Δήμιζα και πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα της Football League. Στον πανηγυρισμό του, έτρεξε και αγκάλιασε τον προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Το 1-3 έριξε το ρυθμό του παιχνιδιού, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο ημίωρο, ενώ ο Ρίζος δήλωσε «παρών» όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει. Στο 64’ μάζεψε την μπάλα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρουκάκη, ενώ το ίδιο έπραξε και στο 72’ σε σουτ του Χούσα εκτός περιοχής.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 1-3

Δημ. Στάδιο Κορίνθου – 4η αγων. playoffs

ΓΚΟΛ: 21’ Μαρουκάκης – 12’ Θέος, 37’ Διαμαντόπουλος, 61’ Σκοπελίτης

Κίτρινες: Μαρουκάκης – Μπιτάνγκ, Θέος, Σκοπελίτης, Κυζιρίδης

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

4ος διαιτητής: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δ. Σπανός): Δήμιζας, Ασίγκμπα, Κάργας (79’ Χοτζάλι), Άλλα, Στεργίδης (85’ Τρίγκας),Μαρουκάκης, Κοντοχρήστος, Κυβελίδης, Γκατιάνγκα, Φουρλάνος (56’ Κορέτα), Χούσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δ. Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας (80’ Μαργαρίτης), Κυζιρίδης, Σκοπελίτης (Καρράς 74’), Μπιτάνγκ, Θέος (67’ Μακρυδημήτρης), Διαμαντόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου